icon

Ako nakŕmiť desaťročného nejedáka?

Včera o 09:20

Mame doma 10r nejedaka. Nezje maso, zeleninu. Oblubuje sladke jedla, zemiaky, ryzu, cestoviny. Bud suche, pecene, abo nasladko.
Ja som uz zufala z neho.
Zje iba rajcin., zeleninovu jarnu polievku a vyvar. Aj to len stavu s cestovinou/rezancami. Krv ma ok. Je aktivny. Rad sportuje.
Nemusim sa o neho bat?
Davam mu doplnky-na imunitu, omegy, ..

Rozjedli sa Vase deti vo vyssom veku?

anna777115
Včera o 09:34

Za chvilu pride puberta a obje vám aj uši. Zatial mu var co zje.

anna777115
Včera o 09:36

Ešte ma napadlo, nemá reflux, alebo nejaku potravinovu alergiu, alebo intleranciu?

anonym_415b78
Včera o 09:49

@anonym_autor ak nezje mäso, tam by som skor rozmyslala ako doplniť bielkoviny ..

anna777115
Včera o 09:51
@anonym_415b78

@anonym_autor ak nezje mäso, tam by som skor rozmyslala ako doplniť bielkoviny ..

@anonym_415b78 Tak živočíšne proteiny nenahradiš ničim. Rastlinné na milión spôsobov.

anonym_065dec
Včera o 10:14

@anonym_autor je dobré, že mu chutí vývar, zeleninová polievka.. Skúsila by som doňho dostať mliečne fermentované jedlá biely jogurt s ovocím, cestoviny s tvarohom osladené medom. V bielom acídku pomixuj kúsok banánu s kakaom... pozri recepty na overnight vločky tam sa stratia proteíny - kefír, jogurt.. naši chalani si ich robia na desiatu do školy.
Kvôli vyššej konzumácii sacharidov potrebuje príjem probiotík, aby sa mu v tele nemnožili kvasinky.

tiezjedna
Včera o 10:34

vývar je super, aspoň to, rob ich priadne silné, ja robím kombo hovädzí/kurací a fakt teda taký, že keď vychladne je skoro želatína 😀 Ja sa aktálne snažím tiež syna (12) vykŕmiť. Bol nedávno na športovej prehliadke (atletika) a aj tam sa doktoro smial, aby sme mu občas dali najesť🙉😂 On pritom nemá vôbec problémy s jedením, ale asi spaľuje rýchlo, tak mu trčia kosti...😖😂 Takže u neho nie je problém s pestrosťou, ale celkovým nastavením makier. Raňajky pripravujem vždy večer - skyr/tvaroh ochutím čakankovým toppingom, na to granola, ľanové semienka alebo chia, trochu proteínu, nakrájam ovocie (jahody, banán, čučoriedky, hrozno... ). To mu chutí moc. A dbám, aby mal 5-6 jedál denne, v pomere 80 % bielkovín, 20 % sacharidov... A samozrejme zelenina

autor
Včera o 10:40
@anonym_065dec

@anonym_autor je dobré, že mu chutí vývar, zeleninová polievka.. Skúsila by som doňho dostať mliečne fermentované jedlá biely jogurt s ovocím, cestoviny s tvarohom osladené medom. V bielom acídku pomixuj kúsok banánu s kakaom... pozri recepty na overnight vločky tam sa stratia proteíny - kefír, jogurt.. naši chalani si ich robia na desiatu do školy.
Kvôli vyššej konzumácii sacharidov potrebuje príjem probiotík, aby sa mu v tele nemnožili kvasinky.

@anonym_065dec jogurt zje.aj vlocky. Len to maso. Aj ovocie lubi.

procrastique
Včera o 10:42

Pridať niekam sóju alebo strukoviny keď mäso nezje. Nebude to koniec sveta neboj sa, ja zjem dokopy 10 jedál a žijem, dokonca jednym časom aj s nadváhou :D

anonym_2032c7
Včera o 10:45

@anonym_autor koľko váži a meria?
Môj 10r tiež nič nechce.. a ešte aj z toho, čo mu ako tak chuti, zje malo. Má cca 10kg menej, než by mal mať..
Gastro ok, endokrinologia, kde je pravidelne sledovaný kvôli výške a váhe, tiež všetko ok...
Nič nepomáha..

almia
Včera o 11:18

Koľko vám váži ? Tiež máme spagetku doma 😞😞a len sa trápime s jedením

anonym_065dec
Včera o 12:12
@anonym_autor

@anonym_065dec jogurt zje.aj vlocky. Len to maso. Aj ovocie lubi.

