Zážitok z nákupu v Lidl
Ahojte, idem sa vyventilovat. Dnes dopoludnia som bola na nákup v Lidl v Presove na sídlisku 3. Nakupila som cca za 100,-€. V predajni fungovala jedna pokladna. Vylozila som si nákup na pas . Za pokladňou bol tipujem brigádnik. Normálne som si nestíhala hádzať tovar do tasiek. To ani som neskúšala, že si to poriadne uložím. Myslím tým ťažšie poraviny na spodok ....atď. Chlapec doslova haaadzal tovar ako psovi. Nedalo mi to zvýšila som hlas, že ako sa to správa. Ďalší nakupujuci, čo stali za mnou úplne so všetkým súhlasili. Takúto skúsenosť s Lidl nemám prvý krát. Dakujem za prečítanie, musela som to napísať.
@1mina ja zas nevidim rozdiel v tom, davat veci do tasky, ci do kosika.. ved je to to iste.. ak si to trochu zosystematizujes, tzn. davas na pas najprv tazke veci, co treba dat do tasky naspodok, tak to do tych tasiek mozes 'hadzat' skoro rovnako, ako do kosika.. ja si presne tiez dam tasku do kosika, ako pise autorka nado mnou a davam to rovno tam.. vykladanie na pas si zas zjednodusujem a zrychlujem tym, ze ked mam vela malych poloziek, tak si to dam do krabicky a vylozim na pas celu krabicu, nemusim po kuse, tak je to rychlejsie, aj to zaberie na pase menej miesta a ja mozem zacat davat veci do tasiek v podstate hned, ako zacne predavacka blokovat, nezdrzujem sa este vykladanim na pas..
ale je pravda, ze clovek sa pri tom zapoti, aby to stihol, no stihala som 😀 .. ked som teda este vyuzivala pokladne, teraz uz tiez chodim len na samoobsluzne
@reanda veď hej ale autorka sama napisala ze po nablokovani mala tam kopec veci a ta vianocka sa jej ,,domrvila,, nestíhala a chcela si to uložiť a jedna pokladňa a pritom je tam miesto na balenie a potom ze sú hodinove fronty a nikto v obchode,nadava sa na pokladnikov pritom zakazníci to zdržujú
@anonym_78d1da nie som ich zamestnanec aby som plnila normy ako rychlo mam odist od pokladne lebo nemaju personal a ich vydajne miesto za pokladnou ma 30cm stvorcovych a tovar dobre ze nepada rovno na zem. Ja nie som otrok ale zakaznik. A kym si tovar neulozim (ukladam priebezne) tak nezaplatim.
@tykat 😅😅kriste už ste s touto formulkou ľudia trápni
@anonym_autor
Pokiaľ by tebe nevadilo,keby on po tebe zvyšoval hlas,tak v tom nevidím najmenší problém. Dvaja rovnakí a aspoň by ste si rozumeli..
@anonym_autor a ešte, aby som nezabudla. Dnes pršalo, dostal sa mi usmudlany, špinavý vozik.... lepiace. Ešte by ma zaujímalo, ako tie vozíky čistia.
@anonym_autor a ty si si vydezinfikovala topanku ked si vosla do predajne?
Fuha, je to dlhá diskusia a neviem teda, či sa niekto už k tomu vyjadril alebo nie, nechce sa mi všetko čítať, ale ako bývalý zamestnanec Lidlu musím povedať, že to rýchle blokovanie je PRÍKAZ zhora. Doslova merajú počet scanov za sekundu a potom sa rýchlosť pokladnikov aj zohľadňuje pri mesačnom výkone filiálky. U nás sa na tom extrémne bazírovalo a chodili dokonca kvôli tomu aj sťažnosti. Viem, že je to nepríjemné, ale tí predavači za to zväčša nemôžu.
@anonym_autor mas dost casu ulozit si nakup do tasiek po zaplateni. Pozri sa na to z pohladu tych, co stoja v rade na kasu. Pokladnici musia blokovat co najrychlejsie.
Mne sa toto stalo v kauflande,zenska ako pridrbana, ja dve deti so sebou,zhadzovala mi potraviny na zem(este si posledne veci bral jeden pan odtial),maslo,chlieb,upozornila som raz nepomohlo na druhy som zvrieskla a nechala jej to tam.Ja nie som zamestnanec aby som lietala ako raketa a ked mi potraviny hadzu na zem mozu si ich zozrat oni.Ja som zakaznik,mna nezaujima prikaz zhora,maju si to risit zamestnanci a nema na to doplacat clovek,na ktorom zarabaju.
@anonym_autor Tvoje problemy a prezidentov plat
asi si kricala na nespravneho, ja nikdy nezabudnem ako som raz bola v Mc Donalde a tam testovalo vedenie novych tak, ze mali časovač na varenie vajec a im to spocitavala sekundy za ako dlho su schopni vypotit krv
@anonym_autor by som chcela vidieť ako pizdukuješ v Hainburgu v Hoferi 😁😁😁, tam idú ako pílky.
