Kyslý guláš
Prosím poradíte, uvarila som guláš zkupovaného leča ako obvykle. Asi tolečobolo kyslé, neochutnávala som ho. Je veľmi kyslý.Bolo by škoda toho mäsa. Prosím ako ho zachrániť? Precediť a pridať smotanu? vopred srdečne ďakujem.
Ja ked nieco prekyslim, dam za lyzicu cukru. Ale pozor, nie vela, aby nebol sladkokysly.
@anonym_autor Občas sa stane aj skúseným. Mne sa stalo tiež. Ja som najskôr pridala trochu kečup,viac gulášové korenia ,aby som prerazila chuť. Nakoniec sa zjedol. Druhý den bol ešte lepší. A stalo sa mi aj s kapustnicou,že som nepremyla a dosladzovala trošku cukrom 😁
@anonym_autor Občas sa stane aj skúseným. Mne sa stalo tiež. Ja som najskôr pridala trochu kečup,viac gulášové korenia ,aby som prerazila chuť. Nakoniec sa zjedol. Druhý den bol ešte lepší. A stalo sa mi aj s kapustnicou,že som nepremyla a dosladzovala trošku cukrom 😁
@anonym_c953eb mne sa to stalo so segedínskym gulášom, nepremyla som kapustu a bol strašne kyslý, tak som dala cukor, postupne som pridávala cukor lebo furt sa mi zdal kysli, nakoniec sme mali segedín sladkokysly a ja som bola z toho nešťastná 😄 stáva sa mi že keď varim a ochutnávam, dochucujem a niekedy sa mi to nezdá tak pridám viac, keď už jedlo ue ja tanieri tak veľa krát som to s nejakou prísadou prehnala a pokazila. Naposledy bolonska omáčka - prilis veľa oregana bazalky pretože pri varení sa mi to nezdalo, na tanieri až prilis moc. Samozrejme muž mi to osomral a nechcel jesť 🤣

kyslost mozes zneutralizovat sodou bikarbonov. Nalprv vyskusaj v malom