icon

Deti si nepamätajú telefónne čísla rodičov

28. mar 2026

Nedavna skusenost z Bratislavy: Muz - turista spadol rovno predomnou na zem v nakupnom centre a dostal epilepticky zachvat. Tiekla mu krv z ust, lebo si prehryzol jazyk. Jeho dve deti, cca 10 a 8 rokov zacali kricat, panikarit, plakat. Chlapec, starsi, krical, ze potrebuje OTCOV MOBIL, aby mohol zavolat svoju mamu, ktora s najmladsim babatkom bola niekde v centre.

Ja som chlapcovi teda podala moj mobil a povedala som tu mas, zavolaj vasu mamu.
Bolo síce jasné, že tá mama skôr či neskôr príde, lebo sa to celé odohralo pri vratnici pri východe, ale išlo o to, aby sa deti upokojili, a ak jej zatelefonujú, budú isto menej panikáriť. Hned som volala na tu mladu babu vratnicku, aby volala sanitku, a zavolala, a ludia okolo sa
zhromazdovali, vytvarali okolo muza na zemi volny priestor aby do nicoho nenarazil a aby na neho nikto nestupil, a niektori sme upokojovali to placuce dievcatko ("NECHCEM ABY OTECKO ZOMREL!")

Asi sa to stalo tejto rodine prvykrat lebo deti boli strasne sokovane, mala vrieskala, chlapec stale behal dokolecka.
No a ako som tak
davala moj mobil tomu chlapcekovi, on mi na to ze on NEVIE cislo svojej mamy. Moj mobil mu bol nanic.
Tak som sa priblizila k tomu muzovi na zemi. Mobil mal v zadnom vrecku nohavic. Bol od krvi a metal sa, a ako som mu skusila mobil vziat, maval rukami, udrel ma parkrat.
Nakoniec som mu ale vytiahla ten mobil z vrecka, pricom na mna pani vedla kricala nech sa ho nedotykam.... a na ruke mi ostala jeho krv.
Dala som mobil chlapcovi a on teda zavolal svojej mame.

Potom neskor, ked prisla sanitka, som si povedala, ze to je strasne, ze ved deti predsa vzdy poznaju naspamat cislo svojej mamy, nie?
Ten chlapec bol ale bez mobilu svojho otca uplne strateny.....

Davno ako male decko som raz omylom nechala kluce v byte a vymkla som sa,... nevedela som sa dostat domov.
Ale vedela som hned od susedov ci z telefonnej budky zavolat spamati babke, rodicom, tete, aj kamoskam v inom meste.

Strana
z3
thirstymonk
28. mar 2026

@anonym_autor No vidiš... ale nie každý je taký. Ja si napríklad pamätám aj rodné čísla detí a celkovo kadejaké úplne useless bulharské konštanty, ako napríklad avogadrovú konštantu, alebo hmotnosť protónu a takéto somariny, čo sú každému príčetnému človeku úplne zbytočné :D

A sú ľudia, čo si nedokážu zapamätať pin na svoju kartu. Tak čo ti poviem.

minenkaa
28. mar 2026

@anonym_autor ale čo stresujes ,pridu policajti a spoja sa s druhým rodičom,nič ťažké

viestta
28. mar 2026

@anonym_autor ja si napamatam ani svoje cislo

anonym_df7b81
28. mar 2026

Ja viem len svoje cislo

minenkaa
28. mar 2026

Len tak mimochodom ,keď si bola decko malo telefónne číslo tak päť čísel ,teraz ich je koľko

bielasovicka
28. mar 2026

To nemyslíš vážne ze si dieťa má pamätať nejaké tel číslo. Ved ani ja neviem číslo na nikoho. Aj svoje viem len horko ťažko.
@anonym_autor

anonym_210ef8
28. mar 2026

@anonym_autor v takych pripadoch sa vola 112 inteligentka na aku sa hras🐝

anonym_6dfc95
28. mar 2026

@anonym_autor vidíš ako si šikovná. Zbytocny príspevok. Drvivá väčšina dospelých ľudí je rado, ze vie svoje číslo naspamäť. Nie to male deti v takejto chulostivej situácii. Normalne rozmýšľam, čo sa ti mohlo stať, ze si toto anonmymne napísala na forum. Ach jaj. Radsej preskušaj, či tvoji najbližši vedia naspamäť cely zoznam kontaktov v mobile. Aj ich oznamkuj, nech to ma väčší efekt.

