icon

Ako sa stať mimoriadnym rozdávateľom svätého prijímania?

9. nov 2025

Ako sa môžem stať mimoriadnym rozdavatelom svätého prijímania? Čo musím na to splniť?

ivanaks
9. nov 2025

@anonym_autor Choď sa o tom pozhovárať s pánom farárom. Ale je možné, že Ťa odmietne:

https://svetkrestanstva.postoj.sk/118596/euchar...

euka210
9. nov 2025

@anonym_autor asi by bolo dobre sa opytat knaza a nie na mk. Ja uz niektorym.otszkam fakt nerozumiem 🤷‍♀️

larinka552
9. nov 2025

A chodis pravidelne na sv. omse? Potom sa informuj u knaza po sv. omsi v sakristii.

terezka1947
9. nov 2025

@anonym_autor toho si vyberá,ten kt.knaz.
Nie je na to školenie,či nejaký kurz a nefunguje to ako nejaké všeobecne oprávnenie na rozdávanie prijímania kdekoľvek.

kacena4
9. nov 2025

vacsinou tito ludia maju v6studovanu teologiu ako laici 😘 musis ma pripravu a suhlas od miestneho farara

terezka1947
9. nov 2025
@kacena4

vacsinou tito ludia maju v6studovanu teologiu ako laici 😘 musis ma pripravu a suhlas od miestneho farara

@kacena4 vôbec nemusia mať vyštudovanú teológiu.

kacena4
9. nov 2025
@terezka1947

@kacena4 vôbec nemusia mať vyštudovanú teológiu.

@terezka1947 ja netvrdim ze "musia"

anonym_82cc1e
9. nov 2025

@anonym_autor a preco to chces? Nikdy ma nenapadla takato vec, Eucharistia patri do ruk zasvatenym osobam, to prioritne. Ako bezny veriaci sa na to naozaj necitim. Nie som toho hodna proste.
Ci chces zazit ten pocit "vynimocnosti"? Naco je to dobre?

elisebah91
9. nov 2025

U nás si to určí, vyberá kňaz, ktorý potom adeptov pošle na školenie k biskupovi(potvrdenie )
Ide o službu nie výnimočnosť.
Ako lektori, tam tiež ide o službu..

loliki
9. nov 2025

To nie je úloha pre teba. Tí, ktorí to robia, určite nezačali tým, že sa opýtali na MK. Iné ambície nemáš?