icon

Ako získať späť energiu po materskej?

leka29
Dnes o 19:07

Ahojte mamičky . Prosím vás napíšte mi ako to bolo u vás a dajte mi nádej 😢 už sa začínam nad sebou zamýšľať či je toto v poriadku či to ustúpi alebo už navždy ostanem taká ! . Som 4,5 roka na materskej obe deti boli nespave. Čiže 4,5 roka spím krátkym 100x prerušovaný spánkom až doteraz . !pripisujek to tomu! Ale už začínam pochybovať. Ide o to že akoby sa moj mozog úplne zmenil , zcvrkol , prestal si pamätať a ťažko sa mu sústredí na čokoľvek . Veci čo boli pre mna vždy normálne jednoduché sú zrazu námaha 😢 som 4,5 roka v jednom kolotoči a bez väčšieho oddychu . Mam 2 chalanov a su naozaj veľmi energickí a cely deň nerobím nic len od jedného ku druhému . Neviem sa na nic sústrediť a naozaj nemám chut ani nic popri nich robit lebo má stále prerušujú alebo aa biju a ja musím konať a tak si vsetko nechavam na noc keď spia . No ja neviem začína má opúšťať viera že budem ešte niekedy normálna 🙈 plna energie , budem robit veci s ľahkosťou a sústrediť sa plnohodnotne. Myslite že keď sa spánok zlepší zaclenim sa do života že aa to upraví ? Ako ste zo mali . Nemám vyhľadať lekárku . Ta moja unavená nesústredena hlava má už začína trochu trápiť 😢 mam 35 ale mam pocit že čo sa hlavy týka že mam 80 😏

kitycat
Dnes o 19:10

Tie deti boli zoslane z ducha svateho? Uz nie si na materskej , si na rodicovskej. Kde je druhy rodic aby di sa mohla aj ty trochu zregenerovat? 🙂

doriiis
Dnes o 19:13

Nikdy som nepochopila, ako a prečo sa niektoré dokážu dobrovoľne takto zničiť.

domkakvet
Dnes o 19:20

@leka29 ked deti spia, chod si lahnut aj ty, zapoj muza.

reanda
Dnes o 19:22

co konkretne bolo pre teba jednoduche a teraz je to namaha?
ono, ked sa stanes matkou, veci sa zmenia.. ak tu zmenu povazujes za nenormalnost, tak potom asi nebolo vhodne stavat sa matkou.. za mna dost nedospely postoj, ocakavat, ze ako matka s detmi budes rovnaka, ako bezdetna zena..
co sa tyka unavy a nesustredenosti, tak ano, to sa zlepsi, ked nebudes taka vytazena dvomi malymi detmi a nevyspana.. a ano, je normalne, ze pri dvoch malych detoch si vytazena a nevyspana, ak su nespavci.. nie je to tvoja chyba, ani ziadna chyba.. je to bezny stav pri malych detoch

anonym_394a91
Dnes o 19:22

Mám to podobne, 5 rokov doma, stále len medzi "hovienkami, sopľami, neporiadkom" ap. Ten istý kolobeh skoro každý deň. Ale poznám veľa žien, ktoré sa vrátili k sebe a v práci to síce bol zo začiatku nezvyk (človek aj slovnú zásobu stratí), ale potom časom sa to zlepšilo. Treba si veriť, že to dáš a neobviňovať sa. Teraz si mama na plný úväzok, intenzívne ťa potrebujú, ale čím budú väčšie, budú ťa menej potrebovať a ostane ti viac času na vlastnú sebarealizáciu. Držím palce.

luccys
Dnes o 19:24
@kitycat

Tie deti boli zoslane z ducha svateho? Uz nie si na materskej , si na rodicovskej. Kde je druhy rodic aby di sa mohla aj ty trochu zregenerovat? 🙂

@kitycat Na to pride 100%ne odpoved- chodi do prace.

leka29
autor
Dnes o 19:26
@reanda

co konkretne bolo pre teba jednoduche a teraz je to namaha?
ono, ked sa stanes matkou, veci sa zmenia.. ak tu zmenu povazujes za nenormalnost, tak potom asi nebolo vhodne stavat sa matkou.. za mna dost nedospely postoj, ocakavat, ze ako matka s detmi budes rovnaka, ako bezdetna zena..
co sa tyka unavy a nesustredenosti, tak ano, to sa zlepsi, ked nebudes taka vytazena dvomi malymi detmi a nevyspana.. a ano, je normalne, ze pri dvoch malych detoch si vytazena a nevyspana, ak su nespavci.. nie je to tvoja chyba, ani ziadna chyba.. je to bezny stav pri malych detoch

@reanda myslím ten mozog že mi nefunguje že zabúdam nesuatredim sa … nemyslela som to tak že dostať sa do normálu ako pred deťmi . Ale do normálu že budem plne sústredená a nebudem mat problem rozpamatat sa čo bolo vcera . 🙈 deti neľutujem len mam pocit že som už prepalena !

beata_k
Dnes o 19:26

@leka29 Poznam to velmi dobre a ano, raz pride ta noc kedy ju prespis celu. Raz sa ti aj deti zahraju a ty si v klude pozries TV, knihu precitas 🙂
Ano aj pamat sa vrati 😀

leka29
autor
Dnes o 19:27
@doriiis

Nikdy som nepochopila, ako a prečo sa niektoré dokážu dobrovoľne takto zničiť.