anonym_e6cd3f
28. mar 2026

A mozno ho aj vedel, ale v tom soku ho zabudol

hradnapani
28. mar 2026

kedysi sme si pamatali cisla sirokej rodiny a kamaratov, lebo sme ich museli rucne vytocit, takze si to clovek zapamatal a mnohi si ich pamatame dodnes. V dnesnej dobe navolis meno a viac sa nestaras, trufam si povedat, ze drviva vacsina ludi vie tak max svoje cislo a mozno jedno navyse. Ja som syna ucila nase tel,cisla ked isli na prvy vylet do mesta zo skoly, ale po par dnoch ich uz netusil, to by sme ich museli stale precvicovat.

cacianka
28. mar 2026

Ešte keď boli pevné linky, chápem že sa dali zapamätať čísla domov.
Ale v dnešnej dobe 10r deti nemajú mať telefón, nemusia vedieť 10miestne čísla naspamäť. Dôležitejšie je vedieť mená rodičov a adresu bydliska. A v takomto strese a strachu je úplne normálne že si ani nespomenú, ak keby vedeli.
Fakt nechápem, prečo sa pozastavuješ a čuduješ sa. Drvivá väčšina ľudí dospelých si nepamätá svoje čísla , nieto deti rodičovské čísla . Veď sa dá vyhľadať cez net, alebo polícia/ urgent pri prevoze pacienta zistí údaje z dokladov.

anonym_df7b81
28. mar 2026

Toto je dnes už asi 2. alebo možno tretia téma o telefónnych číslach a deťoch. Admini nevedia vymyslieť nič zaujímavejšie ?

anonym_5ccaef
28. mar 2026

Ja keď som bola v šoku, tak som ani ten mobil nenašla. Bol na stole, ale ja som ho nevidela.

katuskamala1
28. mar 2026

Kokos to fakt si myslis, ze v tom šoku ked chlapec az pobehuje okolo, je v totalnom strese si spomenie na nejake cislo?!??!!? Sak je to dieta!! Ty si asi nikdy nebola v šoku.. Ja teda ano, a nie len že šok lebo som rozbila tanier alebo buchla auto.. ale ŠOK a prisaham, realitu okolo seba som nevnimala, hovorili na mna, chytali ma a ja som kričala a vzlykala.. Vtedy sa odlepis od tela,od mysle... Ja obdivujem,ze v tom soku si ten chlapec spomenul na mamu!

a0
28. mar 2026

Sú ľudia (aj ja) čo vieme 10 telefónnych čísiel, úplne random heslá (napr 20miestny zhluk písmen a čísiel na wifi), ktoré k životu nepotrebujeme, rodné čísla celej domácnosti a potom sú ľudia, ako môj muž, čo si ledva pamätá svoj jednoduchý dátum narodenia a pin od telefonu, ktorý nemôže zmeniť, lebo by sa nikdy nedostal do telefonu 🙂. Deti to majú rovnako, nie každý si vie zapamätať 10 nesúvisle za sebou idúcich čísiel.

kitycat
28. mar 2026

Toto bide nejaka vymyslena tema...ten otecko si nezamyka mobil?
Ten 10 rocny nemal mobil?

