Oľutovali ste, že ste nepokrstili dieťa?
Oľutovali ste to niekedy a dávali krstiť neskôr ?
@anonym_autor Tak bud veris alebo nie. Medzi tym nie je nic.
@anonym_autor pokrstiť viete dieťa kedykoľvek takže to nerob keď nie si presvedčená prvý mesiac a keď sa rozhodneš v 2 rokoch tak pokrstis
@anonym_autor pokrstiť viete dieťa kedykoľvek takže to nerob keď nie si presvedčená prvý mesiac a keď sa rozhodneš v 2 rokoch tak pokrstis
Ja napríklad som krstená, ale doteraz nerozumiem, v čom mi to akože malo alebo má pomôcť... a ako píše @mullerova46 pokrstiť sa dá aj neskôr...
Nie, som na to hrda, ze som si to ustala pred rodinou, ktora z toho robila skandal na cele storocie
A uz to necham na synoch, nech su aj knazmi ked chcu.
Prečo by to mal niekto ľutovať? Keď neverí nemá prečo krstiť poprípade môže neskôr, dospelý sa tiež môže krstiť.
Nie, skor lutujem ze dali pokrstit mna.
@anonym_autor nie, neľutovala som to nikdy, dcéra chodí do 8.triedy a navštevuje etickú výchovu a nie náboženstvo Je to prežitok z minulých storočí
celkom nerozumiem prečo by to niekto mal ľutovať ...
Ježiš Kristus a jeho apoštoli krstili dospelých veriacich ktorý uverili v Ježiša Krista, robili pokánie zo svojich hriechov a nie malé bábätká. Skutky apoštolov 2:38,41 8:12
Nie, nelutujem. Chceli sme, ale nebola to priorita, teraz ma uz 6 rokov, tak to nechame na jeho rozhodnuti v buducnosti. Ja som sa tiez rozhodla sama, ked som mala 11, ze chcem byt pokrstena.
Nie. Najstarší je už dospelý, ženatý, ani on nám to nevyčíta a neľutuje. Som zásadne proti krstu novorodencov a batoliat. Človek má prijať vieru a následne krst z vlastného presvedčenia.
@anonym_autor nie. Ja som dala dcéru krstiť až keď mala 3 roky
Nie. U nás môj otec trval na tom, že ak budeme chcieť so sestrou, dáme sa v dospelosti, po vlastnom zvážení pokrstiť. Sestra sa kvôli sobášu dala, ja nie a som za to otcovi vďačná, naozaj mám voči cirkvi veľké výhrady a som úplný ateista. Takže by som skôr riešila ako vystúpiť, čo je už komplikovanejšie.. Môj manžel je z rodiny hlboko veriacej (jeho mama kostolníčka) doslova žili vierou. Ja som trvala na civilnom sobáši a následne aj žiadny krst nášho syna, svokra to chcela "riešiť" že vybaví krst.. a ostatné okolo toho, no ale tu by som nepoľavila keby sekery z neba padali. Ak by chcel, môže sa pokrstiť alebo čokoľvek, ak o tom bude sám presvedčený a fakt tomu bude veriť, ok, jeho pohľad, názor, vôľa. Kým som o tom rozhodovala ja - bez jeho vôle, tak nie, podľa mňa veľmi zásadná osobná vec toto.
Ani ja nie som pokrstena a som za to vdacna rodicom.. cele krestanstvo je len prezitok z minulosti, cim su ludia vzdelanejsi tym viac chapu ze su to bludy, o par generacii to uplne vymizne.. moje dieta tiez nie je pokrstene a keby nahodou raz chcelo byt tak ho vydedim 😂
A prečo by som to mala ľutovať?Nebudem deťom dávať niečo,v čo neverím a nemám k tomu vzťah.Skor keď som videla,čo obnáša taký krst a prijímanie a tieto veci tak som rada,že do toho sveta nepatrim
@janiex81 ja som síce pokrstená, ale fakt neviem v čom by ťa to akože obmedzovalo v živote?
