Kto neoslavuje Vianoce?
Je tu niekto taký?
Ja tu len čumím ze koľko ľudí dokáže odignorovať najkrajšie sviatky v roku. A som z toho smutná.
@anonym_21296a prečo? Veľa ľudí nie je veriacich, alebo majú vieru inú, neznamená to, že ak nemajú stromček, vyzdobený celý dom, tradičné jedlá, tak u nich nepanuje láska a pohoda. Možno väčšia, ako v rodine, kde panuje tri týždne pred Vianocami panika a nervozita, či dorazia všetky darčeky, či sa stihnú umyť všetky obloky, napiecť 15 druhov, pri stole sa všetci tvária, ako sú slávnostne nabudení, sú rodina a po pár hodinách sa opäť žerú a ignorujú. Viem, že som teraz opísala extrém, že sú rodiny, kde sa zachovávajú tradície, kde panuje pokoj, ale rešpektujem, že to má niekto ináč a napr, odlieta 19-12. do tepla k moru. Je rozdiel aj v tom, ak sú v rodine malé deti, pubertiakom to už je viac menej jedno a dospelé deti si urobia po svojom. Myslím, že každý má právo tieto dni stráviť po svojom a tak je to správne. Čas Vianoc je dosť preceňovaný, je predsa dôležité, ako sa k sebe správame po celý rok.
Ja tu len čumím ze koľko ľudí dokáže odignorovať najkrajšie sviatky v roku. A som z toho smutná.
@anonym_21296a najkrajšie sviatky môžu byt kľudne každý deň v roku a nie iba jeden den
ked sme boli bez deti vôbec sme ich neriešili, dokonca sme pracovali
teraz sme si odpusitli xy veci - ako cesnak s medom a obdobne veci ktore vadili , mne ako dietatu bolo proste zle vždy s cesnaku ale vianoce ale to sa tak robi ... nezajem
synatora ešte drží stromček a atmosfera tak striedmu vyzdobu mame, máme obed podla seba a možnosti - šalat u nas nikto neje tak sa nerobi vôbec -
darčeky dostanu len deti
oblukom sa vyhybam obchodom, radšej si odpustim alebo uvarim niečo iné
inak ich vôbec nepreživame, kludne nemusia byt ...
náštevy sme sa dohodli že v lete budeme behat , aj s rodinou tak - nikomu sa nakoniec nechce trepat v zime - jedine rodičia svokrovci lebo sa musi na hodinku dve .. aj ked sa tam chodi často .. prežijeme
@anonym_21296a z toho ružového oblacika by sa patrilo zísť.
@anonym_autor len kvôli rodine večera a to je vsetko mam kamarátov ktorí su bezdetni rodicia ich nepotrebujú na sviatky majú s kým byt tak odídu vzdy na cele sviatky k moru. Keby nebolo rodiny idem aj ja.
@anonym_21296a peknu atmosferu si vieš urobit hocikedy v roku, nepotrebuješ na to vianoce
čo brani v tom si urobit veniec, vyzdobu univerzalnu cez rok, pekne prestriet, zapalit sviečky , niečo kupit len tak pre radost niekomu
upiect kolač če
na toto všetko absolutne nepotrebuješ nejaky datum alebo vianoce
Moje dospele dcery by ich gnorovali a neslavili, ale vraj to robia kvoli mne..... Pritom ja som vzdy ako mama organizovala a prezivala Vianoce velmi lezernym/uvolnenym stylom-ziadne nahañanie, upratovanie a pod., len vecera, klud, darceky, 2 druhy peciva na voñu a atmosferu.... Vzdy som chcela, aby to bol opak toho, co som zazivala ja ako dieta (stres, hadky, hlbkove upratovanie......), ale aj tak im je to akosi jedno
Tiež by som ich ignorovala keby som sama.
Keby som bola sama, tiež ignorujem úplne. Mám rodinu ale musím sa extrémne premáhať. Nič sa odo mňa neočakáva len aby to so mnou v pohode "prežili". Už teraz mi nie je dobre.
Dúfam, že všetci ateisti v tejto téme, ktorí neoslavujú Vianoce a nič pre ne neznamenajú, sa tešia na oslavu Ashury, Eid al Adha, Eid al Fitr, Ramadánu a iných úžasných sviatkov, ktoré nám prinesie neriadená masová imigrácia z multikultúrnych destinácií na strednom Východe a Afrike. Nectíte si vlastnú kultúru a nemáte deti, tak vás nahradia iní, ktorí majú svoju kultúru, náboženstvo a vysokú fertilitu.
ak nie ste veriaci tak chápem. Vianoce sú cirkevný sviatok.
@anonym_563297 v com su to cirkevne sviatky?

@anonym_21296a co je na tom blazninci najkrajsie , som rada ze beuvidim tri dni cloveka potom co vidim co robia v obchodoch a co je na uliciach