Sú pocity zamilovanosti znamením od Boha?
Ahojte,
chcela by som sa s vami poradiť, lebo som úplne zmätená. Už nejaký čas sa mi páči jeden chalan a jeho viera ma veľmi inšpiruje. Vďaka nemu som sa asi najviac zblížila k Bohu – nie je to nijako veľmi dlho, možno len tak pol roka čo viac žijem s vierou,ale cítim, že som vďaka tomu sa viac sa modlím, rozmýšľam o viere,čítam Bibliu,atd. Samozrejme, moja viera nie je založená len o tom chalanovi, ale cítim, že ma niečím posunul a som za to vďačná.
Problém je, že zatiaľ nevie, kto som(maximálne z videnia) a nemáme žiadny priamy kontakt. Niekedy mám pocit, že to, čo cítim, môže byť od Boha, ale pritom sa bojím, že si to len domýšľam alebo že všetky tie „znamenia“, ktoré cítim, sú len v mojej mysli ,že to nie je od Boha. Bojím sa, že Boh mi možno ukazuje úplne inú cestu a ja to zle čítam.
Neviem, či mám len čakať a modliť sa, alebo či je nejaký spôsob, ako prirodzene ukázať, že existujem, bez toho, aby som pôsobila nátlakovo. Potrebujem radu, ako spoznať, keď je niečo od Boha, a čo je správne robiť v takejto situácii, aby som bola pokojná a trpezlivá. Pretože vždy keď sa spýtam o znamenie,tak neviem kedy som to len ja alebo Boh. Stali sa mi niektoré veci s ním o ktorých môžem povedať ,že to bolo určite od Boha ,ale neviem ako s tým ďalej.
Ak máte skúsenosti alebo rady, naozaj by mi veľmi pomohli.
Ďakujem moc.
@anonym_autor Boh, ak existuje, je zodpovedny za to aby komunikoval jasne a poriadne s niekym, koho miluje a koho udajne velmi dobre pozna.
Mne sa dosť ťažko žilo ked som stále riešila, či som mu dobre rozumela..
Pomohlo mi, keď som sa naučila toto: Milovať ozaj seba, vážiť si seba, snažiť sa sebe lepšie rozumieť.... Hľadať, ako neubližiť druhým ľuďom ani sebe. .... Fakt, hľadaj, čo ťa baví, čo ťa napĺňa, čo je ozaj dobrý plán pre teba, v súkromí, v práci, v záľubách, a ako žiť tak, aby si nerobila nič nezdravé pre seba a neuškodila iným. ak ťa naplňa mať popritom čas s bohom, spirituálne stíšenie, modlitby, ako sučasť času pre seba, tak super, venuj sa tomu. Ale ty si to jediné čo máš, na to nezabudaj. Boh, ak nekomunikuje jasne, nestojí za žiadne nejasné motanie sa a trápenie sa, že či ho dobre počujeme........
Otázka je, či vôbec dobre rozumieme sebe samým. To sa naučiť dá. Boh je niekto mimo teba, mimo mňa. Je na ňom, jednať jasne a priamo. Keď to nerobí,
ja sa sustredím na to, ako sa správam k sebe a k druhým,
o ktorých jasne viem, že ozaj existujú.
Drž sa, buď k sebe vždy láskavá a trpezlivá.🌹
P.S.: Ak čítaš bibliu, tak vies, ze Boh prikazal ukamenovat zenu za to ze nekricala pocas znasilnenia (5 kniha Mojžišova,kapitola 22), alebo vydať ju za násilníka, tá istá kapitola, alebo zabiť ľudí za to, že sú gejovia.... viac dôvery by bolo dobré dať možno skôr hľadaniu empatie a mudrosti, než takému bohu.
@anonym_autor Boh, ak existuje, je zodpovedny za to aby komunikoval jasne a poriadne s niekym, koho miluje a koho udajne velmi dobre pozna.
Pomohlo mi, keď som sa naučila toto: Milovať ozaj seba, vážiť si seba, snažiť sa sebe lepšie rozumieť.... Hľadať, ako neubližiť druhým ľuďom ani sebe. .... Fakt, hľadaj, čo ťa baví, čo ťa napĺňa, čo je ozaj dobrý plán pre teba, v súkromí, v práci, v záľubách, a ako žiť tak, aby si nerobila nič nezdravé pre seba a neuškodila iným. ak ťa naplňa mať popritom čas s bohom, spirituálne stíšenie, modlitby, ako sučasť času pre seba, tak super, venuj sa tomu. Ale ty si to jediné čo máš, na to nezabudaj. Boh, ak nekomunikuje jasne, nestojí za žiadne nejasné motanie sa a trápenie sa, že či ho dobre počujeme........
