Sú Tesco Clubcard kupóny marketingový zámer?
Našla som síce s tým súvisiacu tému tu:
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-pouzivat-kupony-v-aplikacii-tesco-clubcard/
Ale mňa zaujíma niečo iné. Máme clubcard ako rodina, všetci členovia máme aplikáciu v mobile, a body zbierame spolu. Nakupuje na to celá rodina. Ale keď prídu kupóny tak sa už niekedy smejem na tom čo robia. Ujo išiel do tesca že mu aplikácia ponúkla zľavu na niekoľko produktov. Samozrejme prišiel domov sklamaný že nič z toho, čo mu aplikácia ponúkala, tam nemali. Tak trochu sa mi to zdá až smiešne, že o čo tomu tescu ide? Ponúkajú kupóny, ale nakoniec ten tovar, ani nemajú. Toto je nejaký marketingový zámer? Že aby tam človek šiel, a keď už je tam, tak si nakúpi? Samozrejme ujo tak hromžil, že si aplikáciu rovno vymazal, že mu je v tom prípade na nič. Ja tieto veci nevyužívam, keďže nakupujem v rôznych obchodoch, a práve toto nemám žiadne zákaznícke karty, lebo viem že oni to majú tak nastavené, aby z toho zakázník nič nemal. Ja len pomáham rodine zbierať body. Ak idem do tesca náhodou, tak si dám oskenovať aplikáciu. Tieto ostatné veci nevyužívam. Tak schválne som len pozrela tie kupóny v aplikácii, keď som bola na predajni, že či to tam bude, a veru väčšinu nemali vôbec, alebo mali nesprávne rozmery že napr. nápoj platil iba určitý objem a práve taký nemali, ale všetky ostatné mali.
RS dokonca máme dve. Jedno je z toho supermarket. Neni to náhodou v tom? Že supermarket hypermarket či ako?
Ja nakupujem roky výlučne v tescu a ešte sa to nestalo.
@simona_racz
V Tescu nakupujem takmer denne s tým, že sa málokedy stalo, že by niečo z ponuky podľa kupónov nemali.
Pre mňa je skôr problém keď je kupón podmienené podľa počet kusov. Keďže sme len 2, nebudem kupovať 4ks uhoriek (príklad).
Ak Vám nevyhovujú tie kupóny, aspoň môžete využiť tie finančné poukážky výmenou za nazbieranych bodov.
Obden som v tescu, vyuzivam aplikaciu plnohodnotne a vzdy mali to, co ponukali v kuponoch
To aj robíme, sme velká rodina, všetci to máme v mobiloch a skenujeme pre body. Na velké nákupy potom chodia rodičia, ujo a tak. Ja to nevyužívam, len ma prekvapilo ako s ním vybabrali.
ja nepouzivam app, nedala sa mi aktivovat. no chodia mi kupony postou a akcie vyuzivame. takmer vzdy vsetko maju a dokonca sme parkrat natrafili, ze to bolo aj v akcii.
Mne sa to, na rozdiel od Lidla, v Tescu este nestalo.
Treba aj pozerať na čo a kde akcia platí. Ak máte menšie tesco je logické, že nemajú všetko.
@viktoriaandrascik ďakujem ti 🤟
ja nepouzivam app, nedala sa mi aktivovat. no chodia mi kupony postou a akcie vyuzivame. takmer vzdy vsetko maju a dokonca sme parkrat natrafili, ze to bolo aj v akcii.
@majamat registrácia nieje len taká že dáte meno heslo a hotovo. Zadáva sa tam mail, telefónne číslo, overenie, číslo club karty. Kde ste sa zasekli? Možno poradím.
Ja dokonca mám aj operátora tesco mobile a dalo sa to prepojiť s club kartou a tak mám lacnejšie ceny a aj kredit niekedy môžem vymeniť za body. Môže ho mať hociktorý člen rodiny, nielen majiteľ karty.
Samozrejme je to marketing. Dopredu je vypocitane kolko taka akcia vynesie, nie na konkretnom tovare, lebo pod nakupnu cenu nikdy nepojdu aby negenerovali stratu, Po tolkych rokoch (desatrociach) roznych vedeckych vyskumov a prieskumov zakaznickeho spravania vedia do centu predikovat aky im tato "zlava" prinesie zisk na inom tovare, ktory zakaznik nakupi ked dojde pre akciovy tovar.
