Hormonálna migréna – máte s tým skúsenosť? Objavilo sa mi to len druhý mesiac a hľadám rady
Ahojte ženy,
idem sa sem poradiť, lebo už druhý mesiac po sebe ma trápi bolesť hlavy, ktorá sa objavuje vždy v rovnakých fázach cyklu. Predtým som to nikdy nemala, takže je to pre mňa nové.
Bolesť hlavy sa mi objaví:
- 2 dni pred menštruáciou,
- počas menštruácie,
- a aj počas ovulácie.
Je to taký zvláštny tlak alebo pulzovanie, ale bez nevoľnosti – len čistá bolesť hlavy, ktorá ma vie úplne vyradiť z bežného fungovania. Začínam mať podozrenie, že ide o hormonálnu migrénu, ale rada by som počula skúsenosti iných žien.
Čo vám pomáha?
Zaujíma ma všetko, čo máte odskúšané:
- chladivé alebo teplé obklady,
- doplnky výživy,
- čaje, bylinky, zmeny v strave,
- čo vám odporučil lekár,
- ako predchádzate bolesti, keď viete, že sa blíži,
- alebo akékoľvek triky, ktoré vám uľahčujú menštruáciu či ovuláciu.
Keďže je to u mňa len druhý mesiac, rada by som sa zorientovala, čo má zmysel skúsiť a čo vám reálne pomohlo.
Budem vďačná za každú skúsenosť.
Možno si navzájom pomôžeme, lebo viem, že toto trápi veľa žien, len sa o tom málo hovorí.
Ďakujem každému, kto sa ozve 💜
@jankaryan ja keď som mávala migrénu v čase PMS zabrali mi len rizatriptany od neurológa na predpis. A vysoké dávky magnézia v kvalitne vstrebateľnej forme. Ticho, chlad a spánok. S pomocou liekov na predpis som vždy potlačila migrénu v začiatkoch. Dnes tiež, aj keď to potrebujem možno 2-3 × ročne
Mne neurolgicka poradila dva dni pred cyklom nasadiť sumivy panadol, myslím rapid to bol. Pomohlo.
silná káva a Ibalgin, inak mi nepomohlo nič, trpela som tým v podstate celý život, teraz som už v menopauze tak to prestalo (ale začali iné veci 🙂 )
@jankaryan ja som týmto trpela cca tri roky aj pol a veru skúšala som všetko možné, aj voľno predajné lieky/vitamíny/bylinky a niečo pomohlo len na chvíľu a zas som bola tam, kde predtým. Chodím aj na neurológiu a tam mi odporučila antikoncepciu. Dlho som ju nechcela, ale nakoniec som musela skúsiť aj to. A od prvého mesiaca mám pokoj, nikdy by som neverila, čo urobí jednozložková antika...
Ja som mala neustále migrény od skončenia menzesu až do ďaľšieho, pre mňa bol doslova menzes aj keď len na tri dni vykúpením.
@jankaryan mavam migreny, vzdy pred menstruaciou, mam chladivu ciapku, grcam a teda flektor len kusok pomoze zlepsit, inak proste len vyspat

Pozri účinky inositol a kvapky gynex