icon

Bolesť nohy u 11-ročnej dcéry počas menštruácie

dianka03
6. jún 2025

Ahojte mamičky, chcem sa len spýtať či niekto nemal podobnú skúsenosť alebo tak.Moja dcera ma 11 rokov od 10r ma menštruáciu a už asi polroka vždy keď ma menštruáciu a už jej končí tak pravidelne na 4 alebo 5 deň ma hroznú bolesť nohy veľmi ju noha boli tak že nemôže ani chodiť stále jej ju musím masírovať a dať obklady a niečo od bolesti a bolesť do polhodiny prejde,obvodná nám povedala že to je psychické a mám ísť sňou ku psychiatričke ale ja som na ňu tlačila nech jej urobí odbery a výsledky prišli vporiadku tak isto nás poslala na neurologiu ale tam nás objednali až v auguste,fakt už neviem kďe sa mám obrátiť lebo do augusta je ďaleko a ja už viem že sa blížia jej dní q zas buďe plač.

aurora33
6. jún 2025

@dianka03 kde ju bolí noha? Stehno, koleno, členok? Aká je tá bolest? Bodavá? Ťahava?

sella38
Autor odpoveď zmazal
rejka7
6. jún 2025

@dianka03 asi gynekológ by k tomu mohol viac povedať.

dianka03
autor
6. jún 2025

@aurora33 najprv to začne dole od prstov a ide to až hore k stehnu a taka ako kŕče,ona to nevie opisať

dianka03
autor
6. jún 2025
@sella38
Odpoveď bola zmazaná

@sella38 nie boli sme aj u gynekológa a tam bolo všetko vporiadku toto som zabudla napísať

dianka03
autor
6. jún 2025
@rejka7

@dianka03 asi gynekológ by k tomu mohol viac povedať.

@rejka7 Boli sme tam už a tam je všetko vporiadku

vakatko
6. jún 2025

Počas menštruácie telo stráca minerály a vitamíny. Skúste jej dopĺňať magnézium, týždeň pred a týždeň po menzese, pomáha uvolniť svalové bolesti. Deti potrebujú pestrú stravu plnú živín s vitamínmi C a D, omega3... na zdravý rast.

aurora33
6. jún 2025
@dianka03

@aurora33 najprv to začne dole od prstov a ide to až hore k stehnu a taka ako kŕče,ona to nevie opisať

@dianka03 a vždy len jedna noha? Napríklad stále len pravá?

katulienkax
6. jún 2025

Žily dať skontrolovať a najlepšie vtedy keď bude mat tu menštruáciu skúste naplánovať

monikamama
6. jún 2025

@dianka03 je viacero dôvodov. Zadaj do chat gpt

dianka03
autor
6. jún 2025
@vakatko

Počas menštruácie telo stráca minerály a vitamíny. Skúste jej dopĺňať magnézium, týždeň pred a týždeň po menzese, pomáha uvolniť svalové bolesti. Deti potrebujú pestrú stravu plnú živín s vitamínmi C a D, omega3... na zdravý rast.

@vakatko Toto práve teraz robíme berie magnézium tak uvidíme ako to buďe teraz

dianka03
autor
6. jún 2025
@aurora33

@dianka03 a vždy len jedna noha? Napríklad stále len pravá?

@aurora33 Áno stále len práva noha

dianka03
autor
6. jún 2025
@monikamama

@dianka03 je viacero dôvodov. Zadaj do chat gpt

@monikamama vyskúšam ďakujem

dianka03
autor
6. jún 2025
@katulienkax

Žily dať skontrolovať a najlepšie vtedy keď bude mat tu menštruáciu skúste naplánovať

@katulienkax No skúsime aj to ,lebo ja som nepokojna a chcem vedieť príčinu

eestimlha
6. jún 2025

mna ked som bola mladsia pocas menzesu okrem brucha boleli aj kolena. Takze to kludne moze byt aj u vas mestruacna bolest, kedze sa vyskytuje len pocas menzesu. Ked mam/mala som prilis velke bolesti, tak jedine len tabletky proti bolesti - u mna ibalgin.

rejka7
6. jún 2025
@eestimlha

mna ked som bola mladsia pocas menzesu okrem brucha boleli aj kolena. Takze to kludne moze byt aj u vas mestruacna bolest, kedze sa vyskytuje len pocas menzesu. Ked mam/mala som prilis velke bolesti, tak jedine len tabletky proti bolesti - u mna ibalgin.

