Ako zvládať horšie známky svojich detí?
Nechcem tu posobit za zlu matku, nechcem aby to tu rozprudilo nejaku tazku diagnozu. Mozno to na mna vsetko padlo ale zacina toho byt vela. Mladsia je 2rocnik, po odklade, zistena lahka mentalna retardacia, takze je jasne ze inzinier z nej nebude. Ucim sa s nou velmi velmi vela, aby vedela apson citat a porozumenim a pisat, aby mala aky takt zaklad do zivota. Da sa povedat ze sa ucime takmer cele dni okrem pia-so. Casu mam ja ziadny a ona minimalne.
Starsia na tu som vsadzala vserky karty, je 8macka, a teraz slo vsetko dolu vodou. Nosi same 3, na vysvedceni mala 4dvojky a same 1. Teraz donesie co pisomka to 3. Neviem ci kapacita nepusti ci lajdaci. Tak na to idem tak ze von moze len vikendy. Teraz co by mala zabrat tak je opak. A mna to cele mrzi strasne. Ja neviem, viem ze moze byt uspesnejsia nez cisty jednotkari ale proste ma to nejak trapi. Do toho kolegyna kazdy den mi ukaze edupage jej dcery, ktora je deviatacka a ma same jednotky. Tak ma to cele nejak zobralo.😕 ako to beriete vy, co nemate deti premiantov triedy?
Skor by som to pri tej starsej pripisala puberte, proste sa jej nechce, ma ine zaujmy, ako skolu (kto v takom veku nemal? :D)
"Neviem ci kapacita nepusti ci lajdaci." toto je podľa mňa dôležité, aby si zistila... ak dá dieťa do toho všetko, vidím snahu a je to 3, tak som hrdá aj na tú 3, ale ak viem že má naviac a iba to fláka, vtedy ma to mrzí... aj staršia potrebuje trochu tvojej pozornosti, nie len mladšia, možno rebeluje, aby si si aj ju všimla
@anonym_autor určite kašli na kolegyňu. Porovnávanie je to najhoršie, čo môže byť. Ak sa deti snažia a ty robíš maximum a nejde to. Ok treba vynaložiť vsetko, ale nie za každú cenu. Môžno v budúcnosti najde svoju cestu. Možno sa zatiaľ len nenašli.
Prečo sa neučíš aj s tou osmačkou? koľko času jej venuješ? Ja som takto presedela s jednou dcérou až do 9 tr. vytiahla to na najlepšiu žiačku v tr. , Ale neviem prečo prijímačky na super gymn. asi zvrzala - nezobrali ju. Museli sme brať odbornú školu. 😢
Niesla som to veĺmi ťažko.
@anonym_12b611 učiť sa s osmackou? To nemôžeš myslieť vážne?
Staršia je v puberte a "nikto" sa jej nevenuje. Načo by sa učila? Venuj sa jej, zisti čo nevie a ako jej môžeš pomôcť. Mladšia extra známky mať nebude tak neviem či stojí za to sa s ňou celé dni trápiť. A hlavne sa neporovnavaj, dieťa kolegyne môže byť o pár rokov kľudne v base ale hlavne, že malo dobré známky.
@anonym_12b611 učiť sa s osmackou? To nemôžeš myslieť vážne?
@anonym_8f9a4f a? Možno nejde o to učenie samotné, možno len prejavenie záujmu. Na môjho to zaberá. Raz za čas. Ako, v tomto veku som všetko negovala.... Ale....... Cesta sa nájde
"Neviem ci kapacita nepusti ci lajdaci." toto je podľa mňa dôležité, aby si zistila... ak dá dieťa do toho všetko, vidím snahu a je to 3, tak som hrdá aj na tú 3, ale ak viem že má naviac a iba to fláka, vtedy ma to mrzí... aj staršia potrebuje trochu tvojej pozornosti, nie len mladšia, možno rebeluje, aby si si aj ju všimla
@anonym_b4649d ano toto idem zistovat, ze ci nevie alebo lajdaci.😕
Staršia je v puberte a "nikto" sa jej nevenuje. Načo by sa učila? Venuj sa jej, zisti čo nevie a ako jej môžeš pomôcť. Mladšia extra známky mať nebude tak neviem či stojí za to sa s ňou celé dni trápiť. A hlavne sa neporovnavaj, dieťa kolegyne môže byť o pár rokov kľudne v base ale hlavne, že malo dobré známky.
@januska12323 ano mladsia znamky mat dobre nebude, tam mi ide o nejaku gramotnost u nej.
Starsia nie je zvyknuta aby som sa s nou ucila, vyskusam ju, doucko zaplatim ale do hlavy jej to nenalejem. 😕ak pride vysvetlim co viem.
Skor by som to pri tej starsej pripisala puberte, proste sa jej nechce, ma ine zaujmy, ako skolu (kto v takom veku nemal? :D)
@crazy_cat_lady ano zial, puberta jak vysita..
@crazy_cat_lady ano zial, puberta jak vysita..
