icon

Ignorujú vás predavačky v potravinách?

kitty2803
8. nov 2025

V poslednom čase sa mi veľmi často stáva taka vec.. Bavíme sa o predajni potravín.. Predavačka blokuje nákup pani predomnou a rozprávajú sa.. (možno sú to známe, možno kolegyne kamarátky.. Neviem) rozprávajú sa popri blokovaní.. Pani zaplatí a očakávala by som ze si naloží nákup do tašky a odíde.. Ale nie rozhovor pokračuje ďalej.. Nákup sa do tašky nenaklada (akebo len veľmi pomali) takže mne sa blokuje nákup ktorý predavačka nemá kam dávať (keďže na mieste je stále nákup tej pani) rozhovor stále pokračuje.. Takže ja si držím v ruke tašku peňaženku košík a nákup dávam rovno do tašky.. Predavačka sa mi absolútne nevenuje lebo ma rozhovor... A ja by som napr. chcela poprosiť nech mi poda ešte čokoládu co je za ňou .. Ale to by som im musela skočiť do reči.. Co mi príde nevhodné.. Tak odchádzam bez čokolády.. Znechutená.. Co je toto za dobu??!
Véd keď by to takto fungovalo v každej práci ako by to vyzeralo.. Dúfam chápete pointu toho co chcem napísať..
Véd ta pani mohla s rozhovorom počkať kým sú tam není zákazníci a mohli sa rozprávať aj hodinu..

Strana
z2
deti95060810
8. nov 2025

mne sa to stáva jedine u nás v Jednote. predavačka sa pozná snáď s každým. ak niečo potrebujem súrne - poviem že sa ponáhľam nech klebetia potom .

danica2711
8. nov 2025

@kitty2803 príde ti nevhodné skočiť im do reči?! Veď predavačka je tam na to, aby obsluhovala a nie aby sa vykecávala. Trénuj asertivitu, keď budeš len ticho stáť a trpieť, k čokoláde sa nikdy nedostaneš

1sally12
8. nov 2025

Stalo sa mi to len raz, ale to predavačka debatovala s druhou predavačkou. Ako mne to nevadilo, veci som si dávala naspäť do košíka(to tašiek dávam až ďalej tam kde sa odkladajú košíky), ale v prípade že by som ešte niečo chcela ako ty tú čokoládu tak im skočím predsa do reči. Prečo by to bolo nevhodné? Nevhodné je že sa tam oni vykecávajú a kamarátka/známa zdržiava predavačku od jej povinností.

rozculena
8. nov 2025

@kitty2803 ja by som si vôbec nenakladala veci do tašky.Nechala by som,nech to pokladníčka blokuje.Ani by som sa nesnažila zaplatiť.To by si už musela všimnúť.Potom by som si ešte vypýtala tú čokoládu.Čakala by som,kedy si tá kvákajúca zákazníčka naloží tovar do tašiek a až potom by som si začala ja spratávať svoj nákup.Vôbec by ma nesralo,ak by bola za mnou fronta,veď ja som ju nespôsobila...Ja mám času dosť...

anonym_a16a19
8. nov 2025

@kitty2803 Mne sa to este nestalo, ale coraz viac vyuzivam bud nakup s donaskou alebo si blokujem sama. Ale ja by som sa ozvala, ze chcem este to a to.

bielasovicka
8. nov 2025

@kitty2803 jedna sa o dedinu? Lebo tam sa takéto stáva, už som párkrát bola toho svedkom.

kitty2803
autor
8. nov 2025
@tykat

@kitty2803 ty si nevies v potravinach vypytat cokoladu? Ty nevies pockat s ukladanim do tasky kym pani nedokonci nakup a neuvolni priestor za pokladnou? Ved nech si to predavacka uklada aj na hlavu, moze ti to byt jedno.
Boze niektori ludia su ako snehove vlocky. Hlavne ze o tom napisu na kona a hladaju niekoho kto ma rovnaku skusenost, lebo to im urcite pomoze. 😃

@tykat pani už dávno dokončený nákup mala, žiaľ asi nevie robiť dve veci naraz a išli ústa a ruky nie.. Keďže tam je malý priestor na odkladanie kúpenych veci a dávala mi ich na kopu s tymi co tam mala pani položené prišlo mi logické hneď zo z tade brat aby sa nám to nepomiesalo.. Možno tam kecá ešte doteraz.. 🤦‍♀️

lasona
8. nov 2025

V lidli sa mi často stavalo, ze predavačky sa rozprávajú cez slúchadlá medzi sebou. Ja som si myslela spočiatku , ze sa rozprava so mnou, ale nie...potom som sii to viac krát všimla ze tak medzi sebou komunikujú. Nieco sa ma predavacka pyta a do toho vravi nieco odveci. Cítila som sa ako dilino...uz tam proste chodím velmi malo.

kitty2803
autor
8. nov 2025
@minenkaa

@kitty2803 ty sa venuješ v práci práci na sto percent?

