Čo je na bazosi nové, zaplatiť na ucet nejakemu panovi 0,01 e? je to nejaky podfuk?
ahojte,
chcela som si dnes upravit inzerat na bazosi, a napisalo mi, ze najprv musim zaplatit istemu panovi tam 0,01 e. na overenie bankoveho uctu. Uprimne, prvykrat sa s tym stretavam-
dakujem za informácie.
ano, je to kvôli podvodníkom čo posielaju podvodné smsky že majú záujem o tovar. Predtym než sa ti zobrazi cislo, musis zaplatiť 0,01€.. ALE ak maš appku neplatíš nič pokiaľ viem a ani za zobrazenie čísla
Áno, portál Bazoš.sk zaviedol povinnú overovaciu platbu vo výške 0,01 € (jeden cent) z bankového účtu. Táto zmena sa týka overenia používateľov s cieľom zvýšiť bezpečnosť a znížiť počet podvodov na inzertnom portáli.
Tu sú kľúčové informácie o tejto novinke:
- Účel platby: Ide o overenie bankového účtu, aby sa zamedzilo anonymným podvodníkom, ktorí často zneužívajú inzertné portály.
- Kedy sa platí: Platba sa vyžaduje pred odoslaním e-mailu na inzerát alebo pri určitých úkonoch (napr. pri vkladaní prvého inzerátu), pričom ide o dvojstupňové overenie (SMS kód + platba).
- Platnosť overenia: Po zaplatení 0,01 € je overenie platné po dobu jedného roka.
Spôsob platby: Platba prebieha cez internet banking alebo pomocou QR kódu.
- Nevratnosť: Poplatok 0,01 € je nevratný.
Táto zmena prichádza ako reakcia na narastajúci počet podvodov na bazos.sk. Okrem toho platí povinnosť pre podnikateľské subjekty uvádzať svoje IČO na konci inzerátu.
akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.
ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...
v com je to "nefér"?
akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.
@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php
@anonym_8a88e1 tak teda to nie je žiaden náhodilý pán. ale prevádzkovateľ bazoša, všakže.
@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php
@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.
@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.
@anonym_75e774 Iste, ale pokiaľ ideš platiť a v rámci bankingu sa ti objaví takéto meno, asi nie každý musí byť tak extrémne znalý, že pán je prevádzkovateľ a vlastník bazoša. Či? 😉
@nadijaeren uz sa to tu detailne preberalo. V pohode zaplat ten 1 cent (pan je majitel prevadzkujuci bazos) a to overenie ti bude platit 1 rok.
@anonym_8a88e1 To nemusí, ale ak idem niečo platiť, niečo neznáme, tak je zase najmenej si to preveriť. Veď internet funguje 😉

ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...