@anonym_autor nemusíš sa strachovať, stravu má v poriadku 🙂
Živočíšne proteíny, probiotika, B vitamíny... má v mliečnych výrobkoch, pridala by som tvrdý syr do omáčok, strúhaj na prílohu... Len by som dopĺňala magnézium pred spánkom ak športuje, dodáva telu energiu a je prevenciou skoliózy, ak by rýchlo rástol v puberte.

anonym_3f1ef3
Včera o 13:01

@anonym_autor Ale ved nie je nejedak podla toho, co pises! Len nema rad urcite potraviny.
V puberte sa vela deti rozje.

anonym_acbc81
Včera o 13:18

@anonym_autor sladké jedlá by dostal len za odmenu, na oplatku keď zje niečo normálne.

autor
Včera o 17:02
@procrastique

Pridať niekam sóju alebo strukoviny keď mäso nezje. Nebude to koniec sveta neboj sa, ja zjem dokopy 10 jedál a žijem, dokonca jednym časom aj s nadváhou :D

@procrastique dakujem.fakt sa o neho boji. Doktorka, ze vyrastie, ale kedy?

autor
Včera o 17:02
@almia

Koľko vám váži ? Tiež máme spagetku doma 😞😞a len sa trápime s jedením

@almia bude mat v lete 11r, je vysoky, chudy, 30kg.

autor
Včera o 17:04
@anonym_acbc81

@anonym_autor sladké jedlá by dostal len za odmenu, na oplatku keď zje niečo normálne.

@anonym_acbc81 ano.to sme uz skusali. 2dni nic nejedol. On to nedokaze dat do ust, napina ho, povraca sa. 😩😞🫤

autor
Včera o 17:05
@anonym_3f1ef3

@anonym_autor Ale ved nie je nejedak podla toho, co pises! Len nema rad urcite potraviny.
V puberte sa vela deti rozje.

@anonym_3f1ef3 spravanie uz na pubertu ma, ale stale sa nerozjedol..😞

anonym_acbc81
Včera o 17:07
@anonym_autor

@anonym_acbc81 ano.to sme uz skusali. 2dni nic nejedol. On to nedokaze dat do ust, napina ho, povraca sa. 😩😞🫤

@anonym_autor ak je to takto, tak ma poruchu príjmu potrvavy. Zdravy človek sa po 2 dňoch naje. Smer psychológ.

autor
Včera o 17:15
@anonym_acbc81

@anonym_autor ak je to takto, tak ma poruchu príjmu potrvavy. Zdravy človek sa po 2 dňoch naje. Smer psychológ.

@anonym_acbc81 nema.co lubi, zje.len nedokaze zjest maso. Dlho bol kojeny,maso ani v prikrmoch nezjedol.

anonym_e38c9e
Včera o 17:27
@anonym_autor

@anonym_autor ja mam to isté, vola sa to restriktivna porucha príjmu potravy a dá sa s tým žiť 😁 už od decka vygrcam všetko čo má pre mňa nevhodnú štruktúru, farbu, konzistenciu alebo sa mi to len nepáči 😁 a výsledky som z krvi mala vždy top. Už mám bližšie k 40tke a nemám pocit žeby ma to obmedzovalo, skôr ma obmedzujú ľudia a ich dementne otázky a presviedcania na jedlo

anonym_acbc81
Včera o 17:38
@anonym_autor

@anonym_acbc81 nema.co lubi, zje.len nedokaze zjest maso. Dlho bol kojeny,maso ani v prikrmoch nezjedol.

