icon

Ako efektívne cvičiť pri tupozrakosti u detí denne?

7. jún 2025

Ahojte ako dlho? Ovi ma prelepene na 6 hodin. Kolko z toho maju byt napriklad prekreslovanie? Malovanie.. Plastelina.. Koralky... A tieto hry na blizko?

Akurat mam syna doma a mam pocit, ze cely den iba cvicime, od rana, kym mu to nedam dole. Teda 6 hodin. Ale ubija ma to a strasne vycerpava. Nestaci hodina denne? :(

libus83
7. jún 2025

Netreba trénovať cely čas, robte bežné veci, čítajte, choďte von na preliezky, prechadzku, kreslite, navliekajte koralky, hrajte sa...nerobte veci silene, lebo teraz musíte...my prelepujeme na 4 hodiny, občas dačo obkresluje, číta...ale tak ze chce to robiť, nie ze teraz sedíme 3 hodiny a obkreslujeme, len aby e trénovali oko. To.trenuje pri všetkých činnostiach.. kľudne keď idete po ulici môže ti citat názvy obchodov..napr...

autor
7. jún 2025
@libus83

Netreba trénovať cely čas, robte bežné veci, čítajte, choďte von na preliezky, prechadzku, kreslite, navliekajte koralky, hrajte sa...nerobte veci silene, lebo teraz musíte...my prelepujeme na 4 hodiny, občas dačo obkresluje, číta...ale tak ze chce to robiť, nie ze teraz sedíme 3 hodiny a obkreslujeme, len aby e trénovali oko. To.trenuje pri všetkých činnostiach.. kľudne keď idete po ulici môže ti citat názvy obchodov..napr...

@libus83 aha, ze nic nesilit. Iba bezne cinnosti na blizko.

autor
10. jún 2025
@libus83

@libus83 ake dioptrie vam vypisali? Rovnake ako jej namerali alebo nizsie? Dakujem!

libus83
11. jún 2025

Namerali mu 7 dioptrie, ale dostal iba 3...uvidíme ako zajtra nás čaká.kontrola po 3 mesiacoch...cvičíme tie ortopticke cvicenia v centre..tak snáď to bude lepsie

autor
11. jún 2025
@libus83

Namerali mu 7 dioptrie, ale dostal iba 3...uvidíme ako zajtra nás čaká.kontrola po 3 mesiacoch...cvičíme tie ortopticke cvicenia v centre..tak snáď to bude lepsie

@libus83 Das mi potom prosim vediet?

libus83
12. jún 2025

Tak kontrola dopadla tak.ze.zvysila dioptrie o polku...takže.ma 3,5
..ale namerané dioptrie 7...vedel.precitat o jeden riadok.lepsie..o.3.mesiace ďalšia kontrola, pokračujeme v prelepovani oka a ortoptickych cvičeniach...

autor
12. jún 2025
@libus83

Tak kontrola dopadla tak.ze.zvysila dioptrie o polku...takže.ma 3,5
..ale namerané dioptrie 7...vedel.precitat o jeden riadok.lepsie..o.3.mesiace ďalšia kontrola, pokračujeme v prelepovani oka a ortoptickych cvičeniach...

@libus83 dakujem za info! Zaujimave, ze Vam nedava plnu dioptriu. Ja som uz v zufalstve konzultovala so 4 lekarmi. Jednou z Duhovky z Martina, ze pri tupozrakosti je nutne dat plnu dioptriu a prekryt zdrave oko na min 6 hodin.