Hlavne ze si ho tam sacovala ked sa na tej zemi metal 🥲🙈

kataina
Autor odpoveď zmazal
koniarova
28. mar 2026

Vy viete telefónne čísla svojich detí? Ja som otrasná mater. Neviem ich.

koniarova
28. mar 2026
@kitycat

@kitycat hneď mi to napadlo.

alandra
28. mar 2026

Ako ja si pamatam moje a muzove čislo a to je všetko, neviem asi svoje rodné čislo naspamat.... a dcéra tá neviem ani svoje čislo na mobil.

nelca84
28. mar 2026

@anonym_autor ja viem ako to myslíš, tiež som kedysi dávno prinútila syna naučiť sa moje čislo spamäti, lebo sa stalo, že sa mu vybil mobil a nevedel mi zavolať keď to potreboval.

beata_k
28. mar 2026

@anonym_autor V takom soku by si aj tak na to cislo nespomenul. Zazila som dospeleho pri menej zavaznej situacii a nevedel si spomenut na nic. Staci, ze vie svoje meno a adresu, s rodinou ho spoji policia.
Netreba z toho robit vacsiu dramu, nez to je.

ukulela
28. mar 2026
@kitycat

@kitycat moje deti vedia odomknut moj mobil a vlastny este nemaju.

anonym_e54e43
28. mar 2026

Nie, moje 10 ročne dieťa nevie moje telefónne číslo, nema ani telefón. Aj keby vedelo, tak z toho stresu a šoku by poriadne nevedelo ani ako sa volá. Ps: otvoriť môj telefón normálne vie- to vie aj 6 ročná.

anonym_90e600
28. mar 2026
@kitycat

@kitycat ja si nezamykam, ani muž si nezamyka, neviem čo je na tom divne

ukulela
28. mar 2026
@hradnapani

kedysi sme si pamatali cisla sirokej rodiny a kamaratov, lebo sme ich museli rucne vytocit, takze si to clovek zapamatal a mnohi si ich pamatame dodnes. V dnesnej dobe navolis meno a viac sa nestaras, trufam si povedat, ze drviva vacsina ludi vie tak max svoje cislo a mozno jedno navyse. Ja som syna ucila nase tel,cisla ked isli na prvy vylet do mesta zo skoly, ale po par dnoch ich uz netusil, to by sme ich museli stale precvicovat.

@hradnapani dobry postreh, pamatali sme si, lebo sme ich vytacali/vytukali. navyse prve cislo ku nam, co si pamatam, malo 5 cifier .... potom sa pridavali cifry, no posledne trojcisie ostavalo. doteraz viem cisla ku nam, k tete, k mame do roboty aj do krcmy, kde som brigadovala a veduci este vtedy nedrzal mobil 🙂 ale mobilne cislo - len moje, moje sluzobne a muzove

estellas
28. mar 2026

Ja si myslím, že si mala volať sanitku hneď zbytočne volať jeho mame. Ona nemusí dvihnúť, môže mať na tichom zvonení.
Aj keby vedel, tak je možné že by si na neho nespomenul v tej chvíli.

janulik2008
28. mar 2026

Chlapec možno číslo aj vedel, ale zo šoku ho zabudol. Môže sa to stať. Ja viem svoje číslo a mamine číslo 😁

anonym_0e798a
28. mar 2026

Ja ta chapem ako to myslis. Nam sa tiez stalo, ze sme doniesli dceru na kruzok. Nechavali sme vsetci deti vo vestibule, pockali, kym sa vyzliekla a isla cvicit. A odisli sme na hodinu prec. O 10 min mi vola dcera z cudzieho cisla, ze mami trening sa zrusil, len nam trener zabudol dat vediet. Volam ti z cisla jednej trenerky, co tu teraz cvici ine deti. Ze ona tam cakala normalne teda na svoj trening a nic. Keby nevie cislo tak co? Za mna by to tiez mali uz take deti vediet. Moja mala vtedy 7. Take som mala nervy vtedy.

anonym_90e600
28. mar 2026
@estellas

Ja si myslím, že si mala volať sanitku hneď zbytočne volať jeho mame. Ona nemusí dvihnúť, môže mať na tichom zvonení.
Aj keby vedel, tak je možné že by si na neho nespomenul v tej chvíli.

@estellas ty si vôbec čítala ten príspevok, telefonátom mame chcela upokojiť to dieťa, sanitku už volala vratnicka

Strana
z3