Skúsenosti s čítačkou PocketBook Touch Lux 5: Výhody a nevýhody
caute, chcela by som si kupit tu citacku co maju v Martinuse (PocketBook Touch Lux 5). doteraz som citala len z mobilu ale uz ma bolia oci. je to fakt take ako papier? tiez sa chcem spytat, ci tam viem dako lahko dostat knizky co uz mam v pdf, alebo musim vsetko kupovat len cez ich obchod? vydrzi ta bateria fakt dakoho mesiac?
Mala som o radu nižšiu, pocketbook Basic Lux 4. Je fajn , určite komfortnejšia ako mobil. Baterka má reálnu výdrž 3-4 týždne. Pocketbook podporuje väčšinu formátov vrátane PDF, ale lepšie je čítať v epub ( vieš si upraviť veľkosť písma a tď..) knihy si vieš konvertovať jednoducho cez program calibre do požadovaného formátu. Do čítačky ich buď stiahnes káblom alebo ich vieš aj poslať pomocou služby send to pocketbook alebo pomocou úložiska. Posledné obdobie tieto služby zasielania kníh trochu štrajkujú, idú -nejdú - idú. Ale vždy je možnosť použiť ten kábel ak by to náhodou zas vypadlo. Čo sa týka nákupu kníh, tak je jedno kde knihu kúpiš, vieš si ju tam poslať, stiahnuť či z martinusu, či z verejných úložísk alebo akéhokoľvek internetového vydavateľstva, kníhkupectva... Čo sa týchto starších modelov pocketbook týka, je potrebná istá opatrnosť nakoľko mali sprosto riešený display z vnútra a zvykol praskať aj pri menšom tlaku... Ale ja som svoju pocketbook nosila v puzdre z alieexpresu a doteraz funguje bez chyby len som ju kvôli možnosti požičiavania kníh z knižnice vymenila za onyx boox.
Som veľmi spokojná, mám ju už dlhšie, využila som ju naplno hlavne v škole. Príjemná aj do ruky, batéria vydrží dlho. Jediná nevýhoda, ktorú teraz vnímam ako zásadnú - neviem v nej čítať knihy z knižnice.
@anonym_autor ja mam uz asi 15 rokov PocketBook Touch Lux 2 a je super, stale funguje ako ma a citanie je uplne ine ako mobil ci tablet. Ja odporucam.

Presne tento typ nepoznám, máme ale v rodine dve čítačky - BOOX a PocketBook (iný typ) a určite odporúčam - oproti mobilu obrovský rozdiel. Je to naozaj ako papier (no áno, vôňu papiera nemá), formát pdf je úplne v poriadku, okrem Martinusu je aj veľa iných zdrojov kníh, vrátane (legálne) bezplatných. Výdrž batérie závisí od toho, ako veľa čítaš, ale mesiac je realistický odhad.