Ako vybrať nábytok pre školáka?
Ahojte , prosim Vas nemáte niekto doma tento nabytok pre deticky? Budeme prerabat detsku izbu a neviem sa rozhodnut 🫣
Takisto by ma zaujimalo ci uprednostnujete jednoduchy stol a veci potom vlozit do kniznice/ regalu vedla stola alebo stol so suflikmy ? Dcera bude prvacka
Ten stol je pre skolaka malicky, dali sme sa na podobny nalakat a nebolo kde rozlozit ucebnice a zosity, nie to este napriklad notebook, ktory bude vo vyssich rocnikoch pouzivat. Hladaj stol, ktory bude mat hlbku aspon 55 cm a aj sirku aspon meter.
Ten stol je pre skolaka malicky, dali sme sa na podobny nalakat a nebolo kde rozlozit ucebnice a zosity, nie to este napriklad notebook, ktory bude vo vyssich rocnikoch pouzivat. Hladaj stol, ktory bude mat hlbku aspon 55 cm a aj sirku aspon meter.
@viestta noo dobre vediet dakujem za perfektny tip 🙂)
Stol v sirke aspon 60-80 cm ak chces aby vydrzal dlho lebo ked tam da notebook a monitor tak nebude mat kde pisat. Dlzka idealne 120 aspon. Za mna ma skvely nabytok ikea lebo rastuci stol posunies vyssie ked dieta vyrastie. Rovnako rastucu stolicku a mas vystarane of 1 - 9 triedy na istotu. Ikea ma stol bez suflikov ale vies ich kupit extra cize si ich presunie ako vyhovuje (na pravo, vlavo, z vonkajsej strany stola.....). Potrebujes klasicku skrinu na oblecenie a idealne policku mozno s 1 dvierkami na spodu aby sa schoval "bordel" ale policky tak aby tie prve 2-3 roky dieta dociahlo aspon na prve dve. take su zatial nase skusenosti (mam siestacku a osmaka)
ak chceš aby nábytok vyhovoval aj školákovi - jednoducho si tam predstav sama seba ako by si tam fungovala… školák nepotrebuje menej priestoru len preto že je dieťa, možno práve naopak, potrebuje priestoru viac…
rozhodne vačší stôl, bez šuflíkov a k stolu dokúpiť osobitne šuflíkový kontajner… my máme stôl 62x122 a občas mi príde malý…
Stol v sirke aspon 60-80 cm ak chces aby vydrzal dlho lebo ked tam da notebook a monitor tak nebude mat kde pisat. Dlzka idealne 120 aspon. Za mna ma skvely nabytok ikea lebo rastuci stol posunies vyssie ked dieta vyrastie. Rovnako rastucu stolicku a mas vystarane of 1 - 9 triedy na istotu. Ikea ma stol bez suflikov ale vies ich kupit extra cize si ich presunie ako vyhovuje (na pravo, vlavo, z vonkajsej strany stola.....). Potrebujes klasicku skrinu na oblecenie a idealne policku mozno s 1 dvierkami na spodu aby sa schoval "bordel" ale policky tak aby tie prve 2-3 roky dieta dociahlo aspon na prve dve. take su zatial nase skusenosti (mam siestacku a osmaka)
@zuzikak super dakuhem za tipy , presne tak ti predstavujem satnik pisaci stol so stolickou a k tomh regal urcite so skrinkami aby najmensia 2 rocna nevyberala furt nieco🫣😆😆
@anonym_c894d1 mozem ta poprosit das sem tvoj nazor na ten regal svend ak to poskladate ? Dakujem 🙂
@anjelik44 ano, aj odfotim... Má prísť do 17.3. tak dúfam budú presný
Ak je miesto volila by som stavané skrine, v prípade malých detí, a návštev ušetriš sledovanie a tŕpnutie ktoré dieťa na seba zhodí skrinu, keď sa zavesí na dvierka je to mega nebezpečné u detí, ten písací stolík treba aspoň raz toľko veľký, nakoľko dieťa ide do školy, ale potom o dva roky tam bude mať veľký počítač pretože bude potrebny aj pre školu atď a ten si zaberie všetko miesto
Osobne sme to ponali tak, ze kym boli deti male, dali sme stary nabytok z nasich detskych izieb.
