icon

Výber dobrého kuchynského robota pre mamu

27. feb 2026

Ahojte, chcela by som mame kúpiť na narodeniny kuchynského robota, už ho veľmi dlho chce no ja sa v tom moc nevyznám ale stále chcem aby to bolo prekvapenie 😅 Viete mi prosím niekto poradiť dobrého kuchynského robota ktorý aj dlho vydrží? Prípadne poradiť či sa oplatí kupovať takého kuchynského robota s nadstavcami na mletie mäsa, strúhanie zeleniny, atď? Čítala som na to recenzie a niektorí si tie nadstavce chvália ale niektorí nie

anonym_f017c7
27. feb 2026

bosch mum aspon 1000w, moznost prikupit drobne nadstavce, ale vies si aj vybrat taky model s takym prislusenstvom, aky ti najviac vyhovuje...

anonym_950e48
27. feb 2026

@anonym_autor dost dolezite je vediet, na co ho bude vyuzivat. Napriklad na bezne pouzitie v kuchyni stacia roboty s nizsim vykonom a "silou" ako na miesenie cesta, ktore si kupuju zeny, ak napriklad pecu kvaskove chleby atd. Na take bezne vyuzitie su dobre roboty zn. Bosch, rada MUM. Tiez taky mam, mam aj mlyncek na maso, ktory obcas vyuzivam, aj nadstavec na mixovanie vo vysokej nadobe. Co som vsak este nikdy nevyuzila je lis na citrusy, lebo mam separe odstavovac. Bosch ma nadstavce na struhanie take ploche taniere, nie valceky. Su aj roboty, ktore maju klasicke valceky (taky bubon, ako davas do rucneho struhaca), mne sa to na struhanie dost pozdava, znama v rodine ma tusim Etu alebo Oravu a ma tieto nadstavce. Ale struhaju asi oba rovnako 😅 K velkej mise mam hnetaci hak, uhnetie v pohode z pol kila muky, viac uz mam pocit, ze ho ide roztrhnut 😅 na viac muky mam vacsi robot speci len na hnetenie. Plus ma metlicku na slahanie a metlicku na krem.

saxana000
27. feb 2026

Ja mam tiez bosh mum a na to moje varenie uplne staci.uhnetie mi kilo kysnuteho cesta.vymiesa krem aj riedke cesto.naseka orechy aj kavu.postuha zemiaky na placky syr.. v mixeri som robila prikrmy pre babo alebo smoothie.alebo kremive polievky.setko sa da umyt v umyvacke.mlyncek na maso som este ani nepouzila.

biba_18
27. feb 2026

ja mám eta gratus - meliem na tom maso, klobásky sa na tom dajú robiť, strúham zeleninu, domáce cestoviny som tiež robievala na nadstavci ... klasika cesto na tortu vymiešať, šľahajdu, aj cesto na chlieb vymiesi ... čo ešte tam mám ... mixer na smoothie (ale to ja nevyužívam) a ešte mlynček na mak - ale teraz sa dá aj mletý kúpiť, tak jedine že niekto má svoj a potrebuje namlieť ...
mlynček na maso využívam fakt pravidelne, mleté maso nekupujem vobec a meliem na čerstvo...

lukbe
27. feb 2026

Nejakú etu s kovovými prevodmi.

domix147
27. feb 2026

@anonym_autor ja mám Bosch MuM ale používam ho čisto len na strihanie zemiakov orechov a atď...

Pretože kým to všetko zostrojis a zapnes ale hlavne trvá to celé veľmi dlho..
Ja mám už ručne vyšľahaný sneh a už je aj v ceste kým by ho on spravil...a vôbec nemá také otáčky a v strede v miske je taká vypukli a kam ťa metla ani nesiahne takže je tam vždy surové cesto...
Za mňa nikdy viac...
Onkysnutom ani nehovorím...ručne raz dva...v robote sto rokov..

akvi
27. feb 2026

Mám tiež Bosch Mum, už druhý. Prvý vydržal 15 rokov a vlastne stále ide, akurát mu nejde najvyššia rýchlosť, svokra ho stále používa. Kúpila som si verziu s tými struhacimi kotucmi aj som si dokúpila pár ďalších, to používam najviac Cesto tiež dobre vymiesi, aj kvaskove. Za mňa je super, lebo je maximálne skladny, nezaberá miesto a stačí jeden na vsetko. Moja mama má jeden robot ba struhanie a ďalší na cesto, za mňa totálna zbytočnosť držať dva stroje, keď to zvládne jeden.

akvi
27. feb 2026
@domix147

@anonym_autor ja mám Bosch MuM ale používam ho čisto len na strihanie zemiakov orechov a atď...

Pretože kým to všetko zostrojis a zapnes ale hlavne trvá to celé veľmi dlho..
Ja mám už ručne vyšľahaný sneh a už je aj v ceste kým by ho on spravil...a vôbec nemá také otáčky a v strede v miske je taká vypukli a kam ťa metla ani nesiahne takže je tam vždy surové cesto...
Za mňa nikdy viac...
Onkysnutom ani nehovorím...ručne raz dva...v robote sto rokov..

@domix147 tak to musíš mať nejakú slabú verziu. Ja v ňom robím aj kvaskove a bez problémov vymiesa. A niektoré piškótové už robím tak, že ani sneh nerobím, dám to do robota miešať a vymieša parádne, kým mieša, chystám si plnku a pod. Pre mňa totálna úspora času.

3009
27. feb 2026

@anonym_autor ja mám tiež Bosh MUM 9 a veľmi dobrý robot, všetko využívam skoro denne. A to tam miesim aj 2-3x do týždňa cesto na kváskový chlieb.