icon

Najlepšie knihy na prvé čítanie pre prváka

5. dec 2025

Odporučte knihu pre prváka, niečo jednoduché aby mohol pomaly aj sám čítať, aké sú knihy na prvé čítanie?

cyneric
5. dec 2025

Záleží podľa záujmu, ak má dieťa rado zvieratá tak o zvieratách, ak o autách tak o autách. Ľahšie sa prebíja cez frustráciu z toho že čítanie je stále nová znalosť ktorá sa cvičí a nejde "jednoducho", keď je obsah pre čitateľa pútavý. Prípadne to vyriešiť poukážkou pod stromček a návštevou kníhkupectva. Traja pátrači, Klub záhad, tých "detských" kníh či už slovenských alebo zahraničných je v dnešnej dobe veľmi veľa.

kacena4
5. dec 2025

kazdy komiks je super, ja osobne odporucam knihu od huba "o osmej na arche" je to krasny pribeh o 3 tucniakoch o zivote, priatelstve a viere. je super pisany nakolko na stranke je kratucky text a obrazky takze si dieta vie popri citaniu lahsie predstavovat pribeh

autor
6. dec 2025
@kacena4

kazdy komiks je super, ja osobne odporucam knihu od huba "o osmej na arche" je to krasny pribeh o 3 tucniakoch o zivote, priatelstve a viere. je super pisany nakolko na stranke je kratucky text a obrazky takze si dieta vie popri citaniu lahsie predstavovat pribeh

@kacena4 Máte to doma, vedela by si mi nafotiť pár strán aké to je zvnútra?

autor
6. dec 2025
@cyneric

Záleží podľa záujmu, ak má dieťa rado zvieratá tak o zvieratách, ak o autách tak o autách. Ľahšie sa prebíja cez frustráciu z toho že čítanie je stále nová znalosť ktorá sa cvičí a nejde "jednoducho", keď je obsah pre čitateľa pútavý. Prípadne to vyriešiť poukážkou pod stromček a návštevou kníhkupectva. Traja pátrači, Klub záhad, tých "detských" kníh či už slovenských alebo zahraničných je v dnešnej dobe veľmi veľa.

@cyneric Má rád auta aj zvieratá aj postavičky zo všetkého niečo. Ja som bola v obchodoch hľadala knižku, no majú buď leporela pre malé deti alebo knihy pre 8-10 ročne také kde sú menšie písmená a dieťa vie už plynulo čítať a rýchlo.
Môj sa len učí čítať keďže je prvák.

kacena4
6. dec 2025
@anonym_autor

@kacena4 Máte to doma, vedela by si mi nafotiť pár strán aké to je zvnútra?

@anonym_autor nemam ju doma ale v praci, uz ju odporucam aj ostatnym rodicom ako skolsky specialny pedagog na rozbeh. hod si na google kniha o osmej na arche a vyhodi ti viacero obrazkov vnutra

ivangeline
6. dec 2025

A aké o autách? Mám pocit, že len o zvieratkách vidím….

anonym_f52bd0
6. dec 2025

my sme zacinali komiksami, malo textu, same obrazky

elviku11
6. dec 2025

@anonym_autor napríklad z tejto edície. V tom vydavateľstve ich majú viac: