icon

Samoobslužné pokladne v Stradivarius

16. dec 2025

Ahojte, považujem sa za pomerne technickú zdatnú ženu. Ale pokladne v Stradivariuse ma rozčúlili. A slečna 20r mi hovorí, že veď to je intuitívne. Pýtam sa jej, prečo tu nemáte návod, ako postupovať? Tu dáte vešiaky, najprv dáte všetok tovar do jedného priestoru, kde načíta čipy, a až potom dávate čipy dole. Kto mal vedieť, že to číta čipy? Dať dole čip som aj tak nevedela, musela s tým pomôcť a nielen mne. Napokon moja pokladňa ani nefungovala. Beriem tašku, majú ich niekoľko veľkostí, ja neviem, ktorá je M, ktorá je L... no prišlo mi to komplikované veľmi.

Strana
z2
simsalabim
16. dec 2025
@anonym_autor

@prasiatko30 nerobim dramu, pytam sa na skusenosti ludi s tymto typom pokladne. Lebo bezne platim na samoobsluznych vsade, v metre, v tescu, v lidli, kaufe, v bille, ale toto som este nevidela.

@anonym_autor no tak si sa naucila daco nove. Je dobre udrziavat mozog pruzny.
Ale v podstate suhlasim s tym, ze na obsluhu by mala byt predavacka, nie zakaznik.

melanta
16. dec 2025

To, že je potrebné dať vec do pokladňového koša aj s čipom je logické. Na to predsa nie je potrebný návod, stačí úplne obyčajná logika - akoby ten kôš inak vedel, čo tam hodím a čo má nablokovať?

Ale čo sa týka všeobecne samoobslužných pokladní, nevidím dôvod k takej pokladni chodiť. Som zákazník, ktorý si prišiel kúpiť tovar, nie blokovať a už vôbec nie dávať dole čipy. Našťastie, nechodím do obchodov, kde toto musím robiť, ak chcem nakúpiť. Ale teda zakladať o tom diskusiu?

luccija
16. dec 2025

@anonym_autor mne to tiež vadí asi sme už pohodlné😄a vadí mi to všade aj v IKEA, aj v Lidli polovici ľuďom to nejde, pipa, nevedia si natukat zľavu, maturuju ako dať dole pipak viem, že treba inovovať a znižovať náklady, ale mne to nevyhovuje

nikoletta1712
16. dec 2025

@anonym_autor Mne v Zare v Amsterdame teraz pred týždňom pomohla predavačka-išla som za ňou a povedala, že neviem ako to funguje…A na Slovensku v Tescu - vždy idem buď za SBS, alebo priamo za pani predavačkou a poprosím ju, aby mi išla zaúčtovať tovar…

biba_18
16. dec 2025

@marsmykkok @really8 ste na hlavu? rieši, lebo odpovedá na otázky
@anonym_autor mám rovnakú skúsenosť aj keď z iného obchodu. tam ale našťastie nebola oprsklá predavačka. čisto teoreticky kebyže idem znova do obchodu tak sa mi to znova stane, keď to človek nerobí pravidelne, proste zručnosť nezíska, nech si trepe každý čo chce - je to iba o skúsenosti…

biba_18
16. dec 2025

@melanta neviem čo je pokladňový kôš - teda neviem že to tam mám dať. mne to evokovalo pokladňu v lidli a tam žiaden pokladňový kôš nie je. takže s tou intuíciou to také samozrejmé nebude 😏

melanta
16. dec 2025
@biba_18

@melanta neviem čo je pokladňový kôš - teda neviem že to tam mám dať. mne to evokovalo pokladňu v lidli a tam žiaden pokladňový kôš nie je. takže s tou intuíciou to také samozrejmé nebude 😏

