icon

Môže sa modliť ruženec bez fyzického ruženca?

11. okt 2025

Moze sa ruzenec modlit len tak z hlavy, alebo treba mat vzdy ruzenec ako predmet v rukach?

anonym_5e2882
11. okt 2025

Ruzenec, ako predmet, byva posvateny vacsinou, ked si ho das posvatit teda a pomaha lepsie sa sustredit. Pocitat. Inak Ti stacia napriklad aj prsty.

anonym_e7ba4c
11. okt 2025

@anonym_autor môže. 10 prstov hádam máš, tak ti zvládneš aj bez.

anonym_6fa2d2
11. okt 2025

V base si vyrábali kňazi ruženec zo starého chleba
Ruženec sa mizes modliť aj z hlavy, nemusíš mat ten predmet v ruke

jaskolka
11. okt 2025

Ruženec je pomôcka na "počítanie"si modlitby na koralkoch,kľudne sa môžeš modliť aj bez neho, počítaj desiatky na prstoch.

aalt
11. okt 2025

Modlit sa mozes kedy chces ako chces. Ak chces mat nieco v ruke, kludne povrazok s desiatimi uzlikmi.

kacena4
11. okt 2025

ja sa ho desiatky rokov modlim bez fyzickeho ruzenca. mna to vzdy rozptylovalo. prsty su super

anonym_4b266f
11. okt 2025

@anonym_autor ja sa často modlím ruženec v aute keď šoférujem a vtedy nemôžeš počítat guličky tak len tak z hlavy sa modlím

domkakvet
12. okt 2025

@anonym_autor nemusis mat ruzenec, mozes sa modlit aj bez neho.

lilke
12. okt 2025

@anonym_autor dokonca sa traduje, že kto sa modlí ruženec stále na prstoch, po smrti mu nestuhnú. 🙂

maya_hi
26. okt 2025

@anonym_autor práve naopak, netreba sa spoliehať na "veci" hlavne sa treba sùstrediť na modlitbu. Ja sa modlím s aplikáciou 🙂 https://play.google.com/store/apps/details?id=c...

mizoko
30. okt 2025

@anonym_autor záleží na tom? Ak sa modlis zo srdca je jedno, či máš alebo nemáš v ruke nejaké korálky ...