icon

Bravecto pre psa: Je to naozaj bezpečné?

20. mar 2026

Zdravím, veterinár nám odporučil túto tabletku Bravecto proti kliešťom pre nášho labradora. Vraj to účinkuje 3 mesiace. Čítala som ale na fórach kadejaké horory že psy po tom mali kŕče alebo im odišla pečeň. Máte s tým niekto reálnu skúsenosť? Naozaj to tým psom neškodí dlhodobo? Máme ročné dieťa tak nechcem dávať psovi obojok čo smrdí ale zas sa bojím mu dako ublížiť tou tabletkou.

anonym_e2abeb
20. mar 2026

Toto je na konzultáciu s veterinarovi. On pozná tvojho psa.
Ja kupujem nášmu havkacovi a no problem

anonym_f8430b
20. mar 2026

@anonym_autor dávame to cca 3x do roka, ...nás pes s tým nemal nikdy problém...(ma 7 rokov).
Niekedy prestriedame s pipetou

lucialutt
20. mar 2026

@anonym_autor ja som tabletu včera dala nášmu 🐶,dávam každý rok a je to super.nam pipeta,obojky a kadečo iné nepomáhali

zalka
20. mar 2026

Ja dávam simparicu, 1x mesačne. Min rok som dávala nexgard tiež 1x mesačne... To sú varianty k Bravectu.
Psík to znáša fajn, dokonca pozul čistú tabletu. Nemusela som mu ju baliť do salámy.

tundra
20. mar 2026

@anonym_autor nas labrador to znasa fajn,tiez som sa pytal veterinarky na zaklade info.z netu,ale ona sa este nestretla,ze by to pes zle znasal...
Davame zvycajne zaciatkom aprila a vydrzi,celu sezonu.Inac pred cca.dvoma tyzdnami sme boli vonku cely den na ture a min.10 kliestov,uz mal na sebe.Za mna,vyskusaj a uvidis...

zuzanaam
20. mar 2026
@tundra

@anonym_autor nas labrador to znasa fajn,tiez som sa pytal veterinarky na zaklade info.z netu,ale ona sa este nestretla,ze by to pes zle znasal...
Davame zvycajne zaciatkom aprila a vydrzi,celu sezonu.Inac pred cca.dvoma tyzdnami sme boli vonku cely den na ture a min.10 kliestov,uz mal na sebe.Za mna,vyskusaj a uvidis...

@tundra a to bravecto spôsobí, že pes kliešte mať nebude? Pretože môj pes či s Bravectom, alebo Simparicou nachytá kliešte rovnako, ako keby nič nemal, akurát po zacicaní zdochnú a uschnú. Čiže vyberám zo psa prisušené kliešte. A to nehovorím, že v okolí od jari do zimy máme mraky "jeleních múch", tých zo srsti po prechádzke nachytám aj 30 ks. Bola by som veľmi rada, ak by niekto poradil niečo s repelentným účinkom. Používam pred prechádzkou prírodný repelent na báze rastlinných silíc, ale na tie muchy absolútne nepomáha.

wolf_
20. mar 2026

Mám s tým skúsenosti - pozitívne, všetko bez problémov. Ale samozrejme každý liek má svoje nežiadúce účinky. Aj Bravecto (a iné značky takýchto tabliet). Aj vážne nežiadúce účinky (ale tie príspevky vo fórach, kde sa robí z Bravecta niečo hrôzostrašné sú za mňa mimo). Ale nechrániť psa pred kliešťami nijak (prírodné veci nie sú relevatná ochrana) prináša so sebou tiež vážne riziká - a predpokladám, že drvivá väčšina veterinárov (možno aj väčšina blížiaca sa k "všetci") by skonštatovala, že je ďaleko väčší risk nechrániť psa nijak ako mu podať Bravecto.

alenka58
20. mar 2026

@anonym_autor dávame to psíkovi, keď sme nedali mal kliešťa a tak pricucnutého že veterinár navrhol operáciu, stálo nás to 250 eur, takže dávame tri x do roka začíname v apríli

anonym_82dbd7
20. mar 2026

My dávame zlatému retrieverovi, problém nemal.myslim že keby boli škodlivé by to veterinár nepredával..

vkatush
21. mar 2026

Labradorsky retriever, 14 rokov, dostáva to od šteňaťa pravidelné, nikdy jej nič nebolo.

anonym_ccbd21
21. mar 2026

Nám to veterinár neodporúčal keďže nášmu spustilo alergie ale nedá sa potvrdiť že z toho. Ale tak zober si že čo za svinstvo musí psovi prúdiť v krvi ked sa kliešť pricuca a pokape. Za mna nie

colsami
30. mar 2026

Som veterinarka a davam Bravecto kazdy rok vsetkym svojim psom. Ak by som v praxi videla viac minusov ako plusov, nedostali by ho.

Ps: len za posledne tri tyzdne uz mame niekolko uhynov na babeziu a anaplazmu (a takmer 20 infikovanych psov s potvrdenou dg. len na nasom pracovisku). Skoda, ze az ked psik ledva dodychava na infuzkach, majitelia so slzami v ociach hovoria ze nabuduce uz budu davat ucinne pripravky ako napriklad "tie skodlive" tablety...