icon

Čo si zabaliť do pôrodnice Trstená?

gabca5359
10. feb 2025

Ahojte,

Na stránke nemocnice je zoznam veci do porodnice. Niesu tam napísané ani popôrodne vložky atd. Chcem sa spýtať, ktoré rodili v nemocnici čo všerko im nemocnica poskytla a čo naozaj treba zabaliť? Pre babätko tiež nič netreba len plienky?

Ďakujem

Čo si zabaliť do pôrodnice Trstená?
miselina1
10. feb 2025

Pripnem sa nakoľko ma to tiež zaujíma 😃

adkabudzelova
10. feb 2025

@gabca5359 máš to tam napísané v zátvorke pri hygienických potrebách že vložky tie ti treba určite a ešte aj nepremokavé podložky. Pre bábätko stačia áno len plienky + vlhčené obrúsky ,olejček ,kremíky na zapareniny,lieh a takéto veci všetko tam je😉

gabca5359
autor
10. feb 2025

@adkabudzelova všimla som si neskôr ked som to.pridala, no myslela som poporodne nohavičky. Niekde je ten zoznam taky jasný. Len zas neviem koľko toho všetkeho ale da sa vsetko priniest. Ďakujem pekne za odpoved.

tatiana_08
10. feb 2025

@gabca5359 pre seba všetky hygienické potreby, vlozky, podložky, nohavičky zakazujú nosiť akurát keď ide vizita, ja som inak mala sieťované, toaletak tam bol , a nočné košele nosia každý deň čisté, každé ráno sa pýtajú sestričky ci potrebuješ čistú a donesú na izbu. A pre bábätko ako písali vyššie stačia plienky a vlhčené ostatné všetko je na izbe aj oblečenie

1samer11
11. feb 2025

@gabca5359 celkovo sa popôrodné nohavičky neodporúčajú a doktori sú na ne hakliví. Popôrodnú ránu odporúčajú vetrať (kvôli rýchlejšiemu hojeniu), preto sa odporúčajú jednorázové podložky a vložka tak navoľno a na presuny. Držím palce nech všetko dobre dopadne 😊

sas_em
17. feb 2025

Zdravím 🙂 bola som tam teraz v decembri. Pre babo ti stačia vlhčené utierky a pampers. Kremík, olejcek, lieh na pupček je na každej izbe k dispozícii. Rovnako maju aj oblečenie pre bábätka a aj bavlnené plienky.
Tebe ponúknu každý deň čistú košeľu, nám nosili každé ráno novú. A toaletný papier. Inak všetko z hygienických potrieb si treba priniesť. Odporúčam aj šľapky do sprchy.

ewelynka2
18. feb 2025

Všetko pre bábätko je tam. Okrem plienok, čo máš mať vlastné a vlhčené utierky. Pre seba ako maminku si musíš doniesť všetko. Popôrodné vložky, podložku nepremokovavu- tu chceli od mňa aj na pôrodnej sále, a šľapky do sprchy určite. Nohavičky sú tiež skvelá vec- sieťované a zober si aj vložky do podprsenky. Toaletný som mala tiež svoj, nám doniesli do WC až na tretí deň. A cez víkend nedoplnali.