icon

Peniaze

clementisa
Včera o 20:35

Chcem sa spýtať ako by ste riešili problém ak by mužovi preplo a nechce žene dávať peniaze po 20 rokoch manželstva mám podozrenie že je gambler

minenkaa
Včera o 20:41

@clementisa výživné

anonym_5659fd
Včera o 20:47

Mne môj muž nedáva peniaze ani po 26rokoch😂 a prečo by mal dávať? Veď každý zdravý clovek pracuje a stará sa o seba. Chorý clovek dostáva ID, nemocenské. Gamblera by som doma nezniesla. Ale ak si to len myslíš, tak to nič neznamená. Asi by som ho sledovala, nech mám istotu a potom niečo podniknúť.

anonym_e33198
Včera o 20:56

Alebo milenku a na nu mina a na teba uz nezostane.

layla202222
Včera o 21:00

@clementisa a do teraz vám peniaze dával ? Ak áno tak je to divné , veď keď ste manželia sú to vaše spoločné peniaze.
Opýtali ste sa ho na dôvod ?

anonym_0dd5fd
Včera o 21:03
@anonym_5659fd

Mne môj muž nedáva peniaze ani po 26rokoch😂 a prečo by mal dávať? Veď každý zdravý clovek pracuje a stará sa o seba. Chorý clovek dostáva ID, nemocenské. Gamblera by som doma nezniesla. Ale ak si to len myslíš, tak to nič neznamená. Asi by som ho sledovala, nech mám istotu a potom niečo podniknúť.

@anonym_5659fd a prečo by nemal dávať? Máme s manž. aj spoločný účet + každý svoj. Na ten spoločný posiela eurá. Ja som majiteľ účtu, on disp. Vidí ako sa míńajú e, ale môjho to veľmi nezaujíma. Vie že blbosti nekupujem.

layla202222
Včera o 21:07
@anonym_0dd5fd

@anonym_5659fd a prečo by nemal dávať? Máme s manž. aj spoločný účet + každý svoj. Na ten spoločný posiela eurá. Ja som majiteľ účtu, on disp. Vidí ako sa míńajú e, ale môjho to veľmi nezaujíma. Vie že blbosti nekupujem.

@anonym_0dd5fd presne aj u nás je to tak , veď je to pre náš spoločný život . Aj keď môj muž posiela väčšinou všetko mne lebo ja viacej míňam( tiež nie na blbosti ale deťom na oblečenie,plienky atd ) ... A stále sú to naše peniaze , nerozumiem takému manželstvu že každý má svoje a dovi-dopo, .. to je pre mňa nonsens ...

anonym_0dd5fd
Včera o 21:10
@layla202222

@anonym_0dd5fd presne aj u nás je to tak , veď je to pre náš spoločný život . Aj keď môj muž posiela väčšinou všetko mne lebo ja viacej míňam( tiež nie na blbosti ale deťom na oblečenie,plienky atd ) ... A stále sú to naše peniaze , nerozumiem takému manželstvu že každý má svoje a dovi-dopo, .. to je pre mňa nonsens ...

@layla202222 ja zas chápem že každému niečo iné vyhovuje. susedia tiež každý sám hospodáril a keď niečo kupovali tak sa dohodli koľko perc. zaplatí. televízor išli 60 na 40. Len potom neviem kto financuje deti.

anonym_e33198
Včera o 21:13

Nam obom pride vyplata na 1 spolocny ucet,mame ho bez poplatku.Obaja od neho kartu,takze naozaj mi nic posielat nemusi.Len sa pozriem na sms,ze vsetko odislo v 1 den,a zbytok mesiaca spolu hospodarime.A setrime.

layla202222
Včera o 21:18
@anonym_0dd5fd

@layla202222 ja zas chápem že každému niečo iné vyhovuje. susedia tiež každý sám hospodáril a keď niečo kupovali tak sa dohodli koľko perc. zaplatí. televízor išli 60 na 40. Len potom neviem kto financuje deti.

@anonym_0dd5fd no môj názor je že je to dobrá blbosť , keď si chcem niečo ja kúpiť tak si to kúpim, keď manžel chce tak tiež ale bavíme sa do sumy len 100€. Pretože zaplatíme všetky poplatky , jedlo atď a snažíme sa šetriť . Všetky peniaze mám ja na účte ( moja materská + jeho výplata ) Takto v Tom máme prehľad , koľko sme zaplatili, koľko spolu ušetrili, nikdy sme si nepovedali sú to moje peniaze ale NAŠE. Samozrejme má aj manžel účet ale on si tam každý mesiac nechá max 150€ a väčšinou len káva / a keď sa po práci zastaví v obchode po pečivo .

layla202222
Včera o 21:19
@anonym_e33198

Nam obom pride vyplata na 1 spolocny ucet,mame ho bez poplatku.Obaja od neho kartu,takze naozaj mi nic posielat nemusi.Len sa pozriem na sms,ze vsetko odislo v 1 den,a zbytok mesiaca spolu hospodarime.A setrime.

@anonym_e33198 takto je to správne ( môj názor ) 🫶🏻

anonym_2e86ed
Včera o 21:19

ako nedava? zaplati svoju cast vydavkov? cast na deti , domacnos? ak ano co este potrebujes?

anonym_09763e
Včera o 21:27

@clementisa som s manželom 22 rokov a peniaze mi nedáva ani nedával.
Ale za to platil hypo, a do dnes platí všetko inkaso, splátky na auto, opravy, tankovania do všetkých áut, poistky, STK, tv, internet, netflix, veci náradia na dvor, atd

patrike
Včera o 21:32

Skus opisat, co presne znamena "nedavat zene peniaze". Je rozdiel, ci nedava na chod domacnosti ako platby za energie / jedlo, ci ty mas svoj zdroj prijmu, ako ste fungovali doteraz ...
Je vela modelov fungovania s peniazmi vo vztahu.

anonym_8e12a2
Včera o 22:36

@clementisa dávno si si mala odkladať bokom. Len a len pre seba. Práve pre takýto prípad. Ak máš podozrenie že gambluje rieš čím skôr a zachráň čo sa dá. Aby ste v azyláku neskončili. Nebola by si prvá ani posledná.

anonym_856fc0
Včera o 23:43
@layla202222

@layla202222
Ja sa nestaram kolko moj muz zaraba ani on, ani ma nezaujma kolko ma na kreditkach, jedine diskutujeme o tom ked ideme dat detom peniaze ked ja dam 10000 jednemu on da tak isto druhemu takto fungujeme 40 rokov.