Ako udržať make-up svieži počas celého dňa?

3. máj 2025

Ahojte
Dajte mi prosím vás rady co používate aby vam makeup vydrzal?
Ide o to, že keď sa ráno nalíčim a pozeram sa ako to super vyzerá ( mam rada nude líčenie, nič prehnané iba jemne) tak po par hodinách to vyzera uplne inak. Pouzivala som aj fix púder od mary kay ten taky biely ale nehodí sa mi to som dost svetla z neho.
Ďakujem

guudy
3. máj 2025

Primer, fixacny sprej a vyhnut sa Mary Kay

ukgirls
3. máj 2025

mary kay je cista katastrofa ... kupit kvalitnejsi makeup ... specialne na tvoj typ pleti .. vycistena tvar nakremovana ..primer,makeup fixacny sprej ... medzitym ak ti treba puder ... ale treba naozaj vediet au mas plet .. mnoo ludi sa v tomto dost myli a pouziva nevhodnu kozmetiku ..

moonlight1210
3. máj 2025

Mat v kabelke linku na oci, ceruzku na obocie, ruz (ci farebny balzam) a papieriky na mastnotu.
A kedze sa licis celotvarovo, tak aj puder na zmatnenie.
A cez den to zlahka obnovit. Napr. ked odchadzas z prace.

majamat
3. máj 2025

zalezi od pleti.
ja mam zrelu plet a teda aj zmiesanu, no tym, ze je zrela, masti sa v T-zone, niekde viac, inde menej, ale aj tak dokazem pouzit rozjasnujci makeup, pripadne skombinujem, alebo dam tekuty, ci tycinkovy rozjasnovac. jasne, toto si treba prepracovat - kam dat, ako a kolko a aj aky produkt.

ako podklad kludne pouzijem 2 produkty - zmatnujuci a rozhjasnujuci. zmatnujuci hlavne v okoli nosa a na celo. to je u mna najlesklejsia cast. dam aj na bradu,a el ta sa mi az tak neleskne.
Mam rada Benefit zmatnujuci primer - tu ich klasiku, alebo celkom fajn je aj Smashbox photo finish, taky v strieborno-ciernom baleni.

na rozjasnenie na licne kosti najradsej Sensai glowing base - uzasna, hydratacna, krasna farba. a fajn je aj Charlote Tilbury hollywood flawless filter, ten je lepsklejsi, ale pekny.

ako makeup mam teraz tusim BB krem ( taky placaty ) Douglas a vyzera byt fajn,a le moc nekryje. velmi podobny efekt ma makeup Mac face and body. je lahhucky,plet po nom zostane stavnata, taka zjednotena, takmer nic nezakryje, len urobi taky krajsi efekt na pleti. je vysoko hydratavny, nie je vylsovene s trblietkami, mam ho rada. no na leto je to niekedy ostara, halvne v tych najhorucejsich dnoch. pod tieto asi netreba moc lesklu bazu. su take stavnate.

mam este makeuo z Doulasu skin serum - vcelku primerne kryje a celkom sa mi paci aj Miss sporty Perfect makeup. som videla recenzie, skusila a je fakn, len je taky ako staroruzovy podton, nie lososovoruzovy, skor taky chladny, sedivoruzivy. no zalezi mozno od odtiena.

na uplne mastnu plet mam *ELDW, ale teda na moju zrelu plet to uz nerobi dobrotu. presne po naliceni ok, ale o case posobi taka vyprahnuta, no mam problem pod ocami, tam si stym neviem poradit, lebo ked nezapudrujem, posuva sa to vsetko, ked zapudrujem, je to neskor suche.

v T - zone pouzivam jednoznacne zmatnujuci puder. mam rada Mac mineralize. neurobi zzraky. akoze zmatnuje dobr,e ale je tak tenucky, ze mastnosta si doakze rychlo najst cestu. treba skusit hrubsiu vrstvu. mala som aj Revolution, ale teda ten sa uz nepredava a ja musim mat uz skor tenku vrstvu, hruba nevyzera dobre.
na zvysok tvare sami celkom paci Flormar. mam v sebe lesk.
mam aj sypky transparentny biely od Maybelline a zmatnuje slusne,a le ten iely ton nevyzera dobre. mohli by si to vyrobcovia odpustit, aspon trosku taky telovy podton by tomu mohli dat. tu bielu jednoducho vodno, zvlast, ak plet pod tym nie je uplne snehulinkova.

a teda ked to inak nejde, doladim to aj bronzerom. bud matnym,a lebo rozjasnujucim. matny mam pekny Fenty Beauty a Too Faced ( ten druhy sa lahko uvolnuje z panvick,a si sa mi aj ryhclejsie mina, FB je lepsie zalisovan a pekny ) a leskly mam tiez Too faced.

este som chcela podotknut, ze nieked pouzijem tycinkov rozjasnovac od Benefit, ten davam na makeup a potom puder.

a ked nahodou som matna, tak aj sypky rozjasnovac Benefit dandelion twinkle - je prirodzeny, pekny.

a teda pod makeup halvne v T-

majamat
3. máj 2025

skusala som rozjasnovac od Essence a je vlemi pekny, ale ludia, smrdi jak olomoucke syrecky to som este nezazila. to je hrozny puch. nasla som a nete info, ze to smrdi, cize nei je to pokazene, no to sa neda. chvilu som to statocne znasala,a le to sa fakt neda.

v tom douglaseteraz maju aj zlavy. ten makeup - serum stoji 13e.

a teda mam oblubene nejake high end produkty, skusam obcas nejaky vymenit, ale neviem najst nahradu.
makeup - ten douglas su fajn a stoja menej

pude ani neviem. ten flormar nestoji vela, ale okolo nosa neviem co pouzijem. teraz enviem ci maybelline, ci rimmel to je a pochvaluju si ho. este mam, tak neriesim.
podkladove bazy, napdlo mi, ze zmatnujuce su dobre aj NYX. tu mam Angel a maju aj inu zmatnujucu.
rozjasnujucu neviem, z tyhc lepsim est mam vzorku MAC ( taka biela tuba ) ten je tiez pekny.

tuhe, ci lisovane rozjasnovace- mam pocit, ze ziadny nerobi taky pekn jednoliaty odtien a navse, nemam rada ani vrazne zlaty sampansky mozno, ani ruzovy, mne pasuje skor odtien s takym lososovym podtonom. to je moja farba. je ruzovkasta, ale je to teply ruziv odtien, nie studen, ten Benefit je ale s bielm leksom, no lesk je pekny, skor trosku ako matny, nieje vyrazny, jednoliaty. vydareny produkt.

martinmmartin
3. máj 2025

ja som take pocul ze si musis oholit celu drzku lebo tie mini chlpky ti to vedia pokazit casom. Ale odbornicky sa vyuadria

trisha_r
4. máj 2025

Tieto matné múmie už fakt neletia. Videli ste ako vyzerajú Japonky? Krásne, zdravo, šťavnato a žiarivo.

majamat
4. máj 2025

@trisha_r hlavne to vyzera dobre fakt len na krasnej napnutej pokozke, akonahle taka nie je, plet posobi presusene.