Nevysvetliteľná strata hmotnosti a zdravotné problémy
Ahojte. Chcela by som sa Vás opýtať na radu, za kým ísť. Za pár mesiacov som schudla viac ako 30 kíl a to som ani necvičila okrem prechádzok a normálne som jedla, ba aj teraz by som povedala, že jem toho strašne veľa, ešte si doprajem aj veľa nezdravého pomaly každý deň, váha však stále klesá. Síce som spočiatku z toho bola nadšená, nakoľko sa mi dlho nedarilo schnudnú a mala som nadváhu a predtým som stále veľa priberala pomaly aj zo vzduchu, nakoľko ani metabolizmus mi nefungoval, ale teraz sa už pomaly začínam báť, veď to nie je možné len tak chudnúť a zároveň veľa jesť. Taktiež sa každý deň budím s tým, že mám sucho v hrdle alebo ma bolí hrdlo, taktiež mám pomaly každý deň od zimy niečo ako každý deň zápal močových ciest, ale aj teraz v lete, čo je čudné, minimálne cele doobeda každý deň. Vedeli by ste mi poradiť, o čo môže ísť, pripadne za kým by som sa mohla poradiť? Aj keď som riešila ten zápal močových ciest, ani antibiotiká, ani lieky dostupné v lekárni mi na to absolútne nepomáhali, podľa mňa to ani nie je to. Bojím sa, že som podcenila niečo vážne. Za každé rady Vám vopred ďakujem.
@lanadelore2809 obvodná?
Určite behni k obvodnému nech ti porobi krvné testy. Dovtedy ak máš v okolí niekoho, kto si meria alebo meral cukor, dohodni sa s ním, že by ti odmeral (no najlepšie by bolo na celý deň požičať a merať v priebehu dňa, pred jedlom, po jedle). Alebo ďalšia vec, môžeš mať problém s obličkami, objednaj sa na nefrológiu a urológiu, na obe potrebuješ lístok od obvodného, čiže prvá cesta by mala byť určite tam. Držím palce 😉
@lanadelore2809 kolko merias, a vazis po -30 kg?
normalne to nie je, urcite smer lekar.
ine potiaze nemas?
Môžeš mať aj hyperfunkciu štítnej žľazy. Ale naozaj stačí ísť k obvodnému, ten ťa poposiela ďalej.
Môžeš mať aj hyperfunkciu štítnej žľazy. Ale naozaj stačí ísť k obvodnému, ten ťa poposiela ďalej.
@bolarazjedna tiez ma napadlo toto...
Určite k dr. Ak problémy po atb pretrvavali mala si to riešiť ďalej. Nechcem strašiť ale u nás v rodine rapídne chudnutie bol príznak rakoviny.
Už to tu bolo hore vyššie spomenuté, môže sa jednať o vysoký cukor, vtedy je sucho v ústach aj chuť do jedla, aj problémy z častým močením, taktiež pálenie pri močení. Treba čím najskôr navštíviť obvodného. Nech ti spraví základné vyšetrenia.

Tazko povedat, asi navštívit obvodného lekára, napadlo mi- cukrovku nemôžes mať?