icon

Križové darovanie obličky: Ako nájsť riešenie?

macinkova
13. apr 2026

Chcel bysom niekoho oslovit kobymal taki problem ako ja mam problem zlihavanim obliciek som na dialIze 4 mesiace mam aj darcu abimi daroval oblicku bolizme na višetrenia mali zme mat operaciju o 2 mesiace ale nam povedali pred operaciou 2 tizdne ze vraj nemozemi darovat ze vraj moje telo ju neprime a pan doktor mi povedal ze skusi krizovu vimenu ak bi mal niekto taki problem ties tak bismesi skusili navzajom pomoct ,?

anonym_3367f9
Včera o 05:49

Prepáč, nedá mi, ale si Slovenka, potrebuješ aj iný orgán transplantovať, ale to ešte nerobia.

anonym_921b66
Včera o 12:14

@macinkova Čo si ty chceš s kým navzájom pomáhať,transplantácie obličiek sa riešia s lekármi a nie na Modrom koníku,oni tam skúmajú kompatibilitu a hľadajú vhodného darcu,rovnako aj pri krížovej výmene,takže len pekne čakaj,kým sa nájde ten správny a čas strávený na dialyze venuj štúdiu slovenského jazyka.

macinkova
autor
Včera o 20:32
@anonym_3367f9

Prepáč, nedá mi, ale si Slovenka, potrebuješ aj iný orgán transplantovať, ale to ešte nerobia.

@anonym_3367f9 trapne

macinkova
autor
Včera o 20:32
@anonym_921b66

@macinkova Čo si ty chceš s kým navzájom pomáhať,transplantácie obličiek sa riešia s lekármi a nie na Modrom koníku,oni tam skúmajú kompatibilitu a hľadajú vhodného darcu,rovnako aj pri krížovej výmene,takže len pekne čakaj,kým sa nájde ten správny a čas strávený na dialyze venuj štúdiu slovenského jazyka.

@anonym_921b66 nieaki vsevet si

anonym_921b66
Dnes o 08:06
@macinkova

@anonym_921b66 nieaki vsevet si

@macinkova Áno predstav si,že som,pretože minulý rok môjmu rodinnému príslušníkovi transplantovali obličku,takže presne viem,ako to funguje.