@doriiis prečo dobrovoľne.

leka29
autor
Dnes o 19:30
@luccys

@kitycat Na to pride 100%ne odpoved- chodi do prace.

@luccys no jasne chodi . S deťmi pomaha veľmi ale v pomere koľko je času v praci a doma to nema efekt . A koniec koncov či sme na nich sami alebo spolu výsledok je ten istý . Obaja vyšťavení …

anonym_9a6915
Dnes o 19:33

Kým som mala len jedno dieťa tak keď doobeda spalo upratovala som a robila čo bolo treba ale keď prišlo druhé upustila som od toho a v noci už vonkoncom by som nič nerobila.Clovek nieje stroj treba si to uvedomiť

reanda
Dnes o 19:36
@leka29

@reanda myslím ten mozog že mi nefunguje že zabúdam nesuatredim sa … nemyslela som to tak že dostať sa do normálu ako pred deťmi . Ale do normálu že budem plne sústredená a nebudem mat problem rozpamatat sa čo bolo vcera . 🙈 deti neľutujem len mam pocit že som už prepalena !

@leka29 tak to je nedostatkom spanku.. ved ale pokial si dokazes zapamatat nevyhnutne veci, tak ostatne neries.. nie je ani nutne pamatat si, co bolo vcera, ked to nie je podstatne pre dnesok.. on mozog sa prave takto chrani pred uplnym 'vypalenim', ze si pamata len podstatne veci a nedolezite vypusta.. nepotrebujes doktora.. potrebujes sa poriadne vyspat a viac oddychovat.. tak si to zariad, pokial to ide a ked nejde, tak len vydrzat.. raz sa to zlepsi urcite.. a mozog zacne fungovat zas inak 🙂

anonym_ab1e41
Dnes o 19:38

Uplne ti rozumiem. Je to len obdobie. Kazdy den padas od unavy a rano znova to iste. Bez podory okolia (dediny) si koledujes vyhorenie
Brain fog moze byt aj priznakom perimenopauzy🤷 jednoducha odpoved neexistuje, ale je fakt, ze uz si ina zena ako si bola,lepsia, krasnejsia a silnejsia viac ako si myslis. 💙

reanda
Dnes o 19:39

@leka29 hlavne si uvedom, ze to, co robis, ze sa staras o deti, je velmi dolezite a hodnotne.. nie je to nejaka blbost, kvoli ktorej sa bez priciny dobrovolne nicis a si odtrhnuta od 'normalneho zivota'

petamich
Dnes o 20:02

Spankova deprivacia robi clovekom divy, zial nie pozitivnym smerom. Nie nadarmo to bola forma tyrania napr. vaznov 😬 kazdopadne rovnake to urcite nebude ale bude to s tou pamatou a sustredenim urcite podstatne lepsie ako teraz. Ja by som neverila, ze niekedy dokazem tak zabudat, pred tym som bola hrda na to, ze sa mi take nestava a buch a stacilo mi aj jedno dieta. Som spat v praci a normalne fungujem ale zasa bola som doma polovicu casu co ty. Aktualne ti viem odporucit dobre magnezko pred spanim, zapojit muza kde sa da, oddychovat ked sa da, na niektore veci sa skratka vysr...rob ich tak akurat. Drzim paste a urcite ale urcite bude lepsie ❤️

anonym_47dd5b
Dnes o 20:13

Cez vikend nech pri nich spi otec. Problem solved.

marianarem
Dnes o 20:24

@leka29 No moj aj dobre spi a ma uz 6 rokov. Ale cez den velmi neda vydychnut, presne neustale prerusuje, nonstop nejaka akcia, stale je okolo neho co riesit. Mne sa ta pamat este nevratila. V robote by som ale povedala, ze vladzem aj viac ako pred nim - kedze je ten mozog vkuse v akcii, tak sa celkom rozbehol, co sa tyka vykonu. Ale to zabudanie ma dost stve a dufam, ze sa to este upravi, ked bude maly samostatnejsi, hadam v tej puberte to uz bude ok 🙂