icon

Prečo sa ľudia so mnou prestávajú baviť?

22. máj 2025

Ja neviem, ci moc prezivam, alebo fakt mam nejaku vadu, ktora irituje ludi okolo mna.
Ak niekomu ide dobre v zivote, je uspesny, tak sa uprimne tesim, som stastna, motivuje ma to, inspiruje ma to.
Ak mam nejaky problem v zivote, tak hned mam pri sebe kamosky.
Akonahle sa nam nieco zadari, kupime nieco nove do domu, do zahradky, povysenie v robote. Koniec. Zacinaju stiplave poznamky, nic sa nepaci, ako to vyzera, zle vychovavas dcerku( treba jej dat po zadku, ak nepocuva) atd atd.
Ked mam nieco zas v zivote nejaky problem, tak hned su pri mne, a vyjadruju svoju empatiu. Alebo mozno, ze sa iba hraju?

V com je, prosim, problem? Kde robim chybu? Dokonca som urobila aj kamoske predzahradku, dala som jej kamene, nejake kvety, kriky, co mi ostali. Akoze dobre, teraz to nechcem vykricat, len tym chcem povedat, ze nevynechavam ich...... Myslim aj na nich a predsa. ☹️
Byvaju blizko, takze nekamosit sa by bolo tazke..... A ked sa napriklad rozhodne sa so mnou nebavit, len ta, tak idu von s detmi po skolke a nas nezavolaju...

Mozno, ze sa nic fakt nedeje, a iba to prezivam. Som aj blizko PMS 😀

balerina2025
22. máj 2025

mozno sa niektori tesia z ludskeho nestastia

7miriam77
22. máj 2025

Nie všetci ľudia sú prajni a vedia sa tešiť zo šťastia druhých. A ty máš asi práve "šťastie" na takých ľudí

balerina2025
22. máj 2025
@7miriam77

Nie všetci ľudia sú prajni a vedia sa tešiť zo šťastia druhých. A ty máš asi práve "šťastie" na takých ľudí

@7miriam77 myslim ze to sme viaceri.co mame stastie na nemoralne hnidy.

karinss
Autor odpoveď zmazal
suzitok
22. máj 2025

Moja skúsenosť je taká, že ak sa niečo deje, ľudia sú zvedaví a tvária sa nápomocne, len aby sa čo najviac dozvedeli...a keď sa darí, nie je dôvod to ospevovať, plus sa pridáva možno závisť...

tiana080
22. máj 2025

V prvom rade si treba nájsť priateľov, ktorí budú pri tebe stáť v dobrom, aj v zlom. No v dnešnej dobe je veľmi ťažké vypestovať také úprimne priateľstvo. Ja by som radšej bola sama, ako mať pri sebe ľudí iba "na oko". No ale ja som ja, introvert, mne by to vôbec neprekážalo. 😃

alenka58
22. máj 2025

hm, to čo za priateľov máš okolo seba

janagem
22. máj 2025

Úprimne. Ja si myslím, že možno aj pms. Nič konkrétne si nenapísala - a tým myslím konkrétnu udalosť ako sa stala, nie len čo ti povedali ale aj okolností, takže sa to objektívne posúdiť nedá - ale ak o tebe nešíria veci atď a reálne ti ak pomôžu. Ono niekedy človek potrebuje pauzu aj od najlepšieho priatela

balerina2025
22. máj 2025
@alenka58

hm, to čo za priateľov máš okolo seba

@alenka58 taki su zial vsade. a mnohi sa ukazu az po rokoch alebo v kritickych chvilach.

lindous
22. máj 2025

Píšeš, že keď máš problém, prejavia empatiu, čiže možno keď nemáš aktuálne nejaký problém, si prestanú dávať servítku pred ústa a sú "úprimnejší"... ja som názoru, že priatelia nemusia mať na všetko rovanký názor a iba si prikyvovať a nejakú kritiku, či iný názor ako je môj, nevnímam ako štipľavú poznámku, môžeme o tom podiskutovať, zhodnúť sa, že sa nezhodneme a ideme ďalej... a tiež, že nemusia robiť všetko spolu a je okej ísť von s rôznymi ľuďmi alebo sami a nemusí to znamenať, že toho koho "vynecháme" už nemáme radi alebo sa s ním nechceme baviť...