@minenkaa to nemyslíš vážne túto otázku 😯 robím faktúry na vysoké sumy ktoré ľudia musia zaplatiť.. Pod svojim menom a naozaj si neviem. Predstavit keď mi niekto zavolá... Ze sa popri tom budem rozprávať s kolegyňou.. A keď sa do rozprávame potom sa mu budem venovať??

kitty2803
autor
8. nov 2025
@lasona

V lidli sa mi často stavalo, ze predavačky sa rozprávajú cez slúchadlá medzi sebou. Ja som si myslela spočiatku , ze sa rozprava so mnou, ale nie...potom som sii to viac krát všimla ze tak medzi sebou komunikujú. Nieco sa ma predavacka pyta a do toho vravi nieco odveci. Cítila som sa ako dilino...uz tam proste chodím velmi malo.

@lasona áno toto sa stalo aj mne.. Ze rozprávala do sluchátka co bude robiť cez víkend, tiež tam chodím malo a zdá sa mi to nevhodné

minenkaa
8. nov 2025
@kitty2803

@minenkaa to nemyslíš vážne túto otázku 😯 robím faktúry na vysoké sumy ktoré ľudia musia zaplatiť.. Pod svojim menom a naozaj si neviem. Predstavit keď mi niekto zavolá... Ze sa popri tom budem rozprávať s kolegyňou.. A keď sa do rozprávame potom sa mu budem venovať??

@kitty2803 ano myslím to uplne vážne ,veď ale tej predavačke nik nič nevravel ,nekomunikovala s dvoma ludmi

kitty2803
autor
8. nov 2025
@minenkaa

@kitty2803 ano myslím to uplne vážne ,veď ale tej predavačke nik nič nevravel ,nekomunikovala s dvoma ludmi

@minenkaa úplne stačí ze bola tak zažrata do rozhovoru ze jej bolo úplne jedno ze,, kamoška,, si svoj nákup nenaklada do tašky a ona ten môj začala dávať dokopi s tym jej... Úplne super, potom som to hneď začala hádzať do tašky..
Co som mala počkať nech nám to po mieša?

tykat
8. nov 2025
@kitty2803

@tykat pani už dávno dokončený nákup mala, žiaľ asi nevie robiť dve veci naraz a išli ústa a ruky nie.. Keďže tam je malý priestor na odkladanie kúpenych veci a dávala mi ich na kopu s tymi co tam mala pani položené prišlo mi logické hneď zo z tade brat aby sa nám to nepomiesalo.. Možno tam kecá ešte doteraz.. 🤦‍♀️

@kitty2803 mne by prislo logicke ju upozornit ze miesa dva nakupy dokopy a nech teda pocka. Ale ked si nevypytas cokoladu tak je jasne ze sa neozves.

viera012345
8. nov 2025

@kitty2803 Neignoruju.U nás pokladnička a zákazník prehodila pár slov len kým trvá blokovanie tovaru

minenkaa
8. nov 2025
@kitty2803

@minenkaa úplne stačí ze bola tak zažrata do rozhovoru ze jej bolo úplne jedno ze,, kamoška,, si svoj nákup nenaklada do tašky a ona ten môj začala dávať dokopi s tym jej... Úplne super, potom som to hneď začala hádzať do tašky..
Co som mala počkať nech nám to po mieša?

@kitty2803 a nemáš usta to povedať?Tu si schopná povedať si svoje a tam v obchode nie? Ešte raz ta predavačka je len človek

stankadu
8. nov 2025

Mne sa stalo v obchode, že 2 predavačky stáli pri regáli a rozprávali sa medzi sebou. Ja som si chcela z regálu niečo zobrať ale nedalo sa, lebo tam stáli. Tak som tam stála a čakala, kolko im to bude trvať. 5 min a ani ich nehlo, že čakám. (tiež som predavačka, tak zo zaujímavosti, že čo spravia, lebo u nás sa to nesmie).
A jedna kukne nevrlo na mňa že: "Vy počúvate cudzí rozhovor?"
Ja: "Nie, len čakám kým sa láskavo dorozprávate, aby som si mohla zobrať tovar z regálu. Už ste skončili? Môžem?"
Oduli sa, ale nepovedali už ani slovo a odišli. Našťastie tam nechodím skoro vôbec, inak by som si dala zavolať vedúcu. Teraz slúži príbeh ako príklad, ako sa to nemá robiť 😉😀 Ale nabudúce sa ozvi, nech sa venuje tebe a ked sa chcú rozprávať, môžu íst na kávu po robote.

anonym_f4c7ea
8. nov 2025
@kitty2803

@kitty2803 tak ona je asi taká istá predavačka, a flaka tiež svoju robotu. No co sa čudujeme?