@anonym_autor na základe čoho tvrdíš s takou istotou, že nemá poruchu príjmu potravy? Je to dieťa, treba ho dat vyšetriť. Keď to teraz zanedbas, v puberte sa to zhorší.

anonym_3f1ef3
Včera o 18:21
@anonym_autor

@anonym_autor jezis, maso. 😂😂 By ti mohla moja mama o mne rozpravat 😅😅. Doteraz maso nejem..obcas maly kusocek ochutnam, aj to musi byt suche.. na milost som vzala len slaninu 😅. Z mas ama vzdy napinalo a neznasala som ho aj ako babo..mama vravi, ze som odmietala jest prikrmy, kde bolo maso.
Vobec by som z toho tragediu nerobila. Ak ostatne zje ako normalnu porciu.

anonym_c88a3f
Včera o 18:54

Maso nie je zaklad vsetkeho.. da sa nahradit.. a co ryby? Alebo take nejake gulky/placky/burgre z mleteho masa/zeleniny/ryb/strukovin, to by neslo?
A teda skus tie bielkoviny nejak nabrat, ze v kazdom jedle nech ma.. da sa aj do sladkeho, pridat tvaroh/cottage do lievancov, wafle, baboviek, buchiet, vlociek..
Ak ma rad nejake omacky alebo kremove polievky/privarky, tak susene drozdie je mega vec, prisyp do vsetkeho.. alebo mlete semienka (tekvicove, lanove, chia, orechy) pridaj do sladkych jedal do cesta. Tie maju tiez vela bielkovin

autor
Včera o 19:02
@anonym_e38c9e

@anonym_autor ja mam to isté, vola sa to restriktivna porucha príjmu potravy a dá sa s tým žiť 😁 už od decka vygrcam všetko čo má pre mňa nevhodnú štruktúru, farbu, konzistenciu alebo sa mi to len nepáči 😁 a výsledky som z krvi mala vždy top. Už mám bližšie k 40tke a nemám pocit žeby ma to obmedzovalo, skôr ma obmedzujú ľudia a ich dementne otázky a presviedcania na jedlo

@anonym_e38c9e boze.prvy clovek podobny tomu nasmu.preco nejes? Blok v hlave? On aj vyskusal dat do ust maso/sunku/vajicko, rovno letel vyplut to. Mohla som podplatit cimkolvek.. neda to.. ja som sa s tym este nikdy nestretla. Tak velka vdaka za teba.🙏🩷

autor
Včera o 19:03
@anonym_acbc81

@anonym_autor na základe čoho tvrdíš s takou istotou, že nemá poruchu príjmu potravy? Je to dieťa, treba ho dat vyšetriť. Keď to teraz zanedbas, v puberte sa to zhorší.

@anonym_acbc81 vestica🙉😀

autor
Včera o 19:04
@anonym_3f1ef3

@anonym_autor jezis, maso. 😂😂 By ti mohla moja mama o mne rozpravat 😅😅. Doteraz maso nejem..obcas maly kusocek ochutnam, aj to musi byt suche.. na milost som vzala len slaninu 😅. Z mas ama vzdy napinalo a neznasala som ho aj ako babo..mama vravi, ze som odmietala jest prikrmy, kde bolo maso.
Vobec by som z toho tragediu nerobila. Ak ostatne zje ako normalnu porciu.

@anonym_3f1ef3 fakt? Fakt v okoli nikoho takehoto nemame. Doma jeme vsetko a ked to porovname s nim, je nam do placu.😞

autor
Včera o 19:04
@anonym_c88a3f

Maso nie je zaklad vsetkeho.. da sa nahradit.. a co ryby? Alebo take nejake gulky/placky/burgre z mleteho masa/zeleniny/ryb/strukovin, to by neslo?
A teda skus tie bielkoviny nejak nabrat, ze v kazdom jedle nech ma.. da sa aj do sladkeho, pridat tvaroh/cottage do lievancov, wafle, baboviek, buchiet, vlociek..
Ak ma rad nejake omacky alebo kremove polievky/privarky, tak susene drozdie je mega vec, prisyp do vsetkeho.. alebo mlete semienka (tekvicove, lanove, chia, orechy) pridaj do sladkych jedal do cesta. Tie maju tiez vela bielkovin

@anonym_c88a3f dakujem. Tvaroh ma rad. Gulky a pod.ani neochutna. Iba sladke-slivkove😅😀