Morčacia rolada bez slaniny
Ahojte,
Chcem urobiť morčaciu roládu, plnenu sušenými slivkami, doteraz sme to vždy obalovali v slanine, aby to nevyschlo, teraz by som však chcela vyskúšať bez neho. AI mi poradil podliat mäso bielym vínom a tak to dusiť zakryté, plus namočiť aj slivky, aby neossavali vlhkosť z mäsa. Avšak chcela by som vedieť vaše skúsenosti, či ste zvykli robiť morčacie prsia bez tej slaniny a ci to naozaj nebude suché, resp ako to robievate vy .
Ďakujem a krasne sviatky všetkým!
Robim aj bez slaniny. Niekedy dam maslo dovnutra, niekedy pesto s olejom. Aby rolada nebola sucha, netreba ju upiect "na smrt". Mozes ju zabalit do alobalu a tak upiect, bude sa dusit vo vlasnej stave, len na zaver rozbalis alobal a nechas ju na povrchu zapiect pod grilom
@viestta ďakujem, a koľko prosím pecies cca 1kg mäsa v celku a na akom stupni? A pod grilom 210stupnov, či ako? ako dlho? 5-10min?
@viestta ďakujem, a koľko prosím pecies cca 1kg mäsa v celku a na akom stupni? A pod grilom 210stupnov, či ako? ako dlho? 5-10min?
@bolarazjedna v zakrytom pekaci (alebo v alobale) na 150° teplovzduch asi hodinu a pol, strcim teplomer, ked je v strede viac ako 70° tak je hotova. Pod grilom treba sledovat ci uz je opecena

Robim aj bez slaniny. Niekedy dam maslo dovnutra, niekedy pesto s olejom. Aby rolada nebola sucha, netreba ju upiect "na smrt". Mozes ju zabalit do alobalu a tak upiect, bude sa dusit vo vlasnej stave, len na zaver rozbalis alobal a nechas ju na povrchu zapiect pod grilom