Peniaze
Chcem sa spýtať ako by ste riešili problém ak by mužovi preplo a nechce žene dávať peniaze po 20 rokoch manželstva mám podozrenie že je gambler
Mne môj muž nedáva peniaze ani po 26rokoch😂 a prečo by mal dávať? Veď každý zdravý clovek pracuje a stará sa o seba. Chorý clovek dostáva ID, nemocenské. Gamblera by som doma nezniesla. Ale ak si to len myslíš, tak to nič neznamená. Asi by som ho sledovala, nech mám istotu a potom niečo podniknúť.
Alebo milenku a na nu mina a na teba uz nezostane.
@clementisa a do teraz vám peniaze dával ? Ak áno tak je to divné , veď keď ste manželia sú to vaše spoločné peniaze.
Opýtali ste sa ho na dôvod ?
Mne môj muž nedáva peniaze ani po 26rokoch😂 a prečo by mal dávať? Veď každý zdravý clovek pracuje a stará sa o seba. Chorý clovek dostáva ID, nemocenské. Gamblera by som doma nezniesla. Ale ak si to len myslíš, tak to nič neznamená. Asi by som ho sledovala, nech mám istotu a potom niečo podniknúť.
@anonym_5659fd a prečo by nemal dávať? Máme s manž. aj spoločný účet + každý svoj. Na ten spoločný posiela eurá. Ja som majiteľ účtu, on disp. Vidí ako sa míńajú e, ale môjho to veľmi nezaujíma. Vie že blbosti nekupujem.
@anonym_5659fd a prečo by nemal dávať? Máme s manž. aj spoločný účet + každý svoj. Na ten spoločný posiela eurá. Ja som majiteľ účtu, on disp. Vidí ako sa míńajú e, ale môjho to veľmi nezaujíma. Vie že blbosti nekupujem.
@anonym_0dd5fd presne aj u nás je to tak , veď je to pre náš spoločný život . Aj keď môj muž posiela väčšinou všetko mne lebo ja viacej míňam( tiež nie na blbosti ale deťom na oblečenie,plienky atd ) ... A stále sú to naše peniaze , nerozumiem takému manželstvu že každý má svoje a dovi-dopo, .. to je pre mňa nonsens ...
@anonym_0dd5fd presne aj u nás je to tak , veď je to pre náš spoločný život . Aj keď môj muž posiela väčšinou všetko mne lebo ja viacej míňam( tiež nie na blbosti ale deťom na oblečenie,plienky atd ) ... A stále sú to naše peniaze , nerozumiem takému manželstvu že každý má svoje a dovi-dopo, .. to je pre mňa nonsens ...
@layla202222 ja zas chápem že každému niečo iné vyhovuje. susedia tiež každý sám hospodáril a keď niečo kupovali tak sa dohodli koľko perc. zaplatí. televízor išli 60 na 40. Len potom neviem kto financuje deti.
Nam obom pride vyplata na 1 spolocny ucet,mame ho bez poplatku.Obaja od neho kartu,takze naozaj mi nic posielat nemusi.Len sa pozriem na sms,ze vsetko odislo v 1 den,a zbytok mesiaca spolu hospodarime.A setrime.
@layla202222 ja zas chápem že každému niečo iné vyhovuje. susedia tiež každý sám hospodáril a keď niečo kupovali tak sa dohodli koľko perc. zaplatí. televízor išli 60 na 40. Len potom neviem kto financuje deti.
@anonym_0dd5fd no môj názor je že je to dobrá blbosť , keď si chcem niečo ja kúpiť tak si to kúpim, keď manžel chce tak tiež ale bavíme sa do sumy len 100€. Pretože zaplatíme všetky poplatky , jedlo atď a snažíme sa šetriť . Všetky peniaze mám ja na účte ( moja materská + jeho výplata ) Takto v Tom máme prehľad , koľko sme zaplatili, koľko spolu ušetrili, nikdy sme si nepovedali sú to moje peniaze ale NAŠE. Samozrejme má aj manžel účet ale on si tam každý mesiac nechá max 150€ a väčšinou len káva / a keď sa po práci zastaví v obchode po pečivo .
Nam obom pride vyplata na 1 spolocny ucet,mame ho bez poplatku.Obaja od neho kartu,takze naozaj mi nic posielat nemusi.Len sa pozriem na sms,ze vsetko odislo v 1 den,a zbytok mesiaca spolu hospodarime.A setrime.
@anonym_e33198 takto je to správne ( môj názor ) 🫶🏻
ako nedava? zaplati svoju cast vydavkov? cast na deti , domacnos? ak ano co este potrebujes?
@clementisa som s manželom 22 rokov a peniaze mi nedáva ani nedával.
Ale za to platil hypo, a do dnes platí všetko inkaso, splátky na auto, opravy, tankovania do všetkých áut, poistky, STK, tv, internet, netflix, veci náradia na dvor, atd
Skus opisat, co presne znamena "nedavat zene peniaze". Je rozdiel, ci nedava na chod domacnosti ako platby za energie / jedlo, ci ty mas svoj zdroj prijmu, ako ste fungovali doteraz ...
Je vela modelov fungovania s peniazmi vo vztahu.
@clementisa dávno si si mala odkladať bokom. Len a len pre seba. Práve pre takýto prípad. Ak máš podozrenie že gambluje rieš čím skôr a zachráň čo sa dá. Aby ste v azyláku neskončili. Nebola by si prvá ani posledná.
@layla202222
Ja sa nestaram kolko moj muz zaraba ani on, ani ma nezaujma kolko ma na kreditkach, jedine diskutujeme o tom ked ideme dat detom peniaze ked ja dam 10000 jednemu on da tak isto druhemu takto fungujeme 40 rokov.

@clementisa výživné