icon

Rady na zmiernenie bolesti prstov v chladnom prostredí

simca115
13. máj 2025

Ahojte 🙂 prišla som si po radu - keďže robím v chladnom prostredí respektíve v chladnom aj mrazenom mám dosť veľké bolesti v prstoch , bolesť je intenzívna , mám úplne strpnute ruky . čo prosím pomôže na bolesť ? samozrejme k lekárovi pôjdem ale dovtedy aspoň takto nejaký krém napríklad ..Rukavice nosím v práci . Ďakujem 🙂

ika02
13. máj 2025

Ahoj, okrem tŕpnutia máš aj konce prstov biele?

ika02
13. máj 2025

Raynaudov syndróm
Môže byť postihnutý jeden ale aj viac prstov. Voláme ich mŕtve biele prsty. Zúženie krvných ciev pri strese alebo v chlade je fyziologické, ale pri Raynaudovom syndróme krvné cievy reagujú príliš intenzívne. Tento stav prichádza náhle a je sprevádzaný bolesťou.

simca115
autor
13. máj 2025
@ika02

Raynaudov syndróm
Môže byť postihnutý jeden ale aj viac prstov. Voláme ich mŕtve biele prsty. Zúženie krvných ciev pri strese alebo v chlade je fyziologické, ale pri Raynaudovom syndróme krvné cievy reagujú príliš intenzívne. Tento stav prichádza náhle a je sprevádzaný bolesťou.

@ika02 áno čele prsty mám biele keď ma bolia .. musím zájsť s tým k dr .. ďakujem

ika02
13. máj 2025

Choď k lekárovi, lebo môže to byť prejavom aj nejakého ochorenia napr. autoimunitného.