Kedy piecť kokosové ježe, aby boli dobré na Vianoce?
Ahojte skusene gazdinky, prosim poradte, kolko vydrzia dobre tieto kolaciky? Ja som dnes zacala piect suche, ale kokosove jeze sa chystam robit na Vianoce prvykrat, tak ake mate skusenosti? Ked ich urobim 22., budu 25. este jedle? Dakujem krasne za rady.
Vieš čo, mne ježuráky prídu také koláče, že by som ich radšej jedla čo najčerstvejšie… ale tak ako bolo vyššie napísané, asi by ten týždeň zvládli.. ideálne ale v nejakej uzavretej nádobke v chladničke za mňa.
@anonym_autor ja ich hlavne robím s karamelom. Jedlá som už aj len čisto piškóty obalenu v coko,to je hnusné a stvrdnute. S karamelom vydržia uzatvorené dlhšie. 22.12,bude fajn
@anonym_autor My robíme tak okolo 22. ale u nás osvedčené, čím dlhšie stoja tým sú lepšie. Ak samozrejme sú dobre vymočené.Nemávame suché. Mňam milujeme všetci
@anonym_autor ja ich hlavne robím s karamelom. Jedlá som už aj len čisto piškóty obalenu v coko,to je hnusné a stvrdnute. S karamelom vydržia uzatvorené dlhšie. 22.12,bude fajn
@tetapetra My robíme medové a dobre vymočíme,sama bez receptu si robím tú polevu a nikdy nie sú suché.
@anonym_autor jeze vydrzia aj do Troch kralov
@anonym_autor jedle budu aj tyzden
@viestta jedle ano, len ci aj makkucke a chutne 🤣
@anonym_autor ja ich hlavne robím s karamelom. Jedlá som už aj len čisto piškóty obalenu v coko,to je hnusné a stvrdnute. S karamelom vydržia uzatvorené dlhšie. 22.12,bude fajn
@tetapetra a ako s karamelom? Dakujem ☺️
Vieš čo, mne ježuráky prídu také koláče, že by som ich radšej jedla čo najčerstvejšie… ale tak ako bolo vyššie napísané, asi by ten týždeň zvládli.. ideálne ale v nejakej uzavretej nádobke v chladničke za mňa.
@anonym_c3c599 ved to, ze aj mne jeze pridu take, ze 2-3 dni a uz potom neviem neviem
@anonym_autor My robíme tak okolo 22. ale u nás osvedčené, čím dlhšie stoja tým sú lepšie. Ak samozrejme sú dobre vymočené.Nemávame suché. Mňam milujeme všetci
@anonym_10159f a mocite ich nejako viac do tej polevy alebo ake mate triky a finty? 😁 Dakujem 🙂
@tetapetra a ako s karamelom? Dakujem ☺️
@anonym_autor https://kuchynalidla.sk/recepty/kokosove-jeze
@tetapetra My robíme medové a dobre vymočíme,sama bez receptu si robím tú polevu a nikdy nie sú suché.
@anonym_10159f a co davate do polevy, med? Dakujem 🙂
@anonym_10159f a mocite ich nejako viac do tej polevy alebo ake mate triky a finty? 😁 Dakujem 🙂
@anonym_autor Áno,ešte kým je ten sirup či poleva horúca, teda riadne teplá. Nemám žiadne triky,len sa mi osvedčilo toto. A poznám od mojej maminy,že aj ona to robila tak.Ona má ešte starý recept socialistický (síce už sa jej to zmazalo za tie roky) ,ale vždy ich mala šťavnaté a čím dlhšie stáli tým sú lepšie. Medové cesto,vždy ich mala krásne vysoké a šťavnaté. Milujeme ich celá rodina. Kedysi ich robila ona dnes ich robím už ja.
@anonym_10159f a co davate do polevy, med? Dakujem 🙂
@anonym_autor Medové cesto. Veľmi jednoduché. Tuším ide len jedno vajce, hlad.múka,tuk, med a sóda bikarbóna.
Poleva maslo,alebo Hera nechať roztopiť,pridať cukor,med,kakao a trochu čokolády, mlieko a ak je riedke trochu pudingový prášok. Ja to robím od oka už a vždy viac a hustejšie nech sa dobre napijú a sú potom naozaj famózne. Robila som pár krát aj pre známych a do práce, lebo um veľmi chutili. A podľa mňa nenáročné a celkom aj lacné. A robíme trojuholníky ako robila mama celý život.A občas som pridala aj trošičku rumu pre dospelých.
Dnes som upiekla plat
Kedy ho.dorobim? No neviem. 😅
@anonym_autor txzden pred sviatkami a dat do plaastovej dozy a do chladu.najlepsie na balkon,alebo studenej spajze...
Vydrzia ti minimalne mesiac.

@anonym_autor jedle budu aj tyzden