Pokladničný kôš je slovo, ktoré mi napadlo ako som to písala. V potravinových reťazcoch pri samoobslužnej pokladni si každý tovar zvlášť naskenuješ a položíš vedľa na plochu. V obchode s oblečením vyzerá samooblužná pokladňa tak, že máš monitor a pod ním neviem ako to nazvať, jama, do nej hodíš tovar. Keby si tam stála, ver, že tú logiku by ti to dávalo. Ale keby aj nie, pochybujem, že by si o tom zakladala diskusiu na mk.

biba_18
16. dec 2025

@melanta viem ako tá pokladňa vyzerá a ver že mne to neevokovalo to čo si napísala ale že som čakala niečo ako v lidli…
a ľudia zakladajú diskusie o všeličom. aj keď o blbosti len sa potrebujú vykecať 🤷‍♀️

estellas
16. dec 2025

Ja nemám rada tie samoobslužné pokladne.
Nemám rád keď mi to nejde a musím volať obsluhu a potom sa cítim jak debil.

anonym_61a2e6
17. dec 2025
@anonym_autor

@prasiatko30 nerobim dramu, pytam sa na skusenosti ludi s tymto typom pokladne. Lebo bezne platim na samoobsluznych vsade, v metre, v tescu, v lidli, kaufe, v bille, ale toto som este nevidela.

@anonym_autor Autorka, zbytocne sa tu pytas na nieco take, zo skusenosti tu bolo jasne, ake odpovede dostanes 🙈. Ano, pre tu pritomne je uplne normalne, ze napriek tomu, ze nie su zamestnancami obchodnych prevadzok, zadarmo a velmi ochotne tam na tych pokladniach pracuju 😅. A ano, stradivarius je uplna topka 🙈. Ja som si tam tiez pred par dnami kupovala nohavice a neverila som vlastnym ociam, ked som videla tie pokladne a ani by ma nenapadlo k nim ist. Z principu ani v potravinach neplatim na samoobsluznych, mna za toto predajna neplati 😅. A samozrejme, predavacka z jedinej klasickej pokladne 10 minut stala pri samoobsluznej a riesila tam 2 zakaznicky, ktore si nevedeli poradit. A ostatni sme stali pri kase a cakali. Keby tie nohavice neboli take super, tak ich tam drbnem na zem a odidem. Kasa je hned pri vstupe a teda pri bezpecnostnych branach, uz som sa chystala urobit krok a zamavat tymi nohavicami cez branu, nech zacnu pipat a nech sa tam niekto pozobudza. Toto je uplne chora doba a vsetci podporovatelia tychto sialenosti si zjavne neuvedomuju, ze ad1, zvysuje sa takto nezamestnanost, ad2 dobrovolne sa nechavaju vyuzivat na pracu zadarmo vo firme pre ktoru nepracuju 😅 . Dalsie nevyhody ani nepisem, to nepochopia 😅

autor
17. dec 2025
@biba_18

@melanta viem ako tá pokladňa vyzerá a ver že mne to neevokovalo to čo si napísala ale že som čakala niečo ako v lidli…
a ľudia zakladajú diskusie o všeličom. aj keď o blbosti len sa potrebujú vykecať 🤷‍♀️

@biba_18 choď do Stradivariusu v Auparku Biba a uvidíš akp vyzerá tam pokladňa. A že je to sakra iné ako pokladne s potravinami 🙂 A ďakujem.

anonym_1cc1d7
17. dec 2025
@terezia74

@anonym_autor Boh môj dobrý, mať tvoje problémy, platíš si za službu? Za akú? V cene tovaru je to, že ti tovar niekto nablokuje?
A keď som už taká pohodlná, tak aspoň nezakladam zbytočnú diskusiu

@terezia74 vidím, že ty si este aj dôjdeš vyložiť kamión s vecami, ze?

biba_18
17. dec 2025
@anonym_autor

@biba_18 choď do Stradivariusu v Auparku Biba a uvidíš akp vyzerá tam pokladňa. A že je to sakra iné ako pokladne s potravinami 🙂 A ďakujem.