@viestta predstavte si ale toto už bolo dávnejšie, strýkov kamarát robí s mobilmi a veľké tesco mávali aj elektroniku kedysi. Mali takú akciu že za nejakú smiešnu cenu mobily samsung. On vravel že ani vo veľkosklade nevie za takú cenu kúpiť. Tak ako museli íst dolu alebo aj pod cenu aby nalákali ludí? On išiel so zámerom že kúpi všetky. No prišiel a mali nejaké 3 kusy.
@viestta predstavte si ale toto už bolo dávnejšie, strýkov kamarát robí s mobilmi a veľké tesco mávali aj elektroniku kedysi. Mali takú akciu že za nejakú smiešnu cenu mobily samsung. On vravel že ani vo veľkosklade nevie za takú cenu kúpiť. Tak ako museli íst dolu alebo aj pod cenu aby nalákali ludí? On išiel so zámerom že kúpi všetky. No prišiel a mali nejaké 3 kusy.
@simona_racz to, ze strycko nevedel kupit v tej cene za taku cenu neznamena, ze Tesco slo pod cenu. Tesco ako "celosvetovy" korporat dokaze vyjednat uplne ine ceny, pretoze nakupuje veci na tisice. Druha moznost je aj to, ze nepredajny tovar moze ist aj pod nakupnu cenu, nech je strata z toho, ze sa nepredava co najmensia. Ekonomika predaja a marketing su dnes uz veda, laik do jej hlbky nevidi. Vsetko je postavene na matematike a statistike, marketing aj na psychologii, ktora sa pouziva k predikcii spravania zakaznikov.
@simona_racz Tesco ma podla mna najlepsi bonusovy program, kedze body realne vyuzijete na zlavu. V kuponoch mavam vacsinou veci, ktore nakupujem (vzdy vsetko maju, nespominam si, ze by nemali). Aj je akcia letakova, tak tam sa casto stane, ze uz vsetko vykupene.
@simona_racz ja uz asi 19 rokov nakupujem iba v tescu, takze mam vzdy plno kuponov na tovar aj poukazok za body... podla mna sa na tom da super usetrit a vzdy vyuzijem vacsinu kuponov, kedze su na tovar, ktory pravidelne nakupujem. Neviem aky problem mate v RS, ale v BB je tesco extra a ziaden problem s nedostatkom tovaru neregistrujem.
Tak máme dve tesca velké a malé. Tuším oni sa nejako delia do kategórií, podľa veľkosti že hypermarket, supermarket, mini… A keď jedna kategória dá zľavu, nemusí to robiť aj tá druhá. Že to platí napr. len pre kategóriu supermarketov a tak. Ďalšia vec sú špecifické tovary, ako mäsové výrobky, zelenina atď, lebo čokoládu milka kúpite asi na celom svete, ale zeleninu, mäso môžu brať od lokálnych dodávateľov, a tá saláma či uhorka čo je v KE, nemusí byť k dispozícii v BA. Lenže aplikácie sú celoplošné. V žiadnom obchode som nevidela že by to delili na západ, stred, východ a podobne. Túšim Lidl je jediný (alebo kaufland) že si v aplikácii zvolíte konkrétnu predajňu, tak predpokladám že vám potom bude ponúkať veci týkajúce sa toho daného obchodu. Lebo načo vám je info že niekde na slovensku môžete kúpiť to a hento za poukázku?
Mne to nedáva logiku, lebo zákazník nepôjde krížom krážom po celom okrese, pochodí aj 5 tesiek aby to hladal kde to možno budú mať? Však viac by precestoval ako získal na zľave. 🚶🏼♀️➡️🫠🤷♀️
Aplikácia vám ani nenapíše že v ktorom tescu to máte hladať… Takže môžete chodiť od tesca k tescu…
@majamat registrácia nieje len taká že dáte meno heslo a hotovo. Zadáva sa tam mail, telefónne číslo, overenie, číslo club karty. Kde ste sa zasekli? Možno poradím.
Ja dokonca mám aj operátora tesco mobile a dalo sa to prepojiť s club kartou a tak mám lacnejšie ceny a aj kredit niekedy môžem vymeniť za body. Môže ho mať hociktorý člen rodiny, nielen majiteľ karty.
@simona_racz uz si nepamatam, skusala som to uz davno. no v zasade islo o to, ze som mala asi nieco zadat, zadala som a nedokazala som sa pohnut dalej. proste mi to nedavalo dalsie moznosti, neposunulo ma to dalej. urobila som to, co apka chcela a nic sa dalej nedalo.
@simona_racz uz si nepamatam, skusala som to uz davno. no v zasade islo o to, ze som mala asi nieco zadat, zadala som a nedokazala som sa pohnut dalej. proste mi to nedavalo dalsie moznosti, neposunulo ma to dalej. urobila som to, co apka chcela a nic sa dalej nedalo.
