icon

Ako ďalej pokračovať?

ivetik99
Dnes o 20:49

Ahojte priatelia
Vopred by som chcela napísať, aby tí, ktorí sa budú chcieť vyjadriť na môj príspevok, aby zvážili, čo napíšu. Prišla som si sem po úprimnú radu, pohľad na vec. Budem vďačná za každú konštruktívnu kritiku. Stručne napíšem svoj príbeh. Bývam s rodičmi, priateľom (26), sme spolu od vysokej školy. Momentálne je rok zamestnaný. Mamina dostala cievnu mozgovú príhodu pred 1.5 roka. Ocino je na čiastočnom invalidnom kvôli srdcu. Štúdium som musela prerušiť na rok, poberala som opatrovateľský príspevok. S priateľom sme rovnako starí, a už od internátu sme spolu 24/7. Je mi veľkou oporou. Avšak tu nastáva kameň úrazu. Netuším kde sa stala chyba, ale počas prerušenia školy som sa po psychickej stránke začala cítiť naozaj zle. Pociťujem zo strany rodiny nátlak, pocit zlyhania čo ak sa stane niečo zlé, čo ak im zabudnem podať lieky, čo by sa stalo keby som od nich odišla, zvládli by to bez mojej pomoci? Mám troch starších bratov, majú ženy, deti. Rôzne otázky mi prebiehajú v hlave. Prestala som žiť. Za posledné 2 roky som sa prestala socializovať. Napadlo mi si stiahnúť zoznamku, kde som chcela spoznať nových ľudí, možno nádejných kamarátov, kamarátky. Napísal mi v ten istý večer muž (43). Začali sme si písať, bola to milá, slušná konverzácia, nič viac. Do 2 mesiacoch sme sa osobne stretli, obaja sme z istého mesta. Pôsobil sympaticky, fajn na pokec. Občas sme si napísali, zavolali, možno tak 1-2 krát za týždeň. Bola som za neho naozaj vďačná, mala som pocit, že mi jediný rozumie, čím si prechádzam, ako sa cítim. On žije sám, nemá už rodičov. Je na všetkom sám. Je šikovný vo všetkom čo robí. Chodí do práce. Je introvert, tvrdí, že má rád samotu. Čo sa týka jeho vzťahov, nedarili sa mu. Jedného dňa sa mi s ním sníval sen, kde sme tvorili pár a bolo nám spolu krásne. Hneď som mu to zdelila. Pousmiali sme sa. Začalo sa mi s ním snívať pravidelne. Do 2 mesiacov sme sa stretli u neho doma. Bolo nám spolu super, pokecali sme, zasmiali. Pobozkal ma... nič viac. A áno, mala som priateľa. Mala som výčitky. Začali sme si viac písať, volať, posielať fotky, čo sme robili, ako sme trávili deň. Po čase sme sa začali stretávať, vyspali sme sa spolu, prestala som mať výčitky..Priateľovi som sa priznala, odpustil mi...na nejaký čas sa odsťahoval. Potom som mu dala šancu naspäť aby sa prisťahoval. S tým mužom to neskončilo. Opäť som zhrešila a trvá to dodnes. Do toho muža som sa zamilovala. Najprv mi nechcel opätovať city, pretože on sa ešte s nikým takto neviazal, nemal vzťah. Bolo to pre neho nové. Priateľ dodnes býva u mňa. Sme na kamarátskej úrovni, nemáme intímny styk, žiadne dotyky, pusa nič. Viem, že toto celé nie je správne. Nechcem nikoho raniť z nich. Chcela by som začať fungovať s tým mužom. City mi začal opätovať. Ľúbime sa, záleží nám jeden na druhom, aj keď sme odlišné povahy, a niekedy si nevieme nájsť k sebe možno správnu cestu, ale nakoniec si ju nájdeme. Rozprávame sa o tom, akoby to ďalej prebiehalo. Povedal, že on deti nechce, ja áno. Určite aj vek zohráva rolu. Často ma vopred upozorňuje na to, aký je on zložitý, čo by ma pri ňom čakalo, aby som nebola prekvapená. Je precízny na upratovanie. Tak, akoby ste mi vedeli poradiť, čo robiť, ako ďalej pokračovať? Ďakujem pekne.