@biba_18 Ja som predsa nikde nepísala, že by ma to obmedzovalo, ale je to vec zásadne proti mojej vôli. Ako som písala, som ateista a nechcela by som byť ničím príslušná k cirkvi, ktorá je pre mňa osobne ešte viac neprijateľná ako náboženstvo samotné. Sú to proste moje vlastné postoje, cez ktoré ako sa hovorí "vlak nejede".
Ja si myslim ze viera je vec toho konkretneho cloveka a sam by sa mal rozhodnut, ci chce byt pokrsteny alebo nie. Ja ako rodic nemam co lutovat, krst nezabezpeci nic. Jedine co mozem, je dietatu ukazat rozne nabozenske a filozoficke smery bez predsudkov nech ono same si vyberie, co sa mu najviac paci a co mu pride najviac pravdive a potrebne pre zivot. A nie silou mocou mu vymyvat mozog len mojou pravdou a mojou vierou.
@janiex81 úprimne a vážne som presvedčená že ak by si aj bola, nijak by si to neriešila - lebo fakt to nič neznamená…
@biba_18 úprimne a vážne- ver mi, že riešila. Ja viem, že je X ľudí, ktorí neriešia, ale aj celkom dosť v posledných rokoch, ktorí vystúpenie z cirkvi riešia. No a ja som tá druhá skupina. A preto, že pre mňa je táto otázka naozaj dôležitá, nedovolila som pokrstiť syna. Lebo vystupovať je komplikovanejšie ako nechať sa neskôr pokrstiť. Mimochodom, syn má 24 a nie je veriaci, ale ani zarytý ateista, proste ako sa hovorí "nerieši" takže on by predpokladám patril do tej prvej skupiny 🙂. A možno raz bude mať veriacu partnerku, ktorá bude chcieť cirkevný sobáš a dá sa aj on pokrstiť. Ale to už bude len jeho vlastná vôľa.
@janiex81 úprimne a vážne som presvedčená že ak by si aj bola, nijak by si to neriešila - lebo fakt to nič neznamená…
@biba_18 možno to práve znamená veľa, keď nastane koniec cirkví nechce mať účasť na jej hriechoch a treste
Zjavenie Jána 18:4 https://biblia.sk/citanie/seb/zj/18
@anonym_5bc2ed dobre
@biba_18 možno to práve znamená veľa, keď nastane koniec cirkví nechce mať účasť na jej hriechoch a treste
Zjavenie Jána 18:4 https://biblia.sk/citanie/seb/zj/18
@anonym_5bc2ed ty nebudeš zodpovedná za hriechy druhých, len za tie svoje… toho sa ty báť nemusíš 😀
@janiex81 vystúpiť môžeš len odniekaľ kde si vstúpila. to že si pokrstená je nič. nikto o tom nevie, nemáš to napísané na čele, proste nič 🤷♀️
@biba_18 OK, skúsim to takto:
Krst je sviatosť, ktorou sa človek stáva členom kresťanského spoločenstva a začleňuje sa do Cirkvi. U katolíkov sa krst udeľuje novorodencom aj dospelým a zabezpečuje im Božiu milosť, znovuzrodenie a oslobodenie od dedičného hriechu. Krst je nevyhnutný pre spásu a po prijatí tejto sviatosti sa človek stáva Božím dieťaťom.
No a ja nechcem byť členom tohto spoločenstva nijako. Mňa nezaujíma, či o tom niekto vie, ide o môj vlastný postoj a presvedčenie v tejto otázke.
Nelutujem. Skor by som lutovala keby som podlahla tlaku rodiny a dala pokrstit.
Ja veriaca nie som a saskaren pre inych robit nemienim.
Nie. Prave naopak, lutujem, ze sme ho krstit dali..
Oľutoval som skôr ze som prvého dala na tlak rodiny pokrstiť.
@anonym_autor určite daj pokrstiť, veď na tom celom stojí rodina a aj odkaz z minulosti

@anonym_autor nie a vôbec na krst nemyslím. Nepridávam tomu nejakú váhu