icon

Čo je na bazosi nové, zaplatiť na ucet nejakemu panovi 0,01 e? je to nejaky podfuk?

nadijaeren
Dnes o 10:25

ahojte,
chcela som si dnes upravit inzerat na bazosi, a napisalo mi, ze najprv musim zaplatit istemu panovi tam 0,01 e. na overenie bankoveho uctu. Uprimne, prvykrat sa s tym stretavam-
dakujem za informácie.

jujala
Dnes o 10:26

ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...

anonym_f71e1b
Dnes o 10:27

ano, je to kvôli podvodníkom čo posielaju podvodné smsky že majú záujem o tovar. Predtym než sa ti zobrazi cislo, musis zaplatiť 0,01€.. ALE ak maš appku neplatíš nič pokiaľ viem a ani za zobrazenie čísla

anonym_8a88e1
Dnes o 10:30

Áno, portál Bazoš.sk zaviedol povinnú overovaciu platbu vo výške 0,01 € (jeden cent) z bankového účtu. Táto zmena sa týka overenia používateľov s cieľom zvýšiť bezpečnosť a znížiť počet podvodov na inzertnom portáli.

Tu sú kľúčové informácie o tejto novinke:
- Účel platby: Ide o overenie bankového účtu, aby sa zamedzilo anonymným podvodníkom, ktorí často zneužívajú inzertné portály.
- Kedy sa platí: Platba sa vyžaduje pred odoslaním e-mailu na inzerát alebo pri určitých úkonoch (napr. pri vkladaní prvého inzerátu), pričom ide o dvojstupňové overenie (SMS kód + platba).
- Platnosť overenia: Po zaplatení 0,01 € je overenie platné po dobu jedného roka.
Spôsob platby: Platba prebieha cez internet banking alebo pomocou QR kódu.
- Nevratnosť: Poplatok 0,01 € je nevratný.

Táto zmena prichádza ako reakcia na narastajúci počet podvodov na bazos.sk. Okrem toho platí povinnosť pre podnikateľské subjekty uvádzať svoje IČO na konci inzerátu.

anonym_75e774
Dnes o 10:33

akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.

muzula
Dnes o 10:40
@jujala

ahoj, tiez som sa s tym min. tyzden stretla. Ja som zaplatila a predala veci, som som potrebovala. Zial bez platby Ta nepusti inzerovat. A ano, je to nefer...

v com je to "nefér"?

anonym_a4d4b0
Odpoveď bola odstránená
anonym_8a88e1
Dnes o 11:22
@anonym_75e774

akému pánovi? to je riadne bazoš stránka.

@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php

anonym_75e774
Dnes o 11:25

@anonym_8a88e1 tak teda to nie je žiaden náhodilý pán. ale prevádzkovateľ bazoša, všakže.

anonym_75e774
Dnes o 11:26
@anonym_8a88e1

@anonym_75e774 Veruže pánovi posielaš 🙂 Ing. Smicka, Radim je prijímateľ. A jeho meno je uvedené aj v kontaktoch na Bazoši: https://www.bazos.sk/kontakt.php

@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.

anonym_8a88e1
Dnes o 11:29
@anonym_75e774

@anonym_8a88e1 tam je aj uvedené, že bazoš vlastní a prevádzkuje.

@anonym_75e774 Iste, ale pokiaľ ideš platiť a v rámci bankingu sa ti objaví takéto meno, asi nie každý musí byť tak extrémne znalý, že pán je prevádzkovateľ a vlastník bazoša. Či? 😉

madeincssr
Dnes o 11:42

@nadijaeren uz sa to tu detailne preberalo. V pohode zaplat ten 1 cent (pan je majitel prevadzkujuci bazos) a to overenie ti bude platit 1 rok.

monicka144
Dnes o 11:45

@anonym_8a88e1 To nemusí, ale ak idem niečo platiť, niečo neznáme, tak je zase najmenej si to preveriť. Veď internet funguje 😉