FAJČENIE
Ahojte.
Dnes to je mesiac čo nefajčím.
Fajčila som od 17 normálne potom iqos mám 30 rokov .
Pred mesiacom ale silná chrípka a keď som si potom zapalila prišlo mi veľmi zle odvtedy som prestala lebo už som aj sa fakt bála si zapáliť.
Lenže prežívame neskutočne ťažké veľmi ťažké stavy.
Prvé 2 týždne pohoda som aj bola šťastná že toľko že som to dala . Ale teraz po mesiaci🤦🤦🤦každý deň mám chuť sa ísť dat na psychiatriu je to riadne so mnou na nevydržanie.
A to že sa mi 1000 zhoršili Panické ataky a úzkosť ani nehovorím.
Prejde to ????
Kto si tým prešiel Píšte nech aspoň viem či to prejde alebo už to bude tak Tom ako ho je 🙄🙄🙄
@barborkabaeapq Ano, telo robi paniku lebo je furt zavisle a nedokaze sa hodit do pohody bez nikotinu. Mozno je teraz pre teba vhodny cas na zuvacku/ naplast. Normalnemu fajciarovi to sotva pomaha ale ty uz mas kus cesty za sebou a mozno je to presne ta barlicka co teraz pomoze. Hlavne je nevratit sa spät lebo uz neprestanes nikdy (budes si furt hovorit ako si na mesiac prestala a mozes teda prestat hocikedy len nie teraz hned)
Kľud, nádych výdych. Ja som fajčila od 17tich do 39, posledné roky škatuľku denne. Už je to skoro 6 rokov, čo nefajčím. Boli krízy. Vydrž, dáš to. Držím prsty.
@barborkabaeapq Ano, telo robi paniku lebo je furt zavisle a nedokaze sa hodit do pohody bez nikotinu. Mozno je teraz pre teba vhodny cas na zuvacku/ naplast. Normalnemu fajciarovi to sotva pomaha ale ty uz mas kus cesty za sebou a mozno je to presne ta barlicka co teraz pomoze. Hlavne je nevratit sa spät lebo uz neprestanes nikdy (budes si furt hovorit ako si na mesiac prestala a mozes teda prestat hocikedy len nie teraz hned)
@martinmmartin nemas úplne pravdu lebo po mesiaci je závislosť tela 10-20 percent a ostatok psychika
@barborkabaeapq Ahoj, ked som prestala fajcit, tak som nemala ziadne abstinencne priznaky, lebo som sa vnutorne tak nastavila, ze je to moje rozhodnutie a zavazilo u mna viacero faktorov. Ked aj dosla letma myslienka na cigaretu, pomohlo mi napit sa fest studenej vody, to mi vzdy zahnalo. Bola som fajciarka vela rokov, vyfajcila som cca krabicku denne a zo dna na den prestala bez vsetkych tych marketingovych tahov ako zuvacky a naplaste (za mna je to riadna magorina). Nebola som ani nervozna. To,ze ty si nervozna je preto, lebo si nebola zrejme vnutorne stotoznena s tym,ze chces prestat. Spravila si to zo strachu o zdravie. Za mna to nie je ani o pevnej voli, lebo väcsinou ludia, ktorí do toho idu,ze musia mat pevnu volu su zle nastavení- ze prinasaju nejake obete. Pritom fajcenim si clovek sposobuje zlo, tak aku obet?🤷♀️ Treba si to upratat v hlave a vo svojom vnutri, nie sa spoliehat "na volu" a podobne chobotiny. Skus si to v sebe upratat, vnutorne, ze to naozaj chces, ze ziadne obete neexistuju. Ja som nemala ani zly spanok, ani bolesti hlavy, ani silne abstaky, ani nic co vela krat ludia opisuju- lebo idu do toho zlou metodou, ake to bude tazke. A prave kedze presne toto maju v hlave, ake to bude tazke a co vsetko obetuju, tak samozrejme,ze potom to je pre nich tazke a nevedia sa vymanit z toho stresu, ze " si nemozu zapalit". Jasne, ze je to tazke, ked tymto stylom zmyslaju, su v strese a tazkym si to v podstate vytvaraju sami🙂 Takze co ti mozem doporucit je vnutorne nastavenie, ale nie o tom ake to je tazke a aku mas chut na cigaretu, lebo takto sa coskoro mozes k zavislosti vratit. Ty sa praveze vnutorne nastav tak, ze sa tesis,ze nefajcis, ze si to dokazala a ze postupne budes vidiet aj na sebe prijemne zmeny a hlavne uz nebudes smrdiet, atd. Praveze sa treba nastavit vnutorne tak, ze si stastna,ze si konecne slobodna od tej smradlavej zavislosti (ze nemusis riesit kde rychlo kupit cigarety, kolko za ne das, ze ked niekam pojdes kde sa nefajci nebude pre teba problem, ze sa ti zlepsi sustredenie...). A este jedna vec- je riadny mytus to,ze fajciara ukludnuje cigareta a zlepsuje prezit stres, to je hovadina, pretoze praveze mas nasobnejsi stres uz pri tom strese co mas, ked nemas moznost si ist zapalit, potom si ides - vydychnes sluk z cigarety (akoze ulava), ale primarny stres si tym neukludnis a za pol hodinu - hodinu budes mat zas zvyseny stres, lebo zas budes chciet fajcit🙄 Cigaretami nezmizne stres, ktory mas z niecoho ineho, cigaretami nezmiznu problemy, nie ani ta neukludnia, skor viac rozhodia, ak si prave zapalit v tom strese nemozes....Takze hlavu hore, prenastav myslenie a praveze to ber pozitivne, ze uz nie si otrokom nikotinu, si slobodna a zdravie (srdca, pluce, oblicky, zaludok,...), pokozka, dasna a vela ineho ti v buducnu podakuje❤️

No teraz je to o psychike a to môže prejsť za deň ale aj za veľmi dlhú dobu
Neviem či chodíš k nejakému odbornikovi s atakmi a úzkosťou ale ak áno určite čím skôr navštíviť