Rady na zmiernenie bolesti prstov v chladnom prostredí
Ahojte 🙂 prišla som si po radu - keďže robím v chladnom prostredí respektíve v chladnom aj mrazenom mám dosť veľké bolesti v prstoch , bolesť je intenzívna , mám úplne strpnute ruky . čo prosím pomôže na bolesť ? samozrejme k lekárovi pôjdem ale dovtedy aspoň takto nejaký krém napríklad ..Rukavice nosím v práci . Ďakujem 🙂
Raynaudov syndróm
Môže byť postihnutý jeden ale aj viac prstov. Voláme ich mŕtve biele prsty. Zúženie krvných ciev pri strese alebo v chlade je fyziologické, ale pri Raynaudovom syndróme krvné cievy reagujú príliš intenzívne. Tento stav prichádza náhle a je sprevádzaný bolesťou.
Raynaudov syndróm
Môže byť postihnutý jeden ale aj viac prstov. Voláme ich mŕtve biele prsty. Zúženie krvných ciev pri strese alebo v chlade je fyziologické, ale pri Raynaudovom syndróme krvné cievy reagujú príliš intenzívne. Tento stav prichádza náhle a je sprevádzaný bolesťou.
@ika02 áno čele prsty mám biele keď ma bolia .. musím zájsť s tým k dr .. ďakujem
Choď k lekárovi, lebo môže to byť prejavom aj nejakého ochorenia napr. autoimunitného.

Ahoj, okrem tŕpnutia máš aj konce prstov biele?