icon

Rady pri výbere kvalitného zvlhčovača vzduchu

28. feb 2026

Odporúčte mi prosím zvlhčovač . Mám od sencoru ale to je strašne slabé. Raz som mala z Lidla maličký okrúhly a keď som ho zapla veľmi rýchlo som mala v izbe hmlu po čase mi z neho nešla už para neviem prečo. V ponuke ho nevidím tak rozmýšľam nad nejakým iným, ale chcem si dať poradiť a nie kúpiť ďalší blud ako od sencoru... Pozerala som že majú aj iné na Lidl stránke máte niektorý z nich?
Ďakujem

anonym_56e626
1. mar 2026

Máš v byte dlhodobo meranú relatívnu vlhkosť? Koľko si namerala? Pozor na zvyšovanie rel. vlhkosti nad 60%, môžu začať plesne nad oknami, za nábytkom atď. Dnes sa už toľko neprekuruje a ľudia zápasia skôr s vyššou vlhkosťou (sušenie prádla, vlhkosť z kúpeľne, kuchyne, uteráky...)

autor
1. mar 2026
@anonym_56e626

Máš v byte dlhodobo meranú relatívnu vlhkosť? Koľko si namerala? Pozor na zvyšovanie rel. vlhkosti nad 60%, môžu začať plesne nad oknami, za nábytkom atď. Dnes sa už toľko neprekuruje a ľudia zápasia skôr s vyššou vlhkosťou (sušenie prádla, vlhkosť z kúpeľne, kuchyne, uteráky...)

@anonym_56e626 ono je to tak že momentálne sme u svokrovcov a potrebujem si tu kúpiť nejaký zvlhčovač mám tu merač vlhkosti a ukazuje kedy ako niekedy 34 čo je málo niekedy 40 alebo 45 nad 60 a ani nad 45 tu nikdy nieje a ja potrebujem zvlhcit, vzduch každú noc a ráno tu mám suchy nos keď si otvorím ráno okno tak je to fajn keď sa nadýchneme toho vzduchu studeného ... Doma mám zvlhčovač od just ale to je iba taký za mňa na arómu tiež nič moc ...

luckajozko21
1. mar 2026

standler form mam v spalni. Nerobi paru, ale kvalita vzduchu je omnoho lepsia. Uz sa nebudim na 'sucho' a drhnutie

madeincssr
1. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_56e626 ono je to tak že momentálne sme u svokrovcov a potrebujem si tu kúpiť nejaký zvlhčovač mám tu merač vlhkosti a ukazuje kedy ako niekedy 34 čo je málo niekedy 40 alebo 45 nad 60 a ani nad 45 tu nikdy nieje a ja potrebujem zvlhcit, vzduch každú noc a ráno tu mám suchy nos keď si otvorím ráno okno tak je to fajn keď sa nadýchneme toho vzduchu studeného ... Doma mám zvlhčovač od just ale to je iba taký za mňa na arómu tiež nič moc ...

@anonym_autor vsetko medzi 40 a 60% je v poriadku. Neprekurujes spalnu? Kolko tam mas cca teplotu v noci?