Prekonávam duchovný boj
Ahojte. Potrebujem sa podeliť o moju cestu sprevádzanou bohom a boj zo zlom ktoré sa ma snaží z mojej cesty zviesť ..je to len čerstvo čo som sa dala na vieru lebo si pre mňa prišiel. Nechcem tu to veľmi rozpisovať, nikdy som nemala s týmto skúsenosť a ešte veľa veciam nerozumiem ..no cítim že ma ľudia neberú vážne a ja nenachádzam miesto kde by ma niekto chápal. No k veci ..citím ako keby sa to opakovalo ..ten priebeh a to ako sa postupne a nenapadne ,,prejavuje” neviem ako to mam nazvať…. Mam veľa otázok ako to je možné keď som na ceste s bohom a k bohu. Viete veľmi sa bojím, v utorok idem za kňazom kvôli krstu ale mam zmätok v hlave keď som cítila vnútri taký pokoj a kľud a zrazu sa to obráti a ja mam strach ..môj manžel je mi naozaj veľkou oporou, je môj ochranca (manžel je pokrstený, ma aj birmovku) potrebovala by som sa s niekým o tom porozprávať. Je tu niekto kto by mi skúsil pomôcť pochopiť niektoré veci? Budem vám naozaj vďačná lebo som v tom všetkom naozaj začiatočník (samozrejme súkromne to lepšie objasnim)
@ja200223 úplne vážne, bez súdenia či výsmechu, choď za psychiatrom. Toto nie je ok
@lucia147852 a môžem sa spýtať odkiaľ vieš že nič neriešime?
@ja200223 každopádne je úplne v poriadku riešiť aj vzťah s Bohom, aj skonzultovat psychiatra. 🙂 Ja napríklad som riešila uzkostno depresívnu poruchu (po pár výrazných spúšťačoch tesne po sebe, ako autohavária, vykradnutia, veľmi nevyhovujúca práca...).
Vidis a na mna diabol utoci prave vo snoch,su to stale doookola tie iste sny,diabol ma berie a ja kricim Ja patrim Bohu,v mene Jezisa Krista odid.Po tychto slovach ma vzdy pusti.Ci utoci aj cez den to uz nevnimam tak ako cez tie sny,lebo sa opakuju.Ale nechodim ani do kostola,na spovede len verim.A pocuvam bibliu,tam je to tiez jasne povedane,ze cez sny sa prorokuje,cez sny sa zjavil anjel aj.Takze na mna utoci tiez cez sny.
@vladuska20 Ahoj, možeš sa pomodliť k Bohu vlastnými slovami. Takéto sny možu byť aj démonické útoky. Ak tie sny nie sú z Boha, tak popros Boha nech prestanú a oni prestanú.
Tak návšteva pána kňaza dopadla asi v poriadku okrem sklamania z krstín o ktorých hovoril na september a dnes sa dozviem že príprava rok, dva. Prítomnosť démonov cítiť dosť a mam pocit že sa stupňuje aj keď si vravím že som dostala výprask od najhoršieho tak toto nemôže byť už horšie ..ale bojím sa, nemôžem čakať rok, dva na krst. Viete mi niekto odporučiť niekoho na koho sa môžem obrátiť poprípade by som mohla mat krst skôr? Na okne u autá mam niečo napísané latinským písmom. Chcela som si to preložiť, rozlúštiť ale následne som sa radšej od toho odpútala a ignorujem to (len kvôli tomu že pár dni nazad som manželovi povedala že by som chcela nájsť tu vetu po latinsky ktorou knaz poslal preč rohatého) môže ma to pokúšať si to preložiť? Je toho na mna veľa …otázniky no žiaľ žiadne odpovede
@ja200223 Mne z tych tvojich komentov stale nejak vychadza ze ty riesis tie liturgicke veci a myslis si ze ked sa pokrstis tak to vyriesi tvoj problem. Ked povies latinsky slova tak sa vyriesi tvoj problem. A uplne z toho vynehavas Boha, Jezisa Krista. Nie ze chces s nim mat ten vztah spoliehat na neho, spoznavat ho cez bibliu, ale stale mas nadej v exorcizme, ze sa pomodlis nejaku naucenu neosobnu modlitbu a to ti da vyhrat nad demonom alebo diablom.
Bud veris ze Jezis je zivy Boh a teda sa s nim mozes rozpravat v modlitbe priamo, alebo mas z toho "carodejnictvo" formov takej alebo onakej latinskej vety.
Biblia aj hovori ze potrebujes spolocenstvo,takze ta povzbudzujem si nejake najist a zacat tam chodit. Ci uz Rimskokatolicke alebo Evanjelikalne, hlavne pokial je v sulade s biblickym ucenim.
A v prvom rade vkladaj nadej do Boha a odovzdaj mu svoj zivot (normalne sa modli co mas na srdci ako keby stala oproti tebe osoba). Nie tu nahanat krsty a latincinu ako liek. Lebo potom ti uchadza cela ta pointa evnjelia a co znamena patrit Jezisovi a mat s nim osobny vztah. Podla mna aj kvoli tomu sa mozno krutis v zacarovanom kruhu.