Ked sli uz do skoly, tak sme izby zaradili uz rovno dospelackym nabytkom, ako pre 18 rocnych. Beztak je to na 5 rokov cca, co bude dieta este male aj mentalne, a potom od 12-13 uz puberta a potreba uz mat coraz rychlejsie dospely pocit.
Kym boli mensie, tak mali polepene skrine tabulovymi foliami na kreslenie kriedami, vesele uchytky na dvierka, detsky luster, detske koberce, obliecky, vankuse, a pod.
Ked vyrastli, tak detske veci sli prec, uchytky a lustre sa vymenili a boli to dospelacke izby.
Osobne sme to ponali tak, ze kym boli deti male, dali sme stary nabytok z nasich detskych izieb.
Ked sli uz do skoly, tak sme izby zaradili uz rovno dospelackym nabytkom, ako pre 18 rocnych. Beztak je to na 5 rokov cca, co bude dieta este male aj mentalne, a potom od 12-13 uz puberta a potreba uz mat coraz rychlejsie dospely pocit.
Kym boli mensie, tak mali polepene skrine tabulovymi foliami na kreslenie kriedami, vesele uchytky na dvierka, detsky luster, detske koberce, obliecky, vankuse, a pod.
Ked vyrastli, tak detske veci sli prec, uchytky a lustre sa vymenili a boli to dospelacke izby.
@moonlight1210 super tabulove folie odkial si kupovala ?
@moonlight1210 super tabulove folie odkial si kupovala ?
@anjelik44 bud kupis bezne z netu "tabulova folia samolepiaca".
Ja som mala vyskladane z Tchiba. Tam predavali po 2ks spolu tabule asi 50x40 aj s roznorodymi magnetkovymi odkazmi ako Cas na kavu a pod. (tie som si nechala ja do kuchyne). Lebo boli zaroven jemne magneticke (vedeli udrzat tenke papierove odkazy).
Mozes vidiet tu: https://www.lenprezeny.sk/tak-chuti-zivot-z-tch...
Obcas ich mavaju, treba pozerat.
A tie tabule som polepila na dvierka do radu pod seba na sirku.
Co ma potesilo, ze sli aj po rokoch dole takmer bez zanechania lepidla na dvierkach. Ale mozno to bolo aj dane povrchom dyhy, ze nie je uplne hladka, ale jemne zrnita.
Detom tam napriklad popisali blahozelania a odkazy kamarati pocas narodeninovych oslav, alebo len tak pokreslili obrazky a vesele odkazy pri navstevach.
Dlho si to potom nechavali bez zotretia a tesili sa z toho (nikto sa toho nesmel ani chytit, aby to nerozmazal).
@anjelik44 bud kupis bezne z netu "tabulova folia samolepiaca".
Ja som mala vyskladane z Tchiba. Tam predavali po 2ks spolu tabule asi 50x40 aj s roznorodymi magnetkovymi odkazmi ako Cas na kavu a pod. (tie som si nechala ja do kuchyne). Lebo boli zaroven jemne magneticke (vedeli udrzat tenke papierove odkazy).
Mozes vidiet tu: https://www.lenprezeny.sk/tak-chuti-zivot-z-tch...
Obcas ich mavaju, treba pozerat.
A tie tabule som polepila na dvierka do radu pod seba na sirku.
Co ma potesilo, ze sli aj po rokoch dole takmer bez zanechania lepidla na dvierkach. Ale mozno to bolo aj dane povrchom dyhy, ze nie je uplne hladka, ale jemne zrnita.
Detom tam napriklad popisali blahozelania a odkazy kamarati pocas narodeninovych oslav, alebo len tak pokreslili obrazky a vesele odkazy pri navstevach.
Dlho si to potom nechavali bez zotretia a tesili sa z toho (nikto sa toho nesmel ani chytit, aby to nerozmazal).
@moonlight1210 parada z tchiba zvyknem objednavat tak budem sledovat dakujem 😊😊😊

@anjelik44 aká náhoda ja som si ho pred pár dňami objednala z tejto stránky.... Do detskej izby sa mi hodi k bielej postielke keďže zariadujem detskú izbu