Kde kúpim na východe kvalitné zemiaky?
Ahojte. V poslednej dobe mam pocit, ze v obchode neviem najst dobre zemiaky. Nemyslim, ze je to ich typom, pretoze nie su dobre jednoducho na nic. Kasu z nich neviem spravit vobec, je z toho taka lepiva masa s tvrdymi kuskami aj ked ich varim dlho, do salatu tiez nie lebo nemaju ani chut a su tvrde, dokonca ani halusky z nich nie su take dobre. Mala som uz aj balene, aj na vahu, ale neviem nikde kupit dobre. Do nedavna som mala domace od babky z dediny, tie boli vynikajuce na akykolvek sposob, bolo citit tu kvalitu, taku tu zemitu chut. Viete mi prosim poradit, kde na vychode kupim taketo zemiaky? Alebo to teraz nikde ani nenajdem lebo nie je sezona? Idealne KE okolie, ale som ochotna aj ist dalej, kedze doma sme dost zemiakovi🙂
@oblaacik ked chces zemiaky na kasu musis kupovat varny typ C, ked na salat tak varny typ A. Kasu netreba robit ponormym mixerom, ale popucit, pridat horuce mlieko a maslo a vyslahat metlou alebo slahacom. Na prilohy alebo do polievok varny typ B. Na halusky bud typ B alebo C.
Ja kupujem v obchodoch a nemam s nimi problem, treba pouzit tak ako su urcene
@viestta kde píše, že ich nevie pripraviť či aký typ použiť? Tiež sa zhodujem s autorkou. Zemiaky nič moc v obchodoch..
@oblaacik ked chces zemiaky na kasu musis kupovat varny typ C, ked na salat tak varny typ A. Kasu netreba robit ponormym mixerom, ale popucit, pridat horuce mlieko a maslo a vyslahat metlou alebo slahacom. Na prilohy alebo do polievok varny typ B. Na halusky bud typ B alebo C.
@viestta ja to tiez tak robim, ze pozriem na co su tie zemiaky a hladam, ked chcem prilohove kupim take, ked na salat, vezmem salatove. Tie sackove, co su oznacene. Na volno proste vezmem a nech sa deje cokolvek, zjeme to 😂
Ja súhlasím, kupujem presne podľa predpisov a každý raz vyjdu inak. Kašu s mliekom nerobím nikdy, to mi nechutí, len uvarené popučím takže to viem pekne porovnať kedy sú vodnaté, kedy nasladlé a kedy ideálne.
Ale teda k veci, neviem presne odkiaľ si ale my kupujeme v Močaranoch pri Michalovciach alebo u nás vo VT chodil do priemyselného parku predávať pán z Dlhého Klčova, ktorý predáva aj tam. Neviem však, či ešte majú, nájdeš ich ake na facebooku tak skús tam pozrieť, poprípade zavolať.
@anonym_5e6238 neviem ci vie, lebo ked ma glejovitu kasu, tak nepouzila spravne zemiaky
@viestta včera som varila zemiaky na šalát. Označené varným typom A. V hrnci dostatok miesta, všetky ponorené vo vode.. niektoré časti zemiakov nedovarené. Prečo? Keď tak všetko vieš
A ja zase nikdy neriešim ten druh zemiakov😅. Kupujem v overenom obchode, je to maličký obchodík ovovie a zelenina alebo stánok. Viem, ze tam vozia asi od sukromnika a viem, ze su dobré. Ale je to v PO.