icon

Ako dlho trvá zadušná svätá omša s pohrebom?

26. sep 2025

Rada by som vedela ako asi dlho trvá takáto omša,ak má niekto skúsenosť. Jedná sa o katolícky kostol. Veľká vďaka

zuzidr
26. sep 2025

cca okolo hodiny....niekde pol hodinu, niekde hodinu...Záleží od kňaza

autor
26. sep 2025
@zuzidr

cca okolo hodiny....niekde pol hodinu, niekde hodinu...Záleží od kňaza

@zuzidr ďakujem 😘

stellarstar
26. sep 2025

1 h - 1,5 h

zuzidr
26. sep 2025
@anonym_autor

@zuzidr ďakujem 😘

@anonym_autor aha spojená s pohrebom, ja že len omša. Keď je najprv omša a hneď potom pohreb tam 1-2h...

pe_mi
26. sep 2025

u nás 1,5 hod katolík

biba_18
26. sep 2025

ale rímokatolik? u greko to bude asi na 2 hodiny ...

autor
26. sep 2025

Ďakujeme takže budeme rátať teda aspoň dve hodiny teda. Áno ide o rímskokatolícky kostol

vorkola
26. sep 2025

U katolikov cca 1,5 hod pohreb aj omsa zalezi ci kostol je hned pri cintorine, a ci knaz bude mat kratku kazen,Ak ziadnu, tak onsa tak asi 1, 20 hod

arieska
26. sep 2025

my sme evanjelici, nemávame zádušnú omšu. Pohreb trvá tak cca hodinku v kostole + potom záleží od toho či sa pochováva do hrobu alebo telo odchádza v pohrebnom aute na kremáciu.
Teraz sme boli na pohrebe mladému chalanovi tak len obrad trval skoro 2 hodiny, kostol bol plný plný, veľa ľudí malo príhovory + potom sa išlo na cintorín...aj s pochovaním a kondolovaním to trvalo skoro 3 hodiny.

deti95060810
26. sep 2025

záleží aj aký známy človek má pohreb. mám na mysli významný.
veľa času môžu zabrať rôzne príhovory. A ak ešte idú za autom s truhlou pozostalí pešo cez celú dedinu tak to rátaj zas ďalšiu pol hodinu.
bola som na pohrebe kde celý pohreb trval 25 min. pán farár sa poháhľal tak to spravil narýchlo. pochovanie do jamy.

osky
27. sep 2025

Rataj hodinu na omsu.
Pol hodinu predtym sa este zvykne modlit ruzenec a pridavne modlitby-tam ale nemusis byt...
A samotny pohreb urcite tu pol hodinku,plus ak sa zniekym poznas,alebo sa udrzis pri rodine zosnuleho prehodis par slov....tie 2 hodiny su minimum,ktore by si si na to mala vyhradit