Ako efektívne cvičiť pri tupozrakosti u detí denne?
Ahojte ako dlho? Ovi ma prelepene na 6 hodin. Kolko z toho maju byt napriklad prekreslovanie? Malovanie.. Plastelina.. Koralky... A tieto hry na blizko?
Akurat mam syna doma a mam pocit, ze cely den iba cvicime, od rana, kym mu to nedam dole. Teda 6 hodin. Ale ubija ma to a strasne vycerpava. Nestaci hodina denne? :(
Netreba trénovať cely čas, robte bežné veci, čítajte, choďte von na preliezky, prechadzku, kreslite, navliekajte koralky, hrajte sa...nerobte veci silene, lebo teraz musíte...my prelepujeme na 4 hodiny, občas dačo obkresluje, číta...ale tak ze chce to robiť, nie ze teraz sedíme 3 hodiny a obkreslujeme, len aby e trénovali oko. To.trenuje pri všetkých činnostiach.. kľudne keď idete po ulici môže ti citat názvy obchodov..napr...
@libus83 aha, ze nic nesilit. Iba bezne cinnosti na blizko.
Netreba trénovať cely čas, robte bežné veci, čítajte, choďte von na preliezky, prechadzku, kreslite, navliekajte koralky, hrajte sa...nerobte veci silene, lebo teraz musíte...my prelepujeme na 4 hodiny, občas dačo obkresluje, číta...ale tak ze chce to robiť, nie ze teraz sedíme 3 hodiny a obkreslujeme, len aby e trénovali oko. To.trenuje pri všetkých činnostiach.. kľudne keď idete po ulici môže ti citat názvy obchodov..napr...
@libus83 ake dioptrie vam vypisali? Rovnake ako jej namerali alebo nizsie? Dakujem!
Namerali mu 7 dioptrie, ale dostal iba 3...uvidíme ako zajtra nás čaká.kontrola po 3 mesiacoch...cvičíme tie ortopticke cvicenia v centre..tak snáď to bude lepsie
Namerali mu 7 dioptrie, ale dostal iba 3...uvidíme ako zajtra nás čaká.kontrola po 3 mesiacoch...cvičíme tie ortopticke cvicenia v centre..tak snáď to bude lepsie
@libus83 Das mi potom prosim vediet?
Tak kontrola dopadla tak.ze.zvysila dioptrie o polku...takže.ma 3,5
..ale namerané dioptrie 7...vedel.precitat o jeden riadok.lepsie..o.3.mesiace ďalšia kontrola, pokračujeme v prelepovani oka a ortoptickych cvičeniach...
Tak kontrola dopadla tak.ze.zvysila dioptrie o polku...takže.ma 3,5
..ale namerané dioptrie 7...vedel.precitat o jeden riadok.lepsie..o.3.mesiace ďalšia kontrola, pokračujeme v prelepovani oka a ortoptickych cvičeniach...
@libus83 dakujem za info! Zaujimave, ze Vam nedava plnu dioptriu. Ja som uz v zufalstve konzultovala so 4 lekarmi. Jednou z Duhovky z Martina, ze pri tupozrakosti je nutne dat plnu dioptriu a prekryt zdrave oko na min 6 hodin.