anonym_086e67
Dnes o 20:56

Nevybrať si ani jedného chlapa. Nezaslúžiš si priateľa, maj rozum a rozíď sa s ním. A ak sa s tým druhým neviete zhodnúť na základných otázkach ako sú napríklad deti, tak to moc nemá zmysel. Vieš si predstaviť taký vekový rozdiel? Poznáš ho dobre? Ďalej sa radšej nevyjadrujem, lebo by som bola neprijemna ale panebože dievča, kde si nechala rozum a morálku

tinka3435
Dnes o 20:57

Máš toho veľa na sebe po psychickej stránke čo sa týka rodičov čo je pochopiteľné.Co sa týka tvojho priateľa ak nemáš výčitky voči tomu čo si robila aj robíš zrejme to nemá význam snim ďalej ťahať aj keď na druhej strane je to mozno nefér voči nemu ak ťa podporoval v ťažkých chvíľach s tvojimi rodičmi.Nechcem ťa vôbec súdiť ty sama najlepšie vieš v akej situácii si a ako sa cítiš . Rozmýšľaj srdcom ale aj hlavov aby si časom možno nedajbože neľutovala,keďže píšeš že on deti nechce a ty áno .Skús si predstaviť rôzne situácie ktoré môžu nastať časom a ako by si na ne reagovala

ivetik99
autor
Dnes o 21:03
@anonym_086e67

Nevybrať si ani jedného chlapa. Nezaslúžiš si priateľa, maj rozum a rozíď sa s ním. A ak sa s tým druhým neviete zhodnúť na základných otázkach ako sú napríklad deti, tak to moc nemá zmysel. Vieš si predstaviť taký vekový rozdiel? Poznáš ho dobre? Ďalej sa radšej nevyjadrujem, lebo by som bola neprijemna ale panebože dievča, kde si nechala rozum a morálku

@anonym_086e67 áno, máte pravdu, že si nezaslúžim mať nikoho. Priateľovi hovorím, že bude lepšie keď odíde, ale on nechce..neviem čo robiť

anonym_7a9fc6
Dnes o 21:05

Priateľ vie, že máš iného a napriek tomu sa drží u vás ako kliešť?

ivetik99
autor
Dnes o 21:07
@anonym_7a9fc6

Priateľ vie, že máš iného a napriek tomu sa drží u vás ako kliešť?

@anonym_7a9fc6 áno

anonym_ea78b9
Dnes o 21:08

Zúfalý človek,robí zúfalé činy...Ty 26,on 43,priateľ býva s tebou...Už len zostaň s tým 43 r. tehotná a vymaľované.Veľa štastia...

lintu
Dnes o 21:09

Priateľ musí u vás nejak prispievať na domácnosť? Rodičia ho nevedia vyhodiť?

anonym_0bd124
Dnes o 21:10

@ivetik99 mna zaujalo, ze ten starší priateľ ta upozorňuje na svoje zlé vlastnosti. Akoby ťa chcel odradiť. Ak by ťa miloval, nemyslím, ze by toto robil.

ivetik99
autor
Dnes o 21:10
@lintu

Priateľ musí u vás nejak prispievať na domácnosť? Rodičia ho nevedia vyhodiť?

@lintu prispieva. O tom čo sa deje medzi nami, rodičia presne nevedia.

ivetik99
autor
Dnes o 21:14
@anonym_0bd124

@ivetik99 mna zaujalo, ze ten starší priateľ ta upozorňuje na svoje zlé vlastnosti. Akoby ťa chcel odradiť. Ak by ťa miloval, nemyslím, ze by toto robil.

@anonym_0bd124 myslíte? on je dosť opatrný. A to, že by ma chcel odradiť je možno jeho obranný postoj.

lintu
Dnes o 21:17
@ivetik99

@lintu prispieva. O tom čo sa deje medzi nami, rodičia presne nevedia.

@ivetik99 čo ho u vás drží? Nemá sebavedomia či je len vychcaný? Opakovane ho podvádzaš... povedala by som že je už u vás trošku navyše. Z úvodu by bolo fajn vyriešiť si aspoň tento vzťah.

ivetik99
autor
Dnes o 21:22

neviem, či sa niečo zmení tým čo teraz doplním k môjmu príspevku, ale priateľ ma virtuálne podvádzal pol roka, a prišla som mu na to sama. Túto situáciu sme si v tom čase vyjasnili, odpustila som mu. A čo ho u mňa drží? Povedal, že nemal by kde byť, odložené peniaze má našetrené na auto, jeho rodičia ho nechcú finančne podporovať.

ivetik99
autor
Dnes o 21:27
@anonym_ea78b9

Zúfalý človek,robí zúfalé činy...Ty 26,on 43,priateľ býva s tebou...Už len zostaň s tým 43 r. tehotná a vymaľované.Veľa štastia...

@anonym_ea78b9 a radu by ste mi akú dali ?

reanda
Dnes o 21:31

skus spasit este niekoho dalsieho, okrem rodicov, chalana, co nema kde byvat a stareho chlapa, co sa nechce viazat, ale ako frajerka si mu dobra.. mozno zacni sebou?

ivetik99
autor
Dnes o 21:35
@reanda

skus spasit este niekoho dalsieho, okrem rodicov, chalana, co nema kde byvat a stareho chlapa, co sa nechce viazat, ale ako frajerka si mu dobra.. mozno zacni sebou?