@anonym_autor venuj sa aj staršej, chápem že mladšia potrebuje viac ale aby nemala pocit že ju vynechávaš, môže lajdačit lebo má dojem, že ti to je jedno a staráš sa len o úspech mladšej. Ale môže to byť aj pubertou, nepoľavuj, tlač na ňu nech sa dobre učí. Nemusí byť jednotkarka a ísť na gympel. Odborné školy sú za mňa oveľa prínosnejšie.
Pre staršiu skús dohodnúť nejaké doucka. Keď syn niečo potreboval vysvetliť, doma to niekedy bolo v puberte ťažké, tých čo ho doučovaní počúval na slovo. Takže som si hlavne ušetrila nervy. Mal na nemčinu, keďže začal o rok neskôr ako jeho spolužiaci a na matiku - tam nemali dobrú učiteľku…
@anonym_autor poradim ti jednu vec. Netrap tu malicku, do konca zakladnej sa citat a pisat nauci. Na co sme na tomto svete? Kvoli vykonom? Uznaniu? Alebo kvoli tomu, aby sme citili a davali lasku a boli stastni? Chapes? Neviem si predstavit take detstvo. Tiez mam postihnuteho syna, ucime sa hravou formou, postupne pomalicky. Vobec netusim co sa dokaze do buducna naucit. Ale snazim sa, aby citil, ze je milovany, vela sa hra s vodou pieskom s blatom vonku na slniecku, chodime po vyletoch, na bicykli… Natrapi sa v zivote este dost a detstvo tak rychlo prejde 😢.
Podla mna ta starsia sa citi na druhej kolaji. Vsetku pozornost venujes mladsej. Venuj jej cas pozornost rozpravaj sa s nou iba tak o vsetkom.
@anonym_autor poradim ti jednu vec. Netrap tu malicku, do konca zakladnej sa citat a pisat nauci. Na co sme na tomto svete? Kvoli vykonom? Uznaniu? Alebo kvoli tomu, aby sme citili a davali lasku a boli stastni? Chapes? Neviem si predstavit take detstvo. Tiez mam postihnuteho syna, ucime sa hravou formou, postupne pomalicky. Vobec netusim co sa dokaze do buducna naucit. Ale snazim sa, aby citil, ze je milovany, vela sa hra s vodou pieskom s blatom vonku na slniecku, chodime po vyletoch, na bicykli… Natrapi sa v zivote este dost a detstvo tak rychlo prejde 😢.
Podla mna ta starsia sa citi na druhej kolaji. Vsetku pozornost venujes mladsej. Venuj jej cas pozornost rozpravaj sa s nou iba tak o vsetkom.
@anonym_1afcb2 mas pravdu a tou mladsou, ked mne to strasne neda, ked s nou nepracujem mam pocit ze zlyhavam. Snazim sa z nej vydolovat co to da, ale viem, ze ma niekde svoj limit. Len ked aj ona je spokojnejsia v tej skole ked nieco vie. Vzdy dobehne potesi sa, ze toto a toto som vedela.😕
No budem musiet zmenit pristup k tej starsej.
Zlé výsledky v škole sú vizitkou zanedbávania starostlivosti o deti. Tie už od útleho veku majú byť vedené k tomu, že najdôležitejšie pre dieťa je učenie sa, výborné známky a patriť k najlepším, aby nerobilo hanbu sebe, že je hlúpe. Ak rodičovi na dieťati záleží aspoň trochu, urobí všetko preto, aby dieťa v škole vynikalo. Ide o jeho budúcnosť. A dieťa má byť vychované k tomu, aby nesklamalo rodičov a nestratilo ich dôveru. K učeniu netreba dieťa nútiť ani trestať za prospech. Výchovou to už musí byť v ňom, že dosiahnutie výborných výsledkov je len pre jeho dobro a dobrý život v budúcnosti. V každom prípade vzorom mu musia byť rodičia. Ak obaja rodičia mu ukážu všetky svoje vysvedčenia so samými jednotkami, hanbilo by sa mať horšie. Tým by dokázali, že tuposť, ktorá je preukázaná zhoršenými známkami nezdedili po rodičoch, lebo aj tí mali iba samé jednotky. A to zaberie na všetky deti.
Mam len druhacku, ale chapem. Tiež som mala pre ňu vysnívanú cestu, my všetci študovaní v rodine, nie s jednym akademickým titulom a podľa percentilov v edupage uz vidim, že je priemer. Je nepozorna, nechce sa ucit, ale je to viac o roztekanej povahe ako schopnostiach. Musela som to prijat
@anonym_autor venuj sa aj staršej, chápem že mladšia potrebuje viac ale aby nemala pocit že ju vynechávaš, môže lajdačit lebo má dojem, že ti to je jedno a staráš sa len o úspech mladšej. Ale môže to byť aj pubertou, nepoľavuj, tlač na ňu nech sa dobre učí. Nemusí byť jednotkarka a ísť na gympel. Odborné školy sú za mňa oveľa prínosnejšie.
