Deti si nepamätajú telefónne čísla rodičov
Nedavna skusenost z Bratislavy: Muz - turista spadol rovno predomnou na zem v nakupnom centre a dostal epilepticky zachvat. Tiekla mu krv z ust, lebo si prehryzol jazyk. Jeho dve deti, cca 10 a 8 rokov zacali kricat, panikarit, plakat. Chlapec, starsi, krical, ze potrebuje OTCOV MOBIL, aby mohol zavolat svoju mamu, ktora s najmladsim babatkom bola niekde v centre.
Ja som chlapcovi teda podala moj mobil a povedala som tu mas, zavolaj vasu mamu.
Bolo síce jasné, že tá mama skôr či neskôr príde, lebo sa to celé odohralo pri vratnici pri východe, ale išlo o to, aby sa deti upokojili, a ak jej zatelefonujú, budú isto menej panikáriť. Hned som volala na tu mladu babu vratnicku, aby volala sanitku, a zavolala, a ludia okolo sa
zhromazdovali, vytvarali okolo muza na zemi volny priestor aby do nicoho nenarazil a aby na neho nikto nestupil, a niektori sme upokojovali to placuce dievcatko ("NECHCEM ABY OTECKO ZOMREL!")
Asi sa to stalo tejto rodine prvykrat lebo deti boli strasne sokovane, mala vrieskala, chlapec stale behal dokolecka.
No a ako som tak
davala moj mobil tomu chlapcekovi, on mi na to ze on NEVIE cislo svojej mamy. Moj mobil mu bol nanic.
Tak som sa priblizila k tomu muzovi na zemi. Mobil mal v zadnom vrecku nohavic. Bol od krvi a metal sa, a ako som mu skusila mobil vziat, maval rukami, udrel ma parkrat.
Nakoniec som mu ale vytiahla ten mobil z vrecka, pricom na mna pani vedla kricala nech sa ho nedotykam.... a na ruke mi ostala jeho krv.
Dala som mobil chlapcovi a on teda zavolal svojej mame.
Potom neskor, ked prisla sanitka, som si povedala, ze to je strasne, ze ved deti predsa vzdy poznaju naspamat cislo svojej mamy, nie?
Ten chlapec bol ale bez mobilu svojho otca uplne strateny.....
Davno ako male decko som raz omylom nechala kluce v byte a vymkla som sa,... nevedela som sa dostat domov.
Ale vedela som hned od susedov ci z telefonnej budky zavolat spamati babke, rodicom, tete, aj kamoskam v inom meste.
@anonym_autor ty nemáš deti?Ja viem čísla najbližších, aj som deti naučila čísla rodičov, ale mohol byť v šoku.
Mne to divné nepríde, že to dieťa nevie, každopádne, ja som to moje naučila už ako škôlkara, lebo mi to prišlo ako fajn vec, aby vedel. Ja si tiež pár čísel pamätám.
@akvi v stresovej situácii človek moze dostať okno a nevedieť ani kolko ma rokov…škôlkar už dupľom
@akvi v stresovej situácii človek moze dostať okno a nevedieť ani kolko ma rokov…škôlkar už dupľom
@anonym_d9d595 áno, môže sa to stať. Veď píšem, že mne to divné nie je, ak to dieťa nevedelo a je v podstate úplne jedno, či to nevedelo zo stresu alebo ho to nik nenaučil. Nie je to zodpovednosť dieťaťa. Každopádne je to podľa mňa dobré dieťa naučiť, človek nikdy nevie, kedy sa to zíde.
@hradnapani dobry postreh, pamatali sme si, lebo sme ich vytacali/vytukali. navyse prve cislo ku nam, co si pamatam, malo 5 cifier .... potom sa pridavali cifry, no posledne trojcisie ostavalo. doteraz viem cisla ku nam, k tete, k mame do roboty aj do krcmy, kde som brigadovala a veduci este vtedy nedrzal mobil 🙂 ale mobilne cislo - len moje, moje sluzobne a muzove
@ukulela presne, nasmu cislu sa pridavali niekolkokrat cislice a pamatam si vsetky verzie, aj blizkej rodiny, aj o polnoci, hoci sa uz davno nepouzivaju, vsetci maju mobily.
@anonym_autor zvláštne, veď dnes skoro všetky 8 a 10 ročné deti majú svoj mobil.
@anonym_autor zvláštne, veď dnes skoro všetky 8 a 10 ročné deti majú svoj mobil.
@anonym_c202c2 nemajú. Ani len skoro všetky.

Mne to divné nepríde, že to dieťa nevie, každopádne, ja som to moje naučila už ako škôlkara, lebo mi to prišlo ako fajn vec, aby vedel. Ja si tiež pár čísel pamätám.