icon

Išli by ste na prejednanie pred notárom?

Dnes o 17:50

Ahojte, včera mi prišiel list od notára. Nejaké prejednanie dedičstva po mojom nebohom starom otcovi, ktorý zomrel v 90tych rokoch. Nič nevlastnil, všetko bolo prededené. Konanie je na druhej strane republiky. Nemám sa nechať kým zastupovať. Dnes som sa volala notárovi a pýtala sa, čo je predmetom dedičského konania. Po telefóne mi neposkytol žiadne informácie. Rovno napísal, že poplatok je 100 eur a mám ho so sebou priniesť. Ja teda neviem, išli by ste na toto konanie? Ak sa niekde niečo našlo po prapra rodičoch, tak to bude nejaký nepredajný pozemok, v hornej dolnej... okrem toho, ak tam budú bratrancovia, sesternice z rôznych kolien... tak to bude min. hodnota. čo by ste robili? Treba mi brať dovolenku a cestovať vlakom 6h cesty kvôli tomu.

pribinak
Dnes o 18:00

Nemôžeš poveriť zastupovaním nejaké bratranca či sesternicu?

lukbe

Išla.

autor
@pribinak

Nemôžeš poveriť zastupovaním nejaké bratranca či sesternicu?

@pribinak nie s nikým nie som v kontakte. Ja ich nepoznám.

anonym_dc752e
Dnes o 18:02

Myslim, ze je povinny podat info o co ide. Nas v podobnej veci notarka informovala-co, kde, kolkym, za kolko-z toho si vyratuva odmenu. Povolala skupinu bratrancov a dvom tiez z Prdelkovic povedala - vy dedit nebudete. Prezila, ale zo stastim. 😅V pondelok zavolaj znova a never, ze vsetko bolo prededene. Moja skusenost je, ze prededili max. 80% veci.(gruntbuchy,ziadne PC.) Iba taky, co mal doklady v 100% poriadku, po takom sa lrededilo vsetko. Takze mozes podedeit aj nieco zaujimave... Ber to ako🎄🎄🎄

autor
Dnes o 18:08
@anonym_dc752e

Myslim, ze je povinny podat info o co ide. Nas v podobnej veci notarka informovala-co, kde, kolkym, za kolko-z toho si vyratuva odmenu. Povolala skupinu bratrancov a dvom tiez z Prdelkovic povedala - vy dedit nebudete. Prezila, ale zo stastim. 😅V pondelok zavolaj znova a never, ze vsetko bolo prededene. Moja skusenost je, ze prededili max. 80% veci.(gruntbuchy,ziadne PC.) Iba taky, co mal doklady v 100% poriadku, po takom sa lrededilo vsetko. Takze mozes podedeit aj nieco zaujimave... Ber to ako🎄🎄🎄

@anonym_dc752e nie, ze po telefone mi ziadne info nedaju, iba osobne.

anonym_ce2452
Dnes o 18:16

Napíš mu doručený list cez https://www.slovensko.sk tam ti môže napísať o čo ide

anonym_754f49
Dnes o 18:17

Zo zvedavosti by som asi šla.

ibrunova
Dnes o 18:32

Ja mám pocit, že skôr či neskôr tam budeš musieť ísť. Vypočuj si, o čo ide a prípadne sa na mieste môžeš dedičstva vzdať.

januska12323
Dnes o 18:34

Išla by som pretože nikdy nevieš čo sa dozvieš.

dadis
Dnes o 18:42

Isla by som

anonym_4469fb
Dnes o 21:28

@anonym_autor nezabudaj na to, ze notar je sudny komisar. Kebyze dostanes predvolanie na sud, tiez tam nepojdes lebo sa ti nechce? Aby si este nedostala pokutu (ano, aj take veci sa stavaju). Do telefonu ti nemoze poskytnut informacie, lebo ako moze vediet, ze si to naozaj ty? Ale skus ho poziadat ako tu pisali vyssie cez slovensko.sk, alebo doporucenym listom nech ti zasle okruh majetku o aky sa jedna.