@anonym_autor ak by bola rovnaká, asi by si nemala problém pri blokovaní. to dá rozum ☺️

really8
17. dec 2025
@anonym_61a2e6

@anonym_autor Autorka, zbytocne sa tu pytas na nieco take, zo skusenosti tu bolo jasne, ake odpovede dostanes 🙈. Ano, pre tu pritomne je uplne normalne, ze napriek tomu, ze nie su zamestnancami obchodnych prevadzok, zadarmo a velmi ochotne tam na tych pokladniach pracuju 😅. A ano, stradivarius je uplna topka 🙈. Ja som si tam tiez pred par dnami kupovala nohavice a neverila som vlastnym ociam, ked som videla tie pokladne a ani by ma nenapadlo k nim ist. Z principu ani v potravinach neplatim na samoobsluznych, mna za toto predajna neplati 😅. A samozrejme, predavacka z jedinej klasickej pokladne 10 minut stala pri samoobsluznej a riesila tam 2 zakaznicky, ktore si nevedeli poradit. A ostatni sme stali pri kase a cakali. Keby tie nohavice neboli take super, tak ich tam drbnem na zem a odidem. Kasa je hned pri vstupe a teda pri bezpecnostnych branach, uz som sa chystala urobit krok a zamavat tymi nohavicami cez branu, nech zacnu pipat a nech sa tam niekto pozobudza. Toto je uplne chora doba a vsetci podporovatelia tychto sialenosti si zjavne neuvedomuju, ze ad1, zvysuje sa takto nezamestnanost, ad2 dobrovolne sa nechavaju vyuzivat na pracu zadarmo vo firme pre ktoru nepracuju 😅 . Dalsie nevyhody ani nepisem, to nepochopia 😅

@anonym_61a2e6 no vidis. A pre mna je ovela komfortnejsie si to v klude nablokovat sama. Ale super chvalim ta. Cim viac ludi bude stat kilometre v klasickych pokladniach tym lepsie pre nas co chodime do samoobsluznych. Mna zas nikto neplati za statie v rade. Dakujem

autor
17. dec 2025
@really8

@anonym_61a2e6 no vidis. A pre mna je ovela komfortnejsie si to v klude nablokovat sama. Ale super chvalim ta. Cim viac ludi bude stat kilometre v klasickych pokladniach tym lepsie pre nas co chodime do samoobsluznych. Mna zas nikto neplati za statie v rade. Dakujem

@really8 nemam problem so samoobsluznymi pokladnami, malokedy stojim v rade, objednavam si nakup domov alebo si ho vyzdnihnem za par sekund. Samoobsluzne su fajn. Ale to, co je v Stradivariuse nema s tou klasickou nic spolocne.

really8
17. dec 2025
@anonym_autor

@really8 nemam problem so samoobsluznymi pokladnami, malokedy stojim v rade, objednavam si nakup domov alebo si ho vyzdnihnem za par sekund. Samoobsluzne su fajn. Ale to, co je v Stradivariuse nema s tou klasickou nic spolocne.

@anonym_autor no tak maju ine. Skusaju. Decathlon ma tiez ine. Ja chapem ze ta to otravilo v danej chvili ale mas vraj nove super rifle tak uz to rozdychaj a nabuduce nakup aj toto online.

autor
17. dec 2025
@really8

@anonym_autor no tak maju ine. Skusaju. Decathlon ma tiez ine. Ja chapem ze ta to otravilo v danej chvili ale mas vraj nove super rifle tak uz to rozdychaj a nabuduce nakup aj toto online.