@reanda tento komentár je neprínosný. Nevidím v ňom žiadnu radu. Priateľ, ktorý býva u mňa sa nechce odsťahovať. Tak ako mám začať zo sebou?

anonym_ea78b9
Dnes o 21:38
@ivetik99

@anonym_ea78b9 a radu by ste mi akú dali ?

@ivetik99 pošli do riti obidvoch,dokonči školu a postav sa na vlastné nohy.Situáciu o starostlivosť rodičov,preber s bratmi.

patrike
Dnes o 21:39

Presne ako ti pisu ine : zacni u seba. Nechapem "priatel sa nechce odstahovat". Velmi proste riesenie, nema ziadne majetkove, ani uzivacie pravo, mozes ho kedykolvek poslat prec.
Vztah s tym starsim muzom nema buducnost. Ty si pokazis mladost a roky, ked mas sancu mat deti, zamotavanim sa do nikam neveducich problemov.
Nechces nikoho ranit a pritom si neverna a este to povodnemu partnerovi vesias na nos.

ivetik99
autor
Dnes o 21:40
@anonym_ea78b9

@ivetik99 pošli do riti obidvoch,dokonči školu a postav sa na vlastné nohy.Situáciu o starostlivosť rodičov,preber s bratmi.

@anonym_ea78b9 celkom rozumné..

patrike
Dnes o 21:42

Hadaj asi, ake mas sance najst si pracu, ked nemas skoncenu skolu a opatrujes doma rodicov. Rozmyslaj, zomru povedzme ked budes mat 40, potom co ? Pojdes na dohodu na 4 hodiny za minimalku do upratovacieho servisu ?
Mas dost surodencov, zarabajuci sa poskladaju na opatrovatelku a ty pojdes do skoly do ineho mesta a prerusis kontakty s obama muzmi. Hlavne sa nedaj nabuchat, tym si pokazis zivot este viac, nez teraz (a decku tiez).

ivetik99
autor
Dnes o 21:44
@ivetik99

@anonym_ea78b9 celkom rozumné..

@ivetik99 bratia nemajú záujem pobrať zodpovednosť. a plus bratia nám sem dávajú ich deti. Každý si robí čo chce..

ivetik99
autor
Dnes o 21:47
@patrike

Hadaj asi, ake mas sance najst si pracu, ked nemas skoncenu skolu a opatrujes doma rodicov. Rozmyslaj, zomru povedzme ked budes mat 40, potom co ? Pojdes na dohodu na 4 hodiny za minimalku do upratovacieho servisu ?
Mas dost surodencov, zarabajuci sa poskladaju na opatrovatelku a ty pojdes do skoly do ineho mesta a prerusis kontakty s obama muzmi. Hlavne sa nedaj nabuchat, tym si pokazis zivot este viac, nez teraz (a decku tiez).

@patrike čo sa týka školy, mám vyššie odborné vzdelanie, takže o zamestnanie sa nebojím, som celkom šikovná, viem sa obracať.

reanda
Dnes o 22:01
@ivetik99

@reanda tento komentár je neprínosný. Nevidím v ňom žiadnu radu. Priateľ, ktorý býva u mňa sa nechce odsťahovať. Tak ako mám začať zo sebou?

@ivetik99 no ved sa odstahuj ty.. a zacni sa obracat, ked teda ako pises, si taka sikovna.. ake jednoduche..

ivetik99
autor
Dnes o 22:03
@reanda

@ivetik99 no ved sa odstahuj ty.. a zacni sa obracat, ked teda ako pises, si taka sikovna.. ake jednoduche..

@reanda že aj ja si hovorím, aké jednoduché...👍🏻

anonym_524378
Dnes o 22:41

1. Rozísť sa s partnerom, ktorý u vás býva a využíva ťa, lebo nemá kam ísť. Žiadne také, že on sa nechce odťahovať, proste rozchod, oznam dokedy sa má vypratať, s varovaním že následne vymeníš zámky a čo tam zostane poputuje do koša a následne naozaj aj tak spraviť.
2. Ukončiť to s mužom, do ktorého si zamilovaná, iba ťa drží na mieste, ale už teraz vieš, že to tiež nemá budúcnosť, keďže máte na ňu výrazne odlišné názory a v téme detí sa kompromis spraviť nedá. Je ti únikom v ťažkej situácii, no je to iba prechodná stanica, tvoj cieľ je inde.
3. Nájsť si prácu a koníček, potrebuješ vypadnúť z domu, rodičia to zvládnu, stále im vieš pomôcť s domácnosťou, pripadne im to s bratmi zaplaťte.

Ak sa nevieš pohnúť sama, vyhľadaj psychologickú pomoc, pomôže ti to utriediť myšlienky a priority.