@tetapetra juuun toto som teraz chcela , ja zijem v Nemecku a tu neexist ! Neexist aby si si stihla do tasky ukladat , ak to aj skusim tak mam zrazu pred ocami dalsich 10 poloziek co uz pomaly padaju na zem 😂 niekedy mi to uz aj oni sami jodia priamo do kosika , ked vidia ze nestiham 😂 ja mam z toho az niekedy stres , co sa bojim ako zase to nedam 😂 tu ˇas vwlky nakup nablokovany za 30 sekund a ani nevies ako a uz platis , som rada ked stihnem prilozit lidl kartu 😁😂😁🫣
@tetapetra juuun toto som teraz chcela , ja zijem v Nemecku a tu neexist ! Neexist aby si si stihla do tasky ukladat , ak to aj skusim tak mam zrazu pred ocami dalsich 10 poloziek co uz pomaly padaju na zem 😂 niekedy mi to uz aj oni sami jodia priamo do kosika , ked vidia ze nestiham 😂 ja mam z toho az niekedy stres , co sa bojim ako zase to nedam 😂 tu ˇas vwlky nakup nablokovany za 30 sekund a ani nevies ako a uz platis , som rada ked stihnem prilozit lidl kartu 😁😂😁🫣
@bubchen86 mne sa stalo,že mi to krásne poskladala na seba 😁a len som to hodila do košíka
@anonym_autor ty si bola v lidli prvykrat v zivote?? lidl ma asi najmensie tie “odkladacie” plochy na konci pokladne, ty si nemas nakú v klidecku ukladat do tasky, ale spat do vozika a ist. A v klude si to do tasiek ukladaj tam pri tej polici pod oknami. A navyse v lidli su sledovani kamerami, ako rychlo blokuju tovar. Musia byt extremne rychli a aj tak ich zdrbu. Aj tie 1-2 otvorene pokladne z 9tich je ich politika. Do lidlu chodim vynimocne, a len na samoobsluzne. A neprislo ti nikdy divne, ze neustale takmer pred kazdym lidlom je obrovska reklama a lakaju ludi na poziciu predavaca?🤣 neustale… hadaj preco (nie som zamestnanec lidlu, ani som nikdy nebola, ale pocula som uz kadeco od ludi a kamosov, co tam pocas vs robili)
Na inom kontinente mi predavačky pekne s úsmevom nabalili nákup do tašiek.
Vždy si hádžem tovar do košíka a potom kľudne ukladám do tašiek. Milujem ľudí, ako si ty, že čakám v rade pol hodinu, kým si oni uložia tovar podľa váhy, farby, dátumu do tašky. Ukladaj si ho aj celý deň, ale mimo pokladne, kde nezdržiavaš iných ľudí.
@anonym_autor na rovinu ak to to naozaj vadí nápis mail na vedenie, lebo oni sú tam zamestnanci nechutné dr..ny za pomalé blokovanie proste musí nablokovať určitý počet produktov za minútu inak je zle. A ja samozrejme chápem že nejdeš na samoobslužné nie sú predavačka a veľký nákup sa tam ani nezmestí. Ale vedenie zamestnancov nepočúva musia sa sťažovať zákazníci čím viac tým lepšie. Takéto podmienky si ako zákazníci nezaslúžime
Mne sa toto stalo v kauflande,zenska ako pridrbana, ja dve deti so sebou,zhadzovala mi potraviny na zem(este si posledne veci bral jeden pan odtial),maslo,chlieb,upozornila som raz nepomohlo na druhy som zvrieskla a nechala jej to tam.Ja nie som zamestnanec aby som lietala ako raketa a ked mi potraviny hadzu na zem mozu si ich zozrat oni.Ja som zakaznik,mna nezaujima prikaz zhora,maju si to risit zamestnanci a nema na to doplacat clovek,na ktorom zarabaju.
@anonym_417423 neverím, že zamestnanec ti hádzal potraviny na zem, podľa mňa si to celé zvelicila a takto klamlivo to tu teraz prezentujes. A mimochodom, zákazníka ako si ty by som nechcela, za to toxické správanie.
Vy hádžete tie nablokované potraviny preletom do košíka? Metódou halabala? Lebo inak veľmi nechápem, ako si ich tam stíhate nejak normálne ukladať. Aspoň u nás je to neraz čosi nemožné. A už som teda bola aj svedkom, ako tam človeka pri tom rýchlom ukladaní a zohýbaní sa do hlbokého koša, akurát tak dobre seklo 😖
@anonym_autor keď si každý zákazník potrebuje uložiť nákup za 100e rovno do tašiek, potom sa nečudujem, že sú rady až po mrazáky. Čo ti bránilo uložiť nákup do košíka a uložiť mimo pokladne? Hrdinsky nahukat brigádnikovi? Nemám slov
@terezia74 vždy si ukladím nákup do tašiek hneď pri pokladni, keby ich fungovalo päť a nie jedna, tak by rady neboli. Nemienim nákup prekladať päť krát a samoobslužné ignorujem-
U nás na rannej AŽ!!! 4 pracovníci,jeden v pekárni,jeden na samoškách,dve odbiehali do pokladní, ďakujeme za takých milých a chápavých ľudí ako si ty, ešte nechávajte plné koše na samoškach lebo nemáme čo na robote iba vykladať koše po ľuďoch ktorým prdne v bedni.napadlo ti , že "brigádnikovi"možno trebalo bežať do pekárne vybrať z pece pečivo,tak kopol do vrtule?lebo keď sa nervní zákazníci plieskaju pri pokladni o zem od jedu musí chudák aj z pekárne bežať, každý tu Lidl len preklína a furt sa tam trepe,furt
@anonym_78d1da prepáč, ale to, že vás je málo, nie je problémom zákazníka a ja osobne do Lídla už takmer nechodím, nemám nervy na to predierať sa s veľkým vozíkom v úzkych uličkách a popri tom počúvať 35x za pol hodinu, že môžem použiť samoobslužnú pokladňu. Ako keby bol zákazník dementný, našťastie mám v okolí iné predajne.