@anonym_306198 ma gympel ona nema, utrapila by sa tam velmi. To nechcem ist touto cestou. Len s nou sa twraz neda ani rozpravat, len u kamosky by bola alebo vonku😞aj kee ideme niekam ako rodina hoci len na obed ci nakup strasne frfle a celu dobu je oduta.
Prečo sa neučíš aj s tou osmačkou? koľko času jej venuješ? Ja som takto presedela s jednou dcérou až do 9 tr. vytiahla to na najlepšiu žiačku v tr. , Ale neviem prečo prijímačky na super gymn. asi zvrzala - nezobrali ju. Museli sme brať odbornú školu. 😢
@anonym_12b611 pretože bola zjavne nesamostatná.
@anonym_autor určite kašli na kolegyňu. Porovnávanie je to najhoršie, čo môže byť. Ak sa deti snažia a ty robíš maximum a nejde to. Ok treba vynaložiť vsetko, ale nie za každú cenu. Môžno v budúcnosti najde svoju cestu. Možno sa zatiaľ len nenašli.
@tibor79 no to ja nerada porovnavam, ale kazdu jej 1 mi ohlasi a este aj ukaze na edupage, priznam sa ze uz neviem ako na toto cele mam reagovat.🙈
Zlé výsledky v škole sú vizitkou zanedbávania starostlivosti o deti. Tie už od útleho veku majú byť vedené k tomu, že najdôležitejšie pre dieťa je učenie sa, výborné známky a patriť k najlepším, aby nerobilo hanbu sebe, že je hlúpe. Ak rodičovi na dieťati záleží aspoň trochu, urobí všetko preto, aby dieťa v škole vynikalo. Ide o jeho budúcnosť. A dieťa má byť vychované k tomu, aby nesklamalo rodičov a nestratilo ich dôveru. K učeniu netreba dieťa nútiť ani trestať za prospech. Výchovou to už musí byť v ňom, že dosiahnutie výborných výsledkov je len pre jeho dobro a dobrý život v budúcnosti. V každom prípade vzorom mu musia byť rodičia. Ak obaja rodičia mu ukážu všetky svoje vysvedčenia so samými jednotkami, hanbilo by sa mať horšie. Tým by dokázali, že tuposť, ktorá je preukázaná zhoršenými známkami nezdedili po rodičoch, lebo aj tí mali iba samé jednotky. A to zaberie na všetky deti.
@evkatk teba ked citam, si vzdy poviem, ze si robis prdel. Lebo nie je mozne, aby mal niekto tak trafene nazory na vychovu, totalne mimo, az psychopaticke
@evkatk samé jednotky ešte neznamenajú dobrý a úspešný život v budúcnosti. Ono väčšinou to je tak, že najúspešnejší ľudia sú práve tí priemerní trojkári.
@anonym_12b611 takto sa učila švagriná s dcérami oboma celú ZŠ a pyšná bola aké známky dobré majú....na strednej veru zažili obe šok....boli menej ako priemer.
Na školu sa dcéra nedostala, zjavne asi že si na prijímačkách pri nej nesedela....ak bola teda najlepšia z triedy...inak si to neviem vysvetliť.
@evkatk teba ked citam, si vzdy poviem, ze si robis prdel. Lebo nie je mozne, aby mal niekto tak trafene nazory na vychovu, totalne mimo, az psychopaticke
@kofa77 ja ten nick nepoznám, doteraz som si nevšimla, ale ani som nedočítala ten príspevok, lebo som si hneď povedala, že toto musí byť jasná provokácia na vyvolanie vášne... aspoň veľmi dúfam
@evkatk ty kokos, toto vyplodit to sa ti predtym nieco stalo asi ze? Udrela si sa? Tebe co urobili rodicia? Lebo toto zdrave myslenie nie je ani nahodou. Boze chudata tvoje deti. Ukazovat vysvedcenia??to ma byt akoze motivacia?ked ti poviem, ze suseda jednotkqrkq je nezamestnana uz 3 roky lebo jej sused 4kar zarobi 3-4tis mesacne tak nemusi robit, tak toto je aka motivacia?
@anonym_306198 ma gympel ona nema, utrapila by sa tam velmi. To nechcem ist touto cestou. Len s nou sa twraz neda ani rozpravat, len u kamosky by bola alebo vonku😞aj kee ideme niekam ako rodina hoci len na obed ci nakup strasne frfle a celu dobu je oduta.
@anonym_autor skus si najst k nej cestu, asi je dozranovana. Ak si sa trapila s mladsou od malicka a ona sa mozno citila odsunuta. Ale mozno sa mylim.
@kofa77 tato pani sa vyhraza trestnymi oznameniami, ked niekto napise nieco nesuhlasne s jej nazormi, netreba na nu reagovat vobec..
@anonym_12b611 voes na gympel by som nepustila dieta, ktore nie je samostatne v uceni.a ucit sa s 8 no to uz nie.