@ja200223 Mne z tych tvojich komentov stale nejak vychadza ze ty riesis tie liturgicke veci a myslis si ze ked sa pokrstis tak to vyriesi tvoj problem. Ked povies latinsky slova tak sa vyriesi tvoj problem. A uplne z toho vynehavas Boha, Jezisa Krista. Nie ze chces s nim mat ten vztah spoliehat na neho, spoznavat ho cez bibliu, ale stale mas nadej v exorcizme, ze sa pomodlis nejaku naucenu neosobnu modlitbu a to ti da vyhrat nad demonom alebo diablom.
Bud veris ze Jezis je zivy Boh a teda sa s nim mozes rozpravat v modlitbe priamo, alebo mas z toho "carodejnictvo" formov takej alebo onakej latinskej vety.
Biblia aj hovori ze potrebujes spolocenstvo,takze ta povzbudzujem si nejake najist a zacat tam chodit. Ci uz Rimskokatolicke alebo Evanjelikalne, hlavne pokial je v sulade s biblickym ucenim.
A v prvom rade vkladaj nadej do Boha a odovzdaj mu svoj zivot (normalne sa modli co mas na srdci ako keby stala oproti tebe osoba). Nie tu nahanat krsty a latincinu ako liek. Lebo potom ti uchadza cela ta pointa evnjelia a co znamena patrit Jezisovi a mat s nim osobny vztah. Podla mna aj kvoli tomu sa mozno krutis v zacarovanom kruhu.
@truhlikvseved Vieš, ak človek dojde na dno svojich síl a uvedomí si, že len Boh mu vie pomocť nie je čas na pekné reči, ale človek potrebuje zažiť Božiu moc. Mnoho ľudí je v takom stave, že sú na pokraji zrútenia, lebo démonický útlak extrémne náročný a kto to nezažil, tak tomu nemože rozumieť. Krst je kľúčový pri démonickom útlaku, preto ju najskor Boh k tomu vedie.
Jak 2,15-17
,,A keby brat alebo sestra boli nahí a nemali by denného pokrmu, 16 A keby im niekto z vás povedal: Iďte v pokoji, zohrejte sa a najedzte sa, a keby ste im nedali toho, čo je potrebné telu, čo to osoží? 17 Tak aj viera, keď nemá skutkov, je mŕtva sama v sebe. ”
Vidis a na mna diabol utoci prave vo snoch,su to stale doookola tie iste sny,diabol ma berie a ja kricim Ja patrim Bohu,v mene Jezisa Krista odid.Po tychto slovach ma vzdy pusti.Ci utoci aj cez den to uz nevnimam tak ako cez tie sny,lebo sa opakuju.Ale nechodim ani do kostola,na spovede len verim.A pocuvam bibliu,tam je to tiez jasne povedane,ze cez sny sa prorokuje,cez sny sa zjavil anjel aj.Takze na mna utoci tiez cez sny.
@vladuska20 toto iste mam aj ja,len to niesu sny...:( realne bojujem,kricim,nieco ma taha,vnimam pritomnost v case ale nieco demonicke ma taja za nohu,alebo ma zdrapi za stehno,pride s vykrikom-a uz ta mam,ja sa driapem hocicoho sa da zachytit,a mam popaleniny na rukach,modriny nevysvetlitelne velke,par x aj v tvare padleho anjela alwbo hlavu z usai.... :( mam pocit ze to nieco je akoby mamna nahnevame,ze som ho zradila,podviedla,neviem...realne som skoro niekomu vzala zivot,a dodnes mi hovori zr videl alebo citil-aj jeho neboha mama to potvrdila,akoby domna stupil diabol a vedia ze som to nechcelq urobit :( zrazu v hlave jasny rozkazujuci hlas Urob to !!!! Mam za sebou asi 7 demonickych utokov,ale vzdy viem,ked to pride....zvuky,svetla a neake 3 bytosti ktore prisli po mna....:(
@vladuska20 toto iste mam aj ja,len to niesu sny...:( realne bojujem,kricim,nieco ma taha,vnimam pritomnost v case ale nieco demonicke ma taja za nohu,alebo ma zdrapi za stehno,pride s vykrikom-a uz ta mam,ja sa driapem hocicoho sa da zachytit,a mam popaleniny na rukach,modriny nevysvetlitelne velke,par x aj v tvare padleho anjela alwbo hlavu z usai.... :( mam pocit ze to nieco je akoby mamna nahnevame,ze som ho zradila,podviedla,neviem...realne som skoro niekomu vzala zivot,a dodnes mi hovori zr videl alebo citil-aj jeho neboha mama to potvrdila,akoby domna stupil diabol a vedia ze som to nechcelq urobit :( zrazu v hlave jasny rozkazujuci hlas Urob to !!!! Mam za sebou asi 7 demonickych utokov,ale vzdy viem,ked to pride....zvuky,svetla a neake 3 bytosti ktore prisli po mna....:(
@kika895 vyhľadaj katolíckeho kňaza, čo najskôr

@ja200223 to nie je súdenie. U veriacich ľudí sa často vyskytujú škrupule alebo rôzne formy ocd, čím skôr to začne riešiť na oboch frontoch tým lepšie.
@lucia147852 a môžem sa spýtať odkiaľ vieš že nič neriešime?