@majamat skúste to ešte raz, ja neznášam keď ma nejaká aplikácia nepustí, dovtedy špekulujem kým ju tam nedostanem.
Toto je asi problém chudobného okresu, ľudia si v RS viac kupujú do zásoby, hlavne keď je nie niečo výrazne lacnejšie a potom je to rýchlo vypredané.
Inák toto aj mňa napadlo.
Tak máme dve tesca velké a malé. Tuším oni sa nejako delia do kategórií, podľa veľkosti že hypermarket, supermarket, mini… A keď jedna kategória dá zľavu, nemusí to robiť aj tá druhá. Že to platí napr. len pre kategóriu supermarketov a tak. Ďalšia vec sú špecifické tovary, ako mäsové výrobky, zelenina atď, lebo čokoládu milka kúpite asi na celom svete, ale zeleninu, mäso môžu brať od lokálnych dodávateľov, a tá saláma či uhorka čo je v KE, nemusí byť k dispozícii v BA. Lenže aplikácie sú celoplošné. V žiadnom obchode som nevidela že by to delili na západ, stred, východ a podobne. Túšim Lidl je jediný (alebo kaufland) že si v aplikácii zvolíte konkrétnu predajňu, tak predpokladám že vám potom bude ponúkať veci týkajúce sa toho daného obchodu. Lebo načo vám je info že niekde na slovensku môžete kúpiť to a hento za poukázku?
@simona_racz tesco je rozdele do kategórii. Najviac sú zásobené hypermarkety kde majú reálne takmer všetko čo sa týka kupónov ale do supermaketov sa už nedostáva všetko. Treba to sledovať v letákoch pripadne na ich online stránke
Mňa hnevá na Tescu to že na blok dávajú za tovar plnú sumu a potom pod čiarou mínus pár centov čo odrátajú s clubcard. Takto si neviem kontrolovať blok keď niečo kúpim. Mali by dať hneď pod sebou plná suma a mínus koľko odratali. A ďalšia vec kupóny mi chodia poštou ku svokrovcom. Bola som v Tescu že chcem zmeniť adresu aby chodili ku mne domov. Odpoveď nedá sa ony to nevedia zmeniť, že mám si stiahnuť Tesco aplikáciu do mobilu a tam to zmeniť. Stiahla som no neviem sa do toho dostať, nechce mi zobrať kartičku clubcard.
Pre mňa Tesco je najhorší obchod.
Mňa hnevá na Tescu to že na blok dávajú za tovar plnú sumu a potom pod čiarou mínus pár centov čo odrátajú s clubcard. Takto si neviem kontrolovať blok keď niečo kúpim. Mali by dať hneď pod sebou plná suma a mínus koľko odratali. A ďalšia vec kupóny mi chodia poštou ku svokrovcom. Bola som v Tescu že chcem zmeniť adresu aby chodili ku mne domov. Odpoveď nedá sa ony to nevedia zmeniť, že mám si stiahnuť Tesco aplikáciu do mobilu a tam to zmeniť. Stiahla som no neviem sa do toho dostať, nechce mi zobrať kartičku clubcard.
@anonym_258565 presne. a ked mas zlavu napr 5e a das pri pokladni, neodrata ti 5e,a le rozdeli to na mensie a nie cele sumy, co je teda dost extrem.
@anonym_258565 nám už papierové nechodia vôbec, všetko máme v aplikácii
@anonym_258565 presne. a ked mas zlavu napr 5e a das pri pokladni, neodrata ti 5e,a le rozdeli to na mensie a nie cele sumy, co je teda dost extrem.
@majamat to roratanie na mensie zlavy robia ale v mnohych obchodoch, asi pre pripad, ak chces vec vratit? Teda nie je to iba v tescu.
My sme teda malé mesto, doslova zapadákov, máme 1 tesco a nikdy sa mi nestalo, že by nemali 🤷🏼♀️
@majamat to roratanie na mensie zlavy robia ale v mnohych obchodoch, asi pre pripad, ak chces vec vratit? Teda nie je to iba v tescu.
@simsalabim co vratit? zlavu vratit nemozem a teda to by bolo aj divne vracat im peniaze.
a teda neviem kde ako funguju, kartu mam len do tesca, elbo am tie karty rozculuju s tuto mam uz dlho, od zaciatku, aj tam casto chodime. jedine este v jednote mam a tam je to dokopy.

nakupujeme často v Tescu aj využívame akcie, zatiaľ vždy všetko mali (Košice), neviem kde bývate vy