@eestimlha tak nám vraveli učiteľky, že dievčatá, keď ešte nerodili, že ten menzes je horší, bolesti sú a pod. A mali pravdu, mne po pôrode počas menzesu úplne ustúpili bolesti. A tiež si myslím, že to s menzesom súvisí, že žiadnu neurológickú príčinu nenájdu, mňa stále nesmierne aj nohy a kríže boleli.

ladaniva
6. jún 2025

Mne okolo puberty bolesti vždy vyrážali do nôh a viac do ľavej, vekom to ustúpilo

dianka03
autor
6. jún 2025
@eestimlha

@eestimlha unas tiež len lieky proti bolesti ale dám ju ešte vyšetriť nech viem na 100% že to je z menštruácie

dianka03
autor
6. jún 2025
@rejka7

@eestimlha tak nám vraveli učiteľky, že dievčatá, keď ešte nerodili, že ten menzes je horší, bolesti sú a pod. A mali pravdu, mne po pôrode počas menzesu úplne ustúpili bolesti. A tiež si myslím, že to s menzesom súvisí, že žiadnu neurológickú príčinu nenájdu, mňa stále nesmierne aj nohy a kríže boleli.

@rejka7 práve že aj mňa ale nie takto ako moju dcéru, ja sa lem chcem uistiť že to nieje nič iné

rejka7
6. jún 2025
@dianka03

@rejka7 práve že aj mňa ale nie takto ako moju dcéru, ja sa lem chcem uistiť že to nieje nič iné

@dianka03 aj usg jej robili, nemá dajaký myom a ten tlačí na tie nervy a vystreluju do nohy bolesti? Inak ten menzes je niekedy pekný hnus, poznám kolegyňu, čo musela cez menzes byt doma, len jej strašne zle bolo až odpadávala, potom museli jej dať hormóny na gynde na zastavenie menzesu, išla do menopauzy kvôli tomu.

laurikagab
6. jún 2025
@dianka03

@aurora33 Áno stále len práva noha

@dianka03 aj moju skoro 11 ročnú boli noha..nohy? Ju niekedy až tak,že nevie chodit,place..tiež sme boli na vyšetreniach,či nemá ploche nohy,brali jej krv na boreliozu,streptokok a celkovo krv a všetko ok.Ona ešte nemá menštruáciu a teda ta bolesť príde tak nečakane.Najskor som myslela,že má svalovicu..ale keď sa to opakovalo,tak ma to už vystrašilo. Dohodli sme sa s Mudr., ze prídeme keď bude mat opäť bolesti a potom budú robiť ďalšie vyšetrenia.Momentalne je mesiac bez bolesti..

dianka03
autor
6. jún 2025
@rejka7

@dianka03 aj usg jej robili, nemá dajaký myom a ten tlačí na tie nervy a vystreluju do nohy bolesti? Inak ten menzes je niekedy pekný hnus, poznám kolegyňu, čo musela cez menzes byt doma, len jej strašne zle bolo až odpadávala, potom museli jej dať hormóny na gynde na zastavenie menzesu, išla do menopauzy kvôli tomu.

@rejka7 Áno robil jej gynekolog aj USG a že vraj je všetko vporiadku.Ano ten mensez je hnus a hlavne keď ho majú mať také malé deti

dianka03
autor
6. jún 2025
@laurikagab

@dianka03 aj moju skoro 11 ročnú boli noha..nohy? Ju niekedy až tak,že nevie chodit,place..tiež sme boli na vyšetreniach,či nemá ploche nohy,brali jej krv na boreliozu,streptokok a celkovo krv a všetko ok.Ona ešte nemá menštruáciu a teda ta bolesť príde tak nečakane.Najskor som myslela,že má svalovicu..ale keď sa to opakovalo,tak ma to už vystrašilo. Dohodli sme sa s Mudr., ze prídeme keď bude mat opäť bolesti a potom budú robiť ďalšie vyšetrenia.Momentalne je mesiac bez bolesti..

@laurikagab To je hrozne,ja som tiež z toho vystrašená lebo ťa bolesť musí byť veľmi intenzívna keď ona tak hrozne plače a ja jej neviem pomôcť

aurora33
7. jún 2025
@dianka03

@laurikagab To je hrozne,ja som tiež z toho vystrašená lebo ťa bolesť musí byť veľmi intenzívna keď ona tak hrozne plače a ja jej neviem pomôcť

@dianka03 ja by som vyskúšala aj fyzio, pretože ak ju bolí v rovnakom čase tá istá noha, tak môže byt, že počas menštruácie sa niečo deje. A ozaj nemala predtým nejaké úrazy, operácie? Aj jazva môže robiť problémy.

dianka03
autor
7. jún 2025
@aurora33

@dianka03 ja by som vyskúšala aj fyzio, pretože ak ju bolí v rovnakom čase tá istá noha, tak môže byt, že počas menštruácie sa niečo deje. A ozaj nemala predtým nejaké úrazy, operácie? Aj jazva môže robiť problémy.

@aurora33 No vyskúšame, práve že nie.Nikdy nemala žiaden úraz ani operáciu vôbec nič

aurora33
7. jún 2025
@dianka03

@aurora33 No vyskúšame, práve že nie.Nikdy nemala žiaden úraz ani operáciu vôbec nič

@dianka03 urcite vyskúšaj, nič za to nedáte. Držím palce, nech sa dcére polepší ☺️

dianka03
autor
7. jún 2025
@aurora33

@dianka03 urcite vyskúšaj, nič za to nedáte. Držím palce, nech sa dcére polepší ☺️

@aurora33 Ďakujem pekne