Ako znížiť kyslosť tvarohovej nátierky?

22. mar 2025

Prosím vás pomooooc, robím deťom na raňajky tvarohovú nátierku s pažitkou a neviem ju dochutiť aby nebola kyslá. Robila som z natierateľného tvarohu (zle som si prečítala v obchode a ľúto mi vyhodiť) čiže asi prvá chyba nastala tam. Okrem neho som dala do nátierky čerstvú pažítku, tak štedro, trochu soli a trošičku šľahačkovej smotany, som dúfala že tú kyslosť stiahne ale nejako nič...viem s tým ešte niečo urobiť?

janai1
22. mar 2025

Čo je to natierateľný tvaroh? 😀

ibrunova
22. mar 2025

@janai1 nehrudkovitý?

autor
22. mar 2025

@janai1 presne tak, opačný od hrudkoviteho

janai1
22. mar 2025

@ibrunova aha, to som ešte na žiadnom nevidela nikdy napísané 😀
resp. ani nikoho to takto povedať o jemnom tvarohu

enmery
22. mar 2025

A?Zjedia kyslý. Naučia sa novú chuť. Dovi dopo.

aandrea9
22. mar 2025

Nebol ten tvaroh už pokazený?

janai1
22. mar 2025

A inak pokazený tvaroh je kyslý nie? Ja by som to nejedla

masandra
22. mar 2025

Jemný tvaroh ak je dobrý, tak by sám o sebe kyslý byť nemal podľa mňa🙂

autor
22. mar 2025

Joj to vážne? Ja neviem úprimne ani ako má ten tvaroh sám o sebe chutiť, naposledy som ho jedla asi fakt keď som ešte ja sama chodila do škôlky a tam robili nátierky 😂

misicka31
22. mar 2025

Nedala si priveľa tej pažítky?Tvaroh má sám o sebe takú špecifickú chuť,možno sa ti to len zdá . Ak to nemas veľmi riedke prevar vodu a daj do natierky. Nie veľa.Par kvapiek.

revikat
22. mar 2025

@autorka pridaj dve nastrúhané mrkvy a strúčik cesnaku, ja takto robím a je výborná 🙂

lindous
22. mar 2025

No za mňa tvaroh kyselkavy je a len tak s pažítkou by mi tiež asi nechutil ako nátierka 😅 ja zjemňujem lučinou alebo máslom…

gladys_07
22. mar 2025

Ak si davno nejedla tvaroh tak ti to stale bude pripadat kysle, tvaroh je trocha kysly. Pogoogli recepty na tvarohove pomazanky a inspiruj sa tam, s cim sa to date kombinovat.

My robime napriklad tvaroh, majolka, mrkva, uvarene vajce, zavarane uhorky. Milujem

ibrunova
22. mar 2025

Ja by som tam pridala horčicu, vajce na tvrdo, trochu nastrúhanej mrkvy

eniko101
22. mar 2025

Podarilo sa nátierku zachrániť? Akurát som včera večer robila. Hrudkovitý tvaroh 250g bal., maslo, lyžička plnotučnej horčice, lyžička jemného kečupu, zarovnaná lyžička červenej papriky, 1/3 lyžičky drvenej rasce, soľ. Na konci, keď sa mi zdá nátierka hustá, zriedim pridaním bieleho jogurtu. Inak ja všetko pridávam od oka, ochutnám a prípadne už len pridám soľ. Deťom chutila.

pralinka86
22. mar 2025

Davam k tomu tvarohu aj lucinu a namiesto pazitky (nezjedia) cerv.papriku

autor
22. mar 2025

Baby ďakujem každej jednej za super rady. Nakoniec som teda dala cesnak, mrkvu a namiesto papriky červené zlato trošičku. Bola oveľa oveľa lepšia, neostalo z nej. nabudúce ešte vyskúšam tie ostatné tipy čo ste mi dávali. Ďakujem naozaj, zachránili ste nám raňajky! 😁

pralinka25
22. mar 2025

ak robis malym detom tak ja som detom robievala uplne jednoducho miesto tvarohu som davala detsku lucinu a do toho postruhala vzdy nieco ine. cervenu repu, mrkvu, vajicko, kalerab, rybu, rajciny, papriku na jemno, alebo vymixovala s lecom....
lucina mi pride jemnejsia ako tvaroh a tavene syry detom nedavam.
vekom som vzdy nieco pridala k tomu.
napriklad ta s cervenou repou je super s trosickou cesnaku, nastruhanou mozarellou, a orieskami
do vajickovej detom nedavam cibuu lebo ju nechcu a vtedy dam tu pazitku ale ja nepridavam ziadne horcice ani kecupy. len cisto lucina, vajicko a pazitka a sol
zalezi aj ako velke deti su. mnohe nemaju pomazanky. inak niekde mam recepty na skolkarske pomazanky