Otázka je, či vôbec dobre rozumieme sebe samým. To sa naučiť dá. Boh je niekto mimo teba, mimo mňa. Je na ňom, jednať jasne a priamo. Keď to nerobí,
P.S.: Ak čítaš bibliu, tak vies, ze Boh prikazal ukamenovat zenu za to ze nekricala pocas znasilnenia (5 kniha Mojžišova,kapitola 22), alebo vydať ju za násilníka, tá istá kapitola, alebo zabiť ľudí za to, že sú gejovia.... viac dôvery by bolo dobré dať možno skôr hľadaniu empatie a mudrosti, než takému bohu.
@anonym_5e549f to bolo napísané krásne 😊 a to v Boha, neverím. Kiež by každý, ktorý sa nazýva kresťanom a veriacim, zmýšľal podobne ❤️.
@anonym_autor rozumiem dobre,že chces vedieť,či je ten chalan pre teba?a čakáš znamenie na možné zoznámenie sa?
@anonym_5e549f
biblia a tie "mudrosti" v nej je jedno, Boh uplne ale uplne niečo ine! Biblia je napísaná ľuďmi aby mohli byt ovládanie strachom od svetských mocnosti.
Véd co za dobrého Boha by to bolo kázať zabiť svojmu "sluzobnikovi" najmilsieho syna ako dôkaz lásky k Bohu?? Ved to je horšie ako ked si debilni ludia podobne hon@aju ego.
Ja neverím, ze toto by stvorenie ako Boh chcel. Su to výmysly ludi v tej biblii.
Ja Boha oddelujem od Biblie aj od cirkvi.
Inak si to pekne napísala.
@anonym_autor
autorka píšeš zmenené. Ake božie znamenie? Chceš toho chalana tak ho oslov a zavolaj na kavu.
Božie znamenie - ked naozaj príde, nebudeš mať pochybnosti, budeš jasne vediet.
Inak sa tomu hovorí aj 6 zmysel, telepatia, jasnovidec, jasno cítenie, manifestácia.
ak sa ti niekto paci, ano, tento pocit je 'od boha' .. to ale neznamena, ze je ti niekto 'bohom sudeny' a urcite ti to s nim vyjde.. ak citis, ze by si nieco chcela urobit pre to, aby si sa s nim zoznamila, aby si upozornila na svoju existenciu, tak aj tento pocit je 'od boha'.. ale zase, to, ze je od boha, nezarucuje, ze ten clovek na to zareaguje podla tvojich predstav.. s 'bohom' to nefunguje tak, ze ti posiela znamenia, aby ta viedol po ceste zaruceneho uspechu.. cesta s bohom je cesta nasledovania svojho vnutorneho pocitu, co v realite moze vypadat aj tak, ze ides cestou dost trnitou, lebo okolna realita moze byt s tvojim vnutornym presvedcenim dost v rozpore.. ten uspech, uspech na ceste s bohom, je ale prave to, ze udrzis vernost svojmu vnutornemu presvedceniu a nepopries ho kvoli tomu, aby si dosiahla zdanlivy uspech vo vonkajsej realite.. skutocne stastie tkvie v tom, zostat verna sama sebe za kazdych okolnosti.. ci uz ti to prinesie svetsky uspech, alebo nie..
boh je v tebe.. jeho plan je tvoj plan.. ak citis, ze by si nieco ozaj chcela, tak to je bozi plan.. to treba nasledovat.. a kludne pre to aj nieco robit, ak to tak citis.. nechat to 'len tak', nech to nejaky boh urobi za teba, tak sa kludne nemusi stat nic.. lebo boh kona cez teba, cez tvoje impulzy a ked ty ich nenasledujes, tak vlastne nekonas bozi plan..
takze kludne daj chlapcovi najavo, ze existujes 🙂 bude to v poriadku.. a bude to v poriadku, aj ked sa dokopy date, aj ked nie.. ked to nevyjde, to neznamena, ze si sa pomylila a konala nieco, co nie je od boha..
