Môže sa modliť ruženec bez fyzického ruženca?
Moze sa ruzenec modlit len tak z hlavy, alebo treba mat vzdy ruzenec ako predmet v rukach?
@anonym_autor môže. 10 prstov hádam máš, tak ti zvládneš aj bez.
V base si vyrábali kňazi ruženec zo starého chleba
Ruženec sa mizes modliť aj z hlavy, nemusíš mat ten predmet v ruke
Ruženec je pomôcka na "počítanie"si modlitby na koralkoch,kľudne sa môžeš modliť aj bez neho, počítaj desiatky na prstoch.
Modlit sa mozes kedy chces ako chces. Ak chces mat nieco v ruke, kludne povrazok s desiatimi uzlikmi.
ja sa ho desiatky rokov modlim bez fyzickeho ruzenca. mna to vzdy rozptylovalo. prsty su super
@anonym_autor ja sa často modlím ruženec v aute keď šoférujem a vtedy nemôžeš počítat guličky tak len tak z hlavy sa modlím
@anonym_autor nemusis mat ruzenec, mozes sa modlit aj bez neho.
@anonym_autor dokonca sa traduje, že kto sa modlí ruženec stále na prstoch, po smrti mu nestuhnú. 🙂
@anonym_autor práve naopak, netreba sa spoliehať na "veci" hlavne sa treba sùstrediť na modlitbu. Ja sa modlím s aplikáciou 🙂 https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
@anonym_autor záleží na tom? Ak sa modlis zo srdca je jedno, či máš alebo nemáš v ruke nejaké korálky ...

Ruzenec, ako predmet, byva posvateny vacsinou, ked si ho das posvatit teda a pomaha lepsie sa sustredit. Pocitat. Inak Ti stacia napriklad aj prsty.