icon

Ako odhaliť pôvod a toxicitu produktov zo Shein?

Dnes o 13:19

Ako sa vyhnut pri kupe z bazaru veciam zo Shein, Themu a podobne? Malokto uvadza povod a ked ms niekto oklame, ze je to napr. z Kauflandu, ako to zistit? Ide mi o toxicitu produktov.

anonym_f5b176
Dnes o 13:29

@anonym_autor jedine tak, že to budeš kupovať aj s visačkou, kde bude výrobca, zloženie.

anonym_35c404
Dnes o 13:45

@anonym_autor všetko je toxické

anonym_09803f
Dnes o 13:48

Pozor, pri mnohých produktoch môžeš mať aj made in Italy, ale tam sa to len balilo a finišovalo, vyrobené to bolo v Číne. Išla by som po lokálnych výrobcoch.

anonym_8c2d21
Dnes o 13:54

Ked objednavam online oblecenie, vzdy si to hodim do Googlu, ci mi to nenajde aj na cinskych strankach. Ale co sa tyka toxicity, nie som naivna, ze je len na cinskych smejdoch.

autor
Dnes o 14:01
@anonym_8c2d21

Ked objednavam online oblecenie, vzdy si to hodim do Googlu, ci mi to nenajde aj na cinskych strankach. Ale co sa tyka toxicity, nie som naivna, ze je len na cinskych smejdoch.

@anonym_8c2d21 dobry napad

anonym_09803f
Dnes o 14:13

Bežné značky, ktoré často majú výrobu v Číne (nemusia všetko, závisí od kolekcie): H&M, Zara, Nike (časť výroby), Adidas (časť výroby), Puma, Calvin Klein (časť výroby), Tommy Hilfiger (časť výroby), Guess, Michael Kors (kabelky a doplnky), Kate Spade (časť výroby), Coach (časť výroby), Forever 21, Mango, Gap, Levi’s, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Springfield, Jack & Jones, Only, Vero Moda
New Look, Topshop, Superdry, Esprit, American Eagle, Abercrombie & Fitch, Hollister
Old Navy, Athleta Reebok, Champion, Fila, Decathlon private labels, Patagonia (časť výroby), The North Face (časť výroby), Tory Burch (časť výroby),Furla (časť výroby), DKNY, Marc Jacobs (časti kolekcií), Aldo (mnoho produktov), Under Armour, Columbia
Salomon, Skechers, New Balance, Converse.

Luxusné značky – často výroba v rôznych krajinách, vrátane Číny pre niektoré výrobky:
Prada, Gucci, Burberry, Louis Vuitton a mnohé iné.

anna777115
Dnes o 14:15

Ludia uvedomte si, ze už skoro vsetko sa vyraba v Číne, dokonca aj znackove veci.

mikasa_ackerman
Dnes o 14:24
@anna777115

Ludia uvedomte si, ze už skoro vsetko sa vyraba v Číne, dokonca aj znackove veci.

@anna777115 vyrábať sa môžu, ale je rozdiel distribúcia na EU trh a keď sa objednáva priamo z tadiaľ, pre EU sú prísne normy, ktoré keď si objednvate priamo z tade neplatia, nie je tajomstvo, že sa vo veciach zo sheinu a temu našli ťažké kovy🤷‍♀️

anonym_09803f
Dnes o 14:26
@anna777115

@anna777115 presne tak, ešte doplním kozmetiku a drógeiu.
– Neutrogena (niektoré rady)
– Nivea (určité série)
– Garnier (niektoré produkty)
– L’Oréal (určité linky)
– The Ordinary (časť produkcie)
– CeraVe (časť produkcie)

Dekoratívna kozmetika (make-up)
– Maybelline (veľa produktov)
– L’Oréal Paris (tiež make-up)
– NYX
– e.l.f.
– ColourPop
– Wet n Wild
– Makeup Revolution
– Rimmel
– Essence
– Catrice
- MAC (určité produkty)
- Revolution Beauty (Makeup Revolution)
- KIKO (určité série môžu byť z Číny)
- Profusion Cosmetics
- Physicians Formula (niektoré linky)

Doplnky a nástroje
– štetce a aplikátory (mnoho značiek, často OEM z Číny)
– kozmetické taštičky
– puzdrá a kefky
– silikónové hubky

Čína je bežným výrobným miestom pre masovú dekoratívku, najmä pre cenovo dostupné značky. Luxusné značky (Dior, Chanel, YSL, Armani) majú produktov vyrábanú v Číne podľa konkrétnej línie.

Presné všetky značky iba s výrobou v Číne nezistíš bez štítku „Made in China".

anonym_93a40e
Dnes o 20:27
@anna777115

@anna777115 keď je jediné kritérium cena výrobku a kvalitu nikto nekontroluje, tak musíš nejako oklamať výrobný postup aby si dostala veľmi lacnú vec

chceš lacnú mletú červenú papriku? tak tam namelieme aj červenú tehlu
chceš lacného psa? kúpime z množiarne
chceš lacnú tortu? tak tam dáme palmový tuk namiesto masla

na pohľad je to to isté a je to lacné tak si spokojná, ale ty nemáš možnosť zistiť na čom ušetrili, či pri výrobe nepoužili nejaký toxický odpadový materiál

V Číne vedia vyrobiť aj kvalitné veci aj šmejd, záleží od zákazníka čo požaduje a za čo zaplatí.