Vždy si hádžem tovar do košíka a potom kľudne ukladám do tašiek. Milujem ľudí, ako si ty, že čakám v rade pol hodinu, kým si oni uložia tovar podľa váhy, farby, dátumu do tašky. Ukladaj si ho aj celý deň, ale mimo pokladne, kde nezdržiavaš iných ľudí.
@anonym_b0ab33 nepreháňaj, podľa toho, čo chcem dať do tašky na spodok, to vykladám na pás. Nezdržujem ukladaním podľa pravítka, ale ani si nie som ochotná dať na spodok ovocie a naň mlieko. Ešte nikdy ma nikto neupozornil, že by som zdržovala, veď zoberiem do ruky, dám do tašky, dve sekundy.
v lidli su plateni od vykonu.. musia rychlo blokovat..
@reanda nie len v Lidli
@anonym_autor ja nerozumiem tomu ukladaniu veci do tasiek. Máš si to dat najskôr do košíka a potom ukladať do tasiek. Ved to zdržuje. Navyše neviem, či to ešte funguje, ale kedysi v kauflande rátali počet nahodenych poloziek za určitý čas. Tak sa trochu aj ty uvedom, ako sa správaš. Stačilo slušne poprosiť. A zas neverím, že by to až tak hádzal, aby to domrvilo celú vianocku
@marhulka13 stále rátajú, aj v Lidli. Ale v Lidli je to psycho. A nikdy neviete, či ten pokladník nie je človek, ktorý tú prácu potrebuje, a preto vedeniu neoponuje...
Tiez si myslim,ze tovar sa nema co ukladat do tasiek,ale do vozika a pri aute dat do kufra,alebo z vozika do tasiek a tasky do kufra,lebo prave TY blokujes dalsim ludom nakup.Si to trosku uvedom,nikto nebude na teba cakat,kym si to ty poukladas do tasiek,ta zdrbu aj ostatni zakaznici.
@vladuska20 áno, dnes som toto zažila. Ja som musela napomenúť zákazníčku, aby košíkom nestrkala do pani pred sebou 🤦🏻♀️
U nás na rannej AŽ!!! 4 pracovníci,jeden v pekárni,jeden na samoškách,dve odbiehali do pokladní, ďakujeme za takých milých a chápavých ľudí ako si ty, ešte nechávajte plné koše na samoškach lebo nemáme čo na robote iba vykladať koše po ľuďoch ktorým prdne v bedni.napadlo ti , že "brigádnikovi"možno trebalo bežať do pekárne vybrať z pece pečivo,tak kopol do vrtule?lebo keď sa nervní zákazníci plieskaju pri pokladni o zem od jedu musí chudák aj z pekárne bežať, každý tu Lidl len preklína a furt sa tam trepe,furt
@anonym_78d1da a potom, samozrejme, budú ešte nadávať, prečo nie je tovar v regáli... 🤦🏻♀️
@viestta akurát rozmýšľam že kto dokáže ukladať tovar do tašiek rovno s pokladňou že či som len ja taká nemožná 😂 to by som bola nervózna že blokujeme ľudí za mnou, už chodím síce väčšinou na samoobslužné ale vždy som hádzala tovar do košíka a ukladala do tašiek za pokladňou alebo pri aute
@1mina nájdu sa aj takí 😃
@gribka1 to fakt? Skus sa opýtať, prečo nemajú akciový tovar, potom uvidíš? Napríklad maslo.Vylepena akcia a 3 dní po masle ani chýru.
@anonym_autor žeby preto, lebo niektorý tovar chodí na prídel? Niekdy sa stačí zamyslieť...
Robila som v Lidli niekoľko rokov. Rýchlosť bola prvoradá. Nie je tam priestor na ukladanie do tašiek ale košíka. Hádzať tovarom bolo zakázané. Ja zbožňujem samoobslužné kasy. A kľudne aj 150€ nákup. Mám tam kľud, nik ma nenašli, nik sa nedotýka môjho nákupu.
@anonym_80e762 keby len rýchlosť na pokladni, ale tie palety...

@anonym_autor by som chcela vidieť ako pizdukuješ v Hainburgu v Hoferi 😁😁😁, tam idú ako pílky.