icon

Ako ušetriť najviac peňazí na svatbe?

terka776
Dnes o 19:45

Ahojte na další rok mame naplánovanú svatbu a rozmýšľam ako to urobiť aby svatba bola naozaj pekná a pôsobila pekne ale úroveň ju mat co najlacnejšiu nejaké overené tipy ? 😊
Rozmýšľala som že saty by som kúpila aj s vinted druhej ruky a jedlo navarila aj sama niečo o deň po predu len či to nebude veľmi vyčerpávajúce v deň Ď pre mna …na svatbu chceme pozvať len najbližších rodinu s mojej aj jeho strany rodičov hlavne a súrodencov ..nepotrebujeme obrovsku svatbu a nebude ani v kostole

emjee
Dnes o 19:53

Gulas resp. opekacka na zahrade v style "nenoste svadobne dary, prineste nieco na zahryznutie" a po sobasi proste zahradna party s najblizsimi.

anonym_40fc14
Dnes o 19:53

Su svadobne saty alebo svatobne saty? 🫣

anonym_40fc14
Dnes o 19:58

A varit si sama na svadbu...no to bude teda fakt len uroven...hadam este na 1 obed pre rodicov a surodencov peniaze najdete...MK ma vzdy dokaze prekvapit.

anonym_f70d84
Dnes o 20:02

@terka776 co najlacnejsiu a na urovni? asi tazko

terka776
autor
Dnes o 20:05
@anonym_f70d84

@terka776 co najlacnejsiu a na urovni? asi tazko

@anonym_f70d84 svatba predsa nieje o peniazoch niekdo nepotrebuje mat najdrahšiu svatbu 🙂

terka776
autor
Dnes o 20:06
@anonym_40fc14

A varit si sama na svadbu...no to bude teda fakt len uroven...hadam este na 1 obed pre rodicov a surodencov peniaze najdete...MK ma vzdy dokaze prekvapit.

@anonym_40fc14 viete čo mna už úplne ani nie pretože tu na MK je najviac toxic komunita co sa musí vyjadrovať úplne ku všetkému ale to by nebolo ono 🙂

anonym_40fc14
Dnes o 20:10
@terka776

@anonym_f70d84 svatba predsa nieje o peniazoch niekdo nepotrebuje mat najdrahšiu svatbu 🙂

@terka776 Svadba. D.

terka776
autor
Dnes o 20:12
@anonym_40fc14

@terka776 Svadba. D.

@anonym_40fc14 ste v poriadku ? Potrebujete odbornú pomoc pani ? 🙂

anonym_40fc14
Dnes o 20:15
@terka776

@anonym_40fc14 ste v poriadku ? Potrebujete odbornú pomoc pani ? 🙂

@terka776 Aspon nepotrebujem doucit slovencinu.

terka776
autor
Dnes o 20:18
@anonym_40fc14

@terka776 Aspon nepotrebujem doucit slovencinu.

@anonym_40fc14 ale ja som Záhoráčka to je ako keby vychodnarovi povieš aby pisal ako blavak však keď nevieš napísať nič rozumne tak nepíš nič ja niesom zvedavá na teba 🙂

terka776
autor
Dnes o 20:19
@emjee

Gulas resp. opekacka na zahrade v style "nenoste svadobne dary, prineste nieco na zahryznutie" a po sobasi proste zahradna party s najblizsimi.

@emjee určite porozmýšľam aj nad týmto lebo by mna niečo take asi nenapadlo 🙂 nápad to nieje zlý

anonym_35e685
Dnes o 20:23

Výzdobu som si nachystala sama, nič zložité to nebolo. Nemali sme dj-a ale spotify playlist. Nemali sme ani svadobné oznámenia. Jedlo by som určite nechystala sama, toto naozaj nechceš riešiť deň svadbou. Iba sme sa vyhli všetkým pre nás zbytočnostiam. Ten základ ako jedlo, oblečenie, priestory tak drahý nie je. Ak nepotrebuješ niečo špeci. No a samozrejme rozhoduje počet ľudí na svadbe.

terka776
autor
Dnes o 20:27
@anonym_35e685

Výzdobu som si nachystala sama, nič zložité to nebolo. Nemali sme dj-a ale spotify playlist. Nemali sme ani svadobné oznámenia. Jedlo by som určite nechystala sama, toto naozaj nechceš riešiť deň svadbou. Iba sme sa vyhli všetkým pre nás zbytočnostiam. Ten základ ako jedlo, oblečenie, priestory tak drahý nie je. Ak nepotrebuješ niečo špeci. No a samozrejme rozhoduje počet ľudí na svadbe.