margotka17
10. nov 2025

@kitty2803 minule mi pokladnička blokovala, ale ešte prebiehal rozhovor s predošlou zákazníckou. Jednoducho som pokladnička povedala, že ak už ráta môj nákup, nech mi tam pridá 2 krabičky Tic Tac. Pridala a dostala 👍

denithestrange1993
10. nov 2025

@kitty2803 vacsinou v malych potravinach si toto pokladnicky dovolua,coop,cba atd. V takom lidli alebo kauflande by ani nestihli doblokovat tak by leteli. Mne nevadi ked kecaju ved ok kazdy ma pristelov,rodinu,znamych ale predsa nenecham cakat druheho zakaznika. Sikovny predavac vie kvakat aj blokovat druhy nakup zaroven 😆

letfenixa
11. nov 2025
@denithestrange1993

@kitty2803 vacsinou v malych potravinach si toto pokladnicky dovolua,coop,cba atd. V takom lidli alebo kauflande by ani nestihli doblokovat tak by leteli. Mne nevadi ked kecaju ved ok kazdy ma pristelov,rodinu,znamych ale predsa nenecham cakat druheho zakaznika. Sikovny predavac vie kvakat aj blokovat druhy nakup zaroven 😆

@denithestrange1993 ale podľa popisu pokladníčka aj kvákala aj blokovala druhý nákup.

letfenixa
11. nov 2025

@kitty2803 normálne sa ozvem, som dospelá. Nie malé dieťa.

kitty2803
autor
11. nov 2025

Tak ďalšia krásna skúsenosť v lidli.. Chalan blokovala pani predomnou nákup a tiež mal rozhovor do sluchátka.. A zrazu pýta od pani cez 200 € a ona mala možno 5 položiek..zrazu legíny nahodené 27x 😐 jasne každý, sa môže pomýliť, len si myslím ze keby sa nerozptiluje rozhovorom nemuselo sa to stať.. Spravil storno ale nebolo ani prepáčte..

petsvk
11. nov 2025

@kitty2803 A mňa šľak ide trafiť keď dve totky s košíkmi sa postavia pred regál a rozprávajú sa ako na korze

martinadomianova
11. nov 2025

@kitty2803 toto som už párkrát zažila. Ani chlapi toľko nekecajú ako ženy. Doslova mám na to alergiu.

princezna_bosorka
12. nov 2025

@kitty2803 si precitlivela. slusne ich prerusim, vypytam si cokoladu a necham ich kecat dalej. kde je problem?

anonym_0efbc0
12. nov 2025

@kitty2803 no taka je doba, ze tebe sa zda nevhodne skocit jej do reci. Velmi casto sa mi to nestalo teda, ale par krat ano pri urcitych sluzbach najma, ale aj v obchode napr. v zahranicnej metropole, kde sme chceli nie prave lacne veci kupit (cize naozaj to nie je problem iba u nas)... a tam nie je ina moznost, len proste dáme, ktora tam PRACUJE, a ma ta obsluzit, skocis do reci (pokojne, slusne.. prepacte, este toto a hento si prosim.. ak nepomoze tak sa jej spytam ci pracuje alebo ma debatny kruzok...) a vypytas co chces. Ci sa zabava ci nie... obsluha je tam pre teba, to si uvedom a necit sa blbo otvorit usta, aj keby so svatym dindim debatovala. POhlady, papulovacky, zazeranie? nuz... maju sefa, manazera.. a v dnesnej dobe google recenzii je to jedna radost, ak by nebodaj nik taky nebol v okoli :DDD Inak nie, nie som ziadny frflos v obchdooch a tak... ale sama mam predajnu, takze ako sa spravame k zakaznikom, ocakavame podobne aj v inych predajniach a od predavacov/pokladnikov sa vedenim tiez ocakava nejake spravanie. V dnesnej dobe duplom je to dolezite, ked obchodov a sluzieb a vsetkeho je kopa, ludia mozu vyberat kam pojdu. Napr v coop jednote som sa pochytila po mojej uplne nevinnej poziadavke (ach flaskomat) a teda nezdrzala som sa, a kedze opakovane tam bol cirkus za kadeco (napr caka clovek pri pulte 15minut a dama sa prechadza a vykecava okolo... atd) veducej som tiez povedala v klude par peknych slov... poviem tak, ze velka zmena personalu tam toto leto nastala. Inak ak sa mi nieco nezda/nepaci, kludne odidem z predajni akychkolvek a nekupim nic. Tam kde maju problemy so spravanim, proste nenakupim. Myslim, ze to je jedina cesta ako eliminovat zle veci: nesuhlasim so spravanim, cenami, cimkolvek.. idem prec. Dnes sa vsekto da nahradit = cize neexistuje za mna nieco ako, MUSIM kupit. Nemusim. A nekupim. Kupim inde.

kalifka
13. nov 2025
@kitty2803

@anonym_078492 no len za mnou je už ďalších 5 ľudí čo čaká v rade, proste predavačka to ma na háku..

@kitty2803 toto sa deje u nás v dedine v coop, ale neriešim to už... je to dedina a ľudí proste nezmeníš...

Strana
z2