Skúsenosti s liekmi na chudnutie

jednoduchomirka
14. apr 2025

Ahojte, je tu prosím niekto, kto má skúsenosti s liekmi na chudnutie/obezitu (viazané na lekársky predpis)?

martinmmartin
14. apr 2025

myslis teraz popularny ozempic a pod? Funguje ale musis ho brat dozivotne (injekcia) inak sup naspät

jednoduchomirka
autor
14. apr 2025

@martinmmartin ahoj a ty s tým máš aj osobnú skúsenosť?

suszanka
14. apr 2025

@jednoduchomirka
Ozempic ma vedlajsie ucinky a nie je taky ucinny ale Monjuro je super

suszanka
14. apr 2025

Skus tabletky na chudnutie

jednoduchomirka
autor
14. apr 2025

@suszanka o tomto monjaro počujem prvýkrát. Ono je to ale všetko na lekársky predpis vlastne. Ktovie, či lekár sám určí, ktorý liek je vhodný alebo si človek môže vybrať.

denkabemommy
14. apr 2025

@suszanka aj Mounjaro bude mať čoskoro viac než dosť nežiaducich účinkov, len je to ešte stále nový liek, ktorý sa monitoruje 🙂

viestta
14. apr 2025

@jednoduchomirka v prvom rade potrebujes navstivit obezitologa, spravi kompletne vysetrenia, labolatorne aj interne. Potom ti nastavi dietu, ak ju budes dodrziavat nebudes potrebovat ani medikamentoznu podporu. Tie tabletky nie su skratka, bez prisnej diety a zodpovedneho pristupu, pohybu neschudnes ani s nimi.

jednoduchomirka
autor
14. apr 2025

Dakujem vám za názor. Vy ste niekedy skúšali s takýmito injekčnými liekmi schudnúť? Tak ma to zaujíma, že za akú dobu vám lieky pomohli a koľko to stojí na mesiac. Lebo neviem, čo všetko poisťovna prepláca.

pukina
14. apr 2025

@jednoduchomirka beriem saxendu. mam skvelu vseobecnu lekarku, ktora mi na rovinu povedala, ze na Slovensku je extremne malo dobrych obezitologickych ambulancii. a tie dobre su plne. takze sme sa dohodli ze ma bude monitorovat, urobila mi kopu odberov, vysvetlila mi moznosti - dala mi na vyber mounjaro a saxendu. Saxenda sa picha kazdy den, je to lacnejsia varianta, ale ucinnost sa pohybuje okolo 8-10%. Platim teraz cca 130€ za balenie. Mounjaro je silnejsie, picha sa raz za tyzden, ucinnost 15-20%, cena je niekolkonasobna oproti Saxende - pri najsilnejsej davke sa bavime o priblizne 1000€ mesacne. Lenze treba si uvedomit, ze tieto lieky za teba tuky palit nebudu. Tieto lieky ti iba tlmia chut do jedla a v pripade Mounjara ti aj reguluju hladinu inzulinu. Strava a pohyb je stale klucova pre zhodenie vahy. Musis jest dostatok bielkovin, byt v rozumnom kalorickom deficite a robit silove cvicenie, aby si nestratila svalovu hmotu, musis si pocas uzivania vybudovat navyk na novy zivotny styl. Ak toto nemas v hlave upratane, zbytocne budes vyhadzovat do vzduchu peniaze za lieky ktore ti v konecnom dosledku nepomozu. Su vyborny pomocnik, zbytocne demonizovany, nie je to ziadna skratka pre chudnutie. Odmakat si to musis stale rovnako. Ja ju mam predpisanu preto, ze som trpela neskutocnym vlcim hladom aj vtedy, ked som mala od nutricnej terapeutky nastaveny riadny jedalnicek s malym kalorickym deficitom.

suszanka
14. apr 2025

Monjuro je 10 ucinejsi ako Ozempic

jednoduchomirka
autor
14. apr 2025

@pukina ďakujem ti krásne za objasnenie, názor a skúsenosť 🙂 napíšem ti, ak dovolíš aj osobne.

livih
14. apr 2025

Všetky tieto veci sú len drahé, dočasné a s milión vedľajšími účinkami. Po vysadení liečby príde jojo efekt a budete 2x väčšia... a to sú tie "najmenšie" problémy.

brigus198754
14. apr 2025

@jednoduchomirka zijem v uk nie na svk
Mounjaro som zacala 1.septembra s vahou 106kg
Teraz mam 79kg schudla som 1kg za tyzden teraz to uz ide pomalsie nemala som ziadne side effects mam kalorie deficit 1200/den
Platim mesacne £169

luccija
14. apr 2025

@jednoduchomirka keď budeš chcieť schudnes aj bez toho.Je to len barlička poznám takú čo mala Saxendu schudla a po roku aj pol je tam kde bola.

jednoduchomirka
autor
14. apr 2025

@brigus198754 Ďakujem krásne za skúsenosť, napíšem vám ešte správu 🙂

jogy1984
15. apr 2025

Ja užívam Ozempic je to prvom rade veľmi účinný liek na cukrovku. Chudnutie snim je veľmi individuálne sú ľudia ktorým nič nerobí a ľudia čo dokázali za 7 mesiacov schudnúť 30 kíl. Vedľajšie účinky sú väčšinou mierne . Vážne vedľajšie účinky majú len zanedbateľné množstvo ľudí alebo ľudia ktorý sa naschvál cielené predavkuju ak sa im zdá že liek prestáva účinkovať . Hrozba Jojo efektu je naozaj vysoká ale nie nevyhnutná. Ľudia často tieto lieky berú ako konečne riešenie neriešia kalórie bielkoviny skladbu stravy. Nič . Dokonca som čítal komentár kde sa žena chválila že dva dni nič nejedla pretože mala hektické obdobie a zabudla sa najesť . Práve takýto ľudia zle skončia . Jediná možnosť udrzatelnosti nabehnúť počas užívania liečivá na zdravý životný štýl naučiť sa zdravo stravovať a správna veľkosť porcií. Telo si počase na takýto režim zvykne bez toho aby malo potrebu sa aj po vysadení liečby vrátit nezdravým návykom .

kathhii
20. apr 2025

@jednoduchomirka pri braní týchto liekov dochádza k úbytku svalovej hmoty, nielen tuku... Takže treba sa určite hýbať... Máme s tým skúsenosť v rodine... A aj keď sa pozrieš na tie celebrity ako niektoré vyzerajú, stratili svaly, vyzerajú ako vysušené múmie... Pani v rodine, to skutočne pomohlo, schudla, ale aj svalová hmota išla preč...