Ako získať Kindergeld v Nemecku?
Žienky chcem sa opýtať tí čo ste v Nemecku konkrétne Frankfurt ako dlho ste vybavovali kinder gelt čiže prídavok na dieťa? A po koľkých mesiacov ste peniažky dostali a ako vlastne ako to berú od kedy sa to počíta od kedy mi dcerka chodí do školy zevraj mam čakať spätne,,, papiere mam už poslané takže prv mi príde rozhodnutie či už rovno peniažky?
@laurinka2023 Ja som si podala novu ziadost vo februari a doteraz nic. Dovtedy chodili peniaze na manzela, ale on je spat na SK, tak nam ich stopli. Na jeho meno boli po podani žiadosti do mesiaca na ucte, aj spätne automaticky.
@0silvia0 ďakujem takže prv mam čakať rozhodnutie a tak peniaze
@bibadlo rovno peniaze a potom rozhodnutie?
@laurinka2023 Ano, prvykrat prisli peniaze najprv a potom rozhodnutie. Spätne doplatenie prislo zvlast neskor.
Úplne rýchlo to išlo, do mesiaca, max 2.
@laurinka2023. Mne prvá žiadosť trvala 4-5mesiacov.....ak by ti niečo chýbalo...požiadajú o dokladovanie
Mne prišli peniaze a potom rozhodnutie. Trvalo to 2 mesiace necelé.
My vybavujeme uz rok a stale nic 🤦♀️😃
@bibadlo aký dátum približne
Prvú žiadosť som poslala začiatkom februára (2022), peniaze nám nabehli v júni (všetky spolu aj spätne od novembra 2021,kedy tam muž začal pracovať). Najprv prišli peniaze a o 2dni som mala v schránke schválenie.
@laurinka2023 marec 2019 sme podali ziadost a v aprili 2019 sme mali peniaze na ucte. Teraz vo februari 2024 nova ziadost a zatial nic. Volala som vcera tam, ze nevedia preco to tak trva, vsetky dokumenty mam v poriadku, pošlú dalej na úradníka moj doraz. 🤷🏼♀️
@asdfka to je fakt divne....už by som to asi dala nejakej firme na vybavenie

@laurinka2023 prídavky z DE nie sú žiadne peniažky, ale poriadne peniaze. Väčšinou chodí rozhodnutie zároveň hneď s daným obnosom peňazí. Ja som vybavovala kindergeld veľmi dávno, ale trvalo to cca mesiac, niekto čaká oveľa dlhšie. Je tu viac diskusií ohľadom kindergeld, skús si dohľadať a prečítať skúsenosti.