@anonym_35e685 ďakujem toto mi veľmi pomohlo 🙂 a s tým varením je to asi blbosť to by som asi bola hotová 🙂 mala si svatbu v kostole alebo na úrade ?

anonym_35e685
Dnes o 20:28
@terka776

@anonym_35e685 ďakujem toto mi veľmi pomohlo 🙂 a s tým varením je to asi blbosť to by som asi bola hotová 🙂 mala si svatbu v kostole alebo na úrade ?

@terka776 mali sme ju na mieste svadby, teda nás oddávali ľudia z úradu.

jamimo
Dnes o 20:35

@terka776 pozri nejaké tipy na Sashe a svadobný blog, určite som tam také videla. Varenie doma neodporúčam, nikto z toho nebude nič mať. Neviem koľko vás bude spolu, ale 10 porcií menu alebo catering si vieš objednať. Bežne to tak ľudia robia (50, 70, krstiny...) a nestojí to tisíce.

anonym_603711
Dnes o 20:44
@terka776

@anonym_40fc14 ale ja som Záhoráčka to je ako keby vychodnarovi povieš aby pisal ako blavak však keď nevieš napísať nič rozumne tak nepíš nič ja niesom zvedavá na teba 🙂

@terka776 na Záhorí sa neučí slovenčina v školách? Či vtedy si sa kúpala v tej Blave a chýbala na hodinách?

terka776
autor
Dnes o 20:51
@anonym_603711

@terka776 na Záhorí sa neučí slovenčina v školách? Či vtedy si sa kúpala v tej Blave a chýbala na hodinách?

@anonym_603711 možno si ty chýbala na návšteve u psychológa/psychiatra že riešiš také somariny 😊 je to snáď moja vec či to píšem po Česky alebo po Slovenky to nemá s pravopisom nič spoločne 😄 alebo keď niekoho stretneš kdo namiesto slivky píše Švestka tak si pôjdeš vlasy vytrhať či ako

terka776
autor
Dnes o 20:54
@jamimo

@terka776 pozri nejaké tipy na Sashe a svadobný blog, určite som tam také videla. Varenie doma neodporúčam, nikto z toho nebude nič mať. Neviem koľko vás bude spolu, ale 10 porcií menu alebo catering si vieš objednať. Bežne to tak ľudia robia (50, 70, krstiny...) a nestojí to tisíce.

@jamimo čo som tak počítala rátam že nás bude 11 možno sa to zmení bude nás menej/ viac a rozmýšľam že aj buferovy stôl by nebol na škodu ale pre 10-11 ľudí je asi zbytočne nejak extra šetriť na jedle len viem že som bola na svatbe minuly rok u sestry a mala až veľmi jedla co sa nakoniec vyhodilo čiže nechcem zbytočne plytvať jedlom a platiť za to majlant 🙂 toto čo píšeš znie fajn skúsim na to pozrieť a uložím 🙂 ďakujem za radu

rozculena
Dnes o 22:04
@terka776

@jamimo čo som tak počítala rátam že nás bude 11 možno sa to zmení bude nás menej/ viac a rozmýšľam že aj buferovy stôl by nebol na škodu ale pre 10-11 ľudí je asi zbytočne nejak extra šetriť na jedle len viem že som bola na svatbe minuly rok u sestry a mala až veľmi jedla co sa nakoniec vyhodilo čiže nechcem zbytočne plytvať jedlom a platiť za to majlant 🙂 toto čo píšeš znie fajn skúsim na to pozrieť a uložím 🙂 ďakujem za radu

@terka776 keď nechceš vyhadzovať jedlo,tak najistejšie je ísť do reštaurácie

anonym_38be4b
Dnes o 22:34

@terka776 Ty to téčko v slove svadba máš asi odtiaľto 😂

https://www.youtube.com/watch?v=wHGGnk-2xPg
ikuska27
Dnes o 22:57

Mi sme mali o dvoch svedkoch a hotovo..tiež som nechcela za svadbu míňať...to je taká somarina...ľúbime sa rovnako, o nič sme neprišli....manžel mal prvú svadbu o sto ľuďoch v kostole a za chvíľu sa rozviedol...neviem k čomu to bolo....😄