icon

Nevoľnosť počas menštruácie: Ako sa s ňou vyrovnať?

13. apr 2026

Ahojte, cez noc som mala bolesti a kŕče, napriek tabletke a buscopanu. Musela som zobrať pol tbl na spanie. Zobudila som sa celá rozbitá, bolí ma hlava, mám bolesti, je mi zle od žalúdka, som unavená, nevyspatá... ako človek má fungovať cez deň? Pracujem, ale nebola som schopná ísť do práce fyzicky. Máte to niekto tiež takto podobne?

evita11223
13. apr 2026

neviem, ci by nebolo fajn sa o tomto porozpravat aj s gynekologom... podla mna to vobec nie je sranda, ja som taketo problemy pri menstruacii teda nikdy nemala, ale nepride mi to v poriadku. 🙉

anonym_498132
13. apr 2026

áno, mala som to tak vždy v prvý deň cyklu, zmenilo sa to po pôrode

autor
13. apr 2026
@anonym_498132

áno, mala som to tak vždy v prvý deň cyklu, zmenilo sa to po pôrode

@anonym_498132 ja to mávam prvý resp. druhý deň cyklu. Dnes je to presne druhý deň.

tanyan
13. apr 2026

Ja som mávala tiež takéto bolesti, aj som musela odísť z práce kvôli bolestiam a aj moja mama skončila aj na pohotovosti... Mne pravdepodobne pomohlo, keď som brala Detralex a dala som si hyperdávky vitamínu C. Extrémne sa mi znížila strata krvi a takmer všetky nežiadúce sprievodné príznaky mi skoro úplne vymizli. Neviem aká je príčina u Teba. Ja som skúšala čaje, lieky a podobne, až ten vitamín C mi priniesol výsledky. Začala som 2-3 dni pred a pokračovala počas. Niekedy som si dala aj 4 či 5 tabletiek s vyšším obsahom v priebehu dňa. Teraz mi stačí aj jedna dávka toho práškového z DM počas prvých dvoch dní.
* U mňa sa to nezmenilo ani po pôrode. Až asi 2 roky po pôrode s tým Detralexom a vitamínom C som to "upratala."

anonym_498132
13. apr 2026

tak mne ani gynekológ nepomohol (ale vtedy sa lekári tak nevenovali ženám ako dnes), proste povedal, že niektoré ženy to tak majú a bolo, ja som to riešila liekmi proti bolesti a silnou kávou, chodila som do školy a neskôr aj do práce, naučila som sa fungovať s bolesťami aj nevyspatá, neskôr pri dieťati sa mi to hodilo 😉na stratu krvi som si dávala železo
ale teda rada - ísť k lekárovi, môže to byť aj endometrióza alebo nejaký iný problém, nech ti urobí vyšetrenia a uvidíš ako ďalej

autor
13. apr 2026
@anonym_498132

tak mne ani gynekológ nepomohol (ale vtedy sa lekári tak nevenovali ženám ako dnes), proste povedal, že niektoré ženy to tak majú a bolo, ja som to riešila liekmi proti bolesti a silnou kávou, chodila som do školy a neskôr aj do práce, naučila som sa fungovať s bolesťami aj nevyspatá, neskôr pri dieťati sa mi to hodilo 😉na stratu krvi som si dávala železo
ale teda rada - ísť k lekárovi, môže to byť aj endometrióza alebo nejaký iný problém, nech ti urobí vyšetrenia a uvidíš ako ďalej

@anonym_498132 nemám endometriózu, ku gynekológovi chodím 2-3x ročne, som sledovaná. Ale toto sa zhoršilo vekom.

san_dra11
13. apr 2026

Ja si tiež všímam, že postupne sa to začína akosi zhoršovať. Čo som si myslela, že to najhoršie už mám za sebou.

27dianka
13. apr 2026

Ako kedy. Niekedy to prejde ani neviem ako a niekedy mi je zle extrémne. Ale to sa už naučila, že netreba čakať, kým sa to zhorší, ale hneď si treba dať nejakú tabletku, teraz mám tak Cetalgen v "obľube", že ten mi zaberie a môžem fungovať relatívne v pohode.

anonym_49ee37
13. apr 2026

Ahoj, ja mám prvý deň menzesu dnes, a úplne som vyčerpaná nevladzem ledva prežívam tento deň a mám aj silne bolesti bruska, vôbec nechápem prečo je to teraz takto minulý mesiac som ten prvý deň zvládla s prehľadom, dnes zas trpim ja to mám akosi na striedačku vôbec tomu nerozumiem, výsledky mám dobre dokonca aj hormonálny profil ok, cize nemám tušenie prečo niekedy trpim a prežívam že vôbec nemám energiu a niekedy to zvládam tak že idem aj do práce s úsmevom. Ešte som neprišla nato ako si pomôcť