@anonym_autor
tušila som, ze si este dieta. A tak ti pokojne napíšem- v 14tich Boh isto neplánuje pre teba vztah, ver mi. Naši sa rozvadzal8 ked som mala 12 rokov. Chodila som do kostola a tiez jedna mlada zena. Mala krásny modry kabát a pre mna bola ako svätá, taka dokonalá a krásna. Ona zas bola pre mňa takym "božím svetlom, anjelom v tom období. Dodnes neviem kto bola 🙂 no uz len vidieť ju mi dodavalo nádej na pevnejšie časy. Bola od Boha? Pre mna vtedy určite áno ☺️. A teda aby bolo jasno, nie som na zeny 🙂. No mne pripadala vtedy ako môj "tajny" sprievodca v tom ťažkom období.
Ty sa pokojne s Bohom rozpravaj, modli sa a tes sa zo života. Casom uvidíš, co ti zivot prinesie 🙂
@anonym_autor nechaj to na Boha, odovzdaj mu to do rúk. To robím vždy keď neviem čo ďalej. Ale neupinaj sa na toho chlapca, nevies o ňom nič podstatné. Rob to čo robíš a možno ti príde do cesty sám úplne iný chalan. Tento ti mal možno iba ukázať cestu k Bohu 🙂
@anonym_autor existuje aj literatura, ktoru si vies precitat. Vie Ta naviest
@anonym_autor ano su to znamenia od boha, sedi ma mraku, ma dlhu bielu bradu, zlate zezlo a tebe doprial toto znamenie nezabudni nato!!!!
@anonym_autor zamilovanie je živočíšny pud. Chemická reakcia mozgu na dopamin. To nemá nic s Bohom.
@anonym_autor
tušila som, ze si este dieta. A tak ti pokojne napíšem- v 14tich Boh isto neplánuje pre teba vztah, ver mi. Naši sa rozvadzal8 ked som mala 12 rokov. Chodila som do kostola a tiez jedna mlada zena. Mala krásny modry kabát a pre mna bola ako svätá, taka dokonalá a krásna. Ona zas bola pre mňa takym "božím svetlom, anjelom v tom období. Dodnes neviem kto bola 🙂 no uz len vidieť ju mi dodavalo nádej na pevnejšie časy. Bola od Boha? Pre mna vtedy určite áno ☺️. A teda aby bolo jasno, nie som na zeny 🙂. No mne pripadala vtedy ako môj "tajny" sprievodca v tom ťažkom období.
Ty sa pokojne s Bohom rozpravaj, modli sa a tes sa zo života. Casom uvidíš, co ti zivot prinesie 🙂
@svetlonos Ja som zacala chodit do kostola tiez v case rozvodu, ale svojho.. je to farnost, ktora ma viac vysluhujucich, klastor. A mna to vzdy tahalo k jednemu z tych knazov, jeho kazne som mala najradsej, u neho som bola na spovedi po 20 rokoch, citila som sa pri nom velmi blizko. Po niekolkych rokoch som nahodou zistila, ze pochadza z toho isteho maleho mesta v zahranici, kde sa narodila moja babka. Nikdy som tam nebola, lebo ona ako dieta, sirota, pocas vojny prisla na Slovensko so svojou starsou sestrou a nikto z deti tam neostal zit. Ale ked som sa po rokoch dozvedela, ze su z rovnakeho mestecka, bolo mi jasne, ze nahoda to nebola. Vtedy uz moja babicka bohuzial nebola na svete, zomrela minuly rok vo svojich 94. Ale citim, ze si vymodlila moj navrat k Bohu prave ona (bola velmi pobozna, kym ja predtym vobec), za co jej velmi dakujem.
@anonym_autor 🍿🍿🍿
@anonym_autor Ano, ja som take situacie mala. Ale tykali sa skor zivotnych rozhodnuti. Nechaj svoju zmailovanost plynut, je krasne byt zamilovany, aj ked len platonicky. A ake ma Boh s nami plany, nikto nevie, nechaj sa aj ty prekvapit. Presli sme si takym niecim vsetky.
@anonym_autor Skôr si myslím, že by bolo lepšie počkať. Nechať to v Božích rukách. Možno si ho Boh použil. Aby si ťa priviedol bližšie k sebe.
No veď máš slobodnú vôľu s ak cítiš že je niečo správne tak to urob … to či je niečo správne určite cítiš … hlavne sa neboj