@really8 ja uz som to rozdychala davno. Len som mala potrebu si tu vyventilovat taku frustraciu z tych pokladni. A za dve hodky to bolo uz OK 🙂

natalka13
17. dec 2025

Urcite je kam napisane kam vlozit tovar, logika nepusti ze ten tovar musi mat cip🙈
V Decathlone to maju uz dlho, uplne vez problemu fakt intuitivne.
Ano nie vzdy ide magnet odmagnetizovat ake robit z toho dramu? Tebe v domacnosti vzdy vsetko 110% funguje?

autor
17. dec 2025
@natalka13

Urcite je kam napisane kam vlozit tovar, logika nepusti ze ten tovar musi mat cip🙈
V Decathlone to maju uz dlho, uplne vez problemu fakt intuitivne.
Ano nie vzdy ide magnet odmagnetizovat ake robit z toho dramu? Tebe v domacnosti vzdy vsetko 110% funguje?

@natalka13 no nie, ja by som nasnímala tovar na skeneri a dala dole čip, ako v tescu.

marsmykkok
17. dec 2025
@really8

@really8 Podobne, lebo mám nervy ak nejaký starý poloslepý dedko začne rátať 5 a 10 centové mince na ktoré nevidí a počíta to 5 minút alebo v týchto obchodoch s oblečením majú všade vernostný klub a ak je radisko a proste predavačky majú prikázané pýtať sa na vernostné karty a proste niekto nemá a začne sa na to vypytovať a ešte sa nebodaj aj na mieste registruje a zase to zdrží rad na 5 minút aj viac. Ja si radšej nablokujem na samoobslužnej. Ak ma niečo rozčuľuje tak tovar na paletách a v poslednej dobe čo si všímam že pomaly bude treba v obchodoch lietať vedieť, dovezú im toľko tovaru že nemajú to kde dávať, sklad plný, predajňa plná a nemáš kade ani chodiť. Proste predavačku by som skôr chcela na to aby bol tovar dobre vyložený, aby mi poradila a necítim sa zamestnancom obchodu ak si štítok naskenujem a zaplatím kartou.

really8
17. dec 2025
@marsmykkok

@really8 Podobne, lebo mám nervy ak nejaký starý poloslepý dedko začne rátať 5 a 10 centové mince na ktoré nevidí a počíta to 5 minút alebo v týchto obchodoch s oblečením majú všade vernostný klub a ak je radisko a proste predavačky majú prikázané pýtať sa na vernostné karty a proste niekto nemá a začne sa na to vypytovať a ešte sa nebodaj aj na mieste registruje a zase to zdrží rad na 5 minút aj viac. Ja si radšej nablokujem na samoobslužnej. Ak ma niečo rozčuľuje tak tovar na paletách a v poslednej dobe čo si všímam že pomaly bude treba v obchodoch lietať vedieť, dovezú im toľko tovaru že nemajú to kde dávať, sklad plný, predajňa plná a nemáš kade ani chodiť. Proste predavačku by som skôr chcela na to aby bol tovar dobre vyložený, aby mi poradila a necítim sa zamestnancom obchodu ak si štítok naskenujem a zaplatím kartou.

@marsmykkok suhlas. Tiez radsej nech je predavacka v rajone. Stale menia co kde je a najst niekedy predavacku aby som sa mohla opytat je novy sport. Navyse tie predavacky uz blokuju tak rychlo a hadzu s tym ze mam jablka otrieskane, rozky vysypane, jogrty prevratene a nestiham ukladat a potom na mna kuka ze co som za slimaka. Stihat si kontrolovat ceny pri tom je uz uplne nerealne.

anonym_f4b4ce
17. dec 2025

Žiaľ, v obchodoch, ktoré si spomenula (Stradivarius, Bershka, Pull&Bear a pod.) patria do tej istej skupiny a majú tam také pravidlá, že predavačka nesmie stáť pri pokladni, ale musí byť na sklade, vykladať tovar, upratovať či vydávať balíky. K pokladni môže prísť len vtedy, keď už tam stoja zákazníci. Sú to pravidlá firmy, nie nejaká lenivosť predavačiek ani nič podobné.

merlinja
17. dec 2025

Neznášam samoobslužné pokladne. Ak nakupujem, prinášam im peniaze a chcem byť obslúžená. Ak moje peniaze nechcú, pôjdem inde.

Strana
z2