icon

Môžem mať problémy s obličkami?

oblaacik
Dnes o 13:00

Ahojte, pred rokom a pol som mala zapal mocovych ciest a obliciek. Bolo to dost neprijemne, musela som ist aj na urgent a cely cas som citila ako mi jedna oblicka az pulzuje. Urobili mi tam usg, povedali ze kamene nemam, ze len zapal ktory potvrdili aj vysledky z moca. Boli ma v oblasti chrbta presne na strane tej oblicky ktora tak pulzovala. Teda neviem ci boli oblicka alebo mozno nejake svaly na chrbte, lebo mam aj problemy s chrbticou a bolest sa prejavuje hlavne pri otacani a pri pohyboch do stran. Inak problemy nemam, ani s mocenim, pitny rezim dodrziavam myslim ze nad ramec dobre, od vtedy som mala iba zapal mocoveho mechura minuly rok v lete, ale preslo to bez problemov. Co to moze byt? Nie je to nejaka strasna bolest, ale citim to.

anonym_9f3dde
Dnes o 13:12

@oblaacik 🔮… chod k dr

anonym_c710c5
Dnes o 13:15

@oblaacik radím tiež smer dr

anonym_770de5
Dnes o 13:15

@oblaacik môže to byť aj tá chrbtica. Neviem či mávaš bežne problémy s chrbticou. Ale mohli by to byť aj tie obličky. Najlepšie bude ísť k obvodnej a poradiť sa s ňou o tom. Zápal obličiek nie je sranda a ak sa dlho nelieči môžeš mať trvalé následky.

motylik2559
Dnes o 13:27

@oblaacik Ahoj, vela ludi si zamiena "bolest" obliciek s krizami. Oblicky naozaj nebolia. Podla toho co si opisala kde a ako ta boli si myslim, ze to bude chrbat. Keby si mala problem s oblickami, tak by si mala velmi speneny moc, krv v moci, caste nocne mocenie, prip. bolest pri moceni a privelmi malo mocenia...

anonym_e78b60
Dnes o 13:35

Mne po zápale obličky ostala hydronefroza, takže tu obličku tiež cítim. Chodím pravidelne na kontroly, lebo ja mám k tomu aj inú diagnózu a iba to sledujú

anonym_2eb54a
Dnes o 13:41

Mala som zapal oblicky v 8m tehotenstva.Horucky,zimnica,tvrdnutie brucha a bolest az taka,ze som vracala.Skoncila som v nemocmici,crp vyse 120,musela som curat do kelinku 24hod ako pracuje oblicka.Aj sonom potvrdeny zapal,silne antibiotika do zil som dostavala.To je zapal oblicky.
Hento mozes mat od chrbtice.

simsalabim
Dnes o 13:52
@motylik2559

@oblaacik Ahoj, vela ludi si zamiena "bolest" obliciek s krizami. Oblicky naozaj nebolia. Podla toho co si opisala kde a ako ta boli si myslim, ze to bude chrbat. Keby si mala problem s oblickami, tak by si mala velmi speneny moc, krv v moci, caste nocne mocenie, prip. bolest pri moceni a privelmi malo mocenia...

@motylik2559 oblicky bolia a velmi. Moja dcera to opisuje ako najhorsiu bolest, aku zazila. Ale nebolelo ju to na chrbate, ale v boku.

motylik2559
Dnes o 13:54
@simsalabim

@motylik2559 oblicky bolia a velmi. Moja dcera to opisuje ako najhorsiu bolest, aku zazila. Ale nebolelo ju to na chrbate, ale v boku.

@simsalabim V bokoch moze byt tupa bolest to nepopieram, ale väcsinou si ludia zamienaju s krizami. Som sledovana na nefrologii od detstva kazdy rok u primarky odd. a viem v celku o oblickach dost, kedze som si presla uz kadecim😐🤷‍♀️ Avsak to co popisuje autorka si nemyslim, ze bude oblickami. Opisuje,ze ma problem s chrbticou a podla toho co popisala, tak to bude za mna z toho.

simsalabim
Dnes o 13:58
@motylik2559

@simsalabim V bokoch moze byt tupa bolest to nepopieram, ale väcsinou si ludia zamienaju s krizami. Som sledovana na nefrologii od detstva kazdy rok u primarky odd. a viem v celku o oblickach dost, kedze som si presla uz kadecim😐🤷‍♀️ Avsak to co popisuje autorka si nemyslim, ze bude oblickami. Opisuje,ze ma problem s chrbticou a podla toho co popisala, tak to bude za mna z toho.

@motylik2559 no asi ako u koho a co ju sposobilo. Moja dcera od bolesti kolabovala. U autorky to neviem posudit.

anonym_2eb54a
Dnes o 14:18

Je to presne ako konci bedrova kost,nad nou a hned vedla chrbtice,tu bolest si clovek ozaj nezameni,ked to dostane.Ja som mala teraz v marci,zase bolest ako mala detska päst,ale bolo to ine ako predtym.Ale bola ta ista oblicka.Uz sa budu ozyvat stale.A tiez som uzivala antibiotika.

motylik2559
Dnes o 14:31
@simsalabim

@motylik2559 no asi ako u koho a co ju sposobilo. Moja dcera od bolesti kolabovala. U autorky to neviem posudit.

@simsalabim Len ja odpisujem na to co pisala autorka skor, jej som reagovala na prispevok, nie to co ma tvoja dcerka. Ale uz ked si pri tom, s dcerkou chodis na nefrologiu? Co konkretne jej zistili?