lanka999
22. máj 2025

mam podobny problem fakt cely zivot, kedysi som lipla na tom mat okolo seba kopec ludi, fakt z kazdeho sa vyklul clovek co zavidi alebo chce nejake klebety alebo sa chce potesit z tvojho nestastia, najdu sa dalsie alebo.... Bola som ten typ co by pomohol kazdemu dal to posledne ak by mohol, zrusit svoj program len aby sa mi mohla ta "kamoska" vyplakat na pleci akeho idiota to stretla...Malokedy sa mi to vratilo ked som to najviac chcela. Dobro za dobro necakaj, som pochopila davnejsie. Vidim to v tom, ze na dobrych ludi treba stastie, volakedy si ludia nezistnejsie pomahali, boli taki ludskejsi, teraz sa len kamsi ponahlame 🙂

evienmk
22. máj 2025

Ja som mala obdobie, keď som si voľný čas vypĺňala sedením s kamoškami na káve. Potom som mala toho veľa v práci aj doma, tak som to postupne redukovala, jednoducho som na kamošky už nemala toľko energie.
Myslím, že sú aj také obdobia, keď jednoducho sa človek musí odstrihnúť. Možno nie úplne, ale jednoducho znížiť frekvenciu stretnutí, dopriať si čas aj na samotu, príp. na koníčky, neviem, možno aj Ty to tak pocítiš. Že je dobré sa na čas nejako zaobísť aj bez nich.

maya_hi
22. máj 2025

Moje heslo je: radšej nech mi závidia, ako by ma mali ľutovať. Lebo rozdiel v tom nie je. Len v prvom prípade som sama a darí sa mi a v druhom som sama a v ri.i. 😏 Prof. Stránský hovorí, že tuším 80% ľudí sa díva na svet len zo svojho pohľadu a riešia len seba. Nikdy neprekročia túto hranicu optiky a nemyslia na niekoho pohodlie, radosť... Vlastne ich nikto reálne nezaujíma... aj keď sa to tak môže javiť 😏

lauricka
23. máj 2025

Trochu moc to prežívate, riešite, možno to ani tak nie je, ako to vnímate. Keď hovoríte, že nekamosit sa by bolo ťažké, nuž tak potom musíte rešpektovať, že to je takto. Ak vám niečo ubližuje alebo nie je príjemné, možno by stálo za to sa o tom normálne porozprávať, ako to vnímate a spýtať sa na to. To už je na vás, ako si to nastavíte a ako veľmi blízke vzťahy s nimi chcete mať. Ľudia nie sú ideálni a nikdy nebudú, mnohí myslia len na seba, mnohí sa správajú podľa toho, čo im z toho "kapne", niektorí sú ozaj priatelia....tak to býva.

kimberley123
23. máj 2025
@suzitok

Moja skúsenosť je taká, že ak sa niečo deje, ľudia sú zvedaví a tvária sa nápomocne, len aby sa čo najviac dozvedeli...a keď sa darí, nie je dôvod to ospevovať, plus sa pridáva možno závisť...

@suzitok Výborne si to vystihla.Presne takto to je.

kimberley123
23. máj 2025

Autorka asi by som povedala k tomu toľko že tak to chodí.Kamarátov si treba dôkladne vyberať,a zvážiť ským sa budeš baviť.Mne konkrétne by nedalo sa baviť s ľudmi čo sú ako hady.Ináč to nazvať neviem.Kamarátstvo má byť nezištné a úprimné.So slipekami do kurína jedine.

sickynickyobsadene
23. máj 2025
@maya_hi

Moje heslo je: radšej nech mi závidia, ako by ma mali ľutovať. Lebo rozdiel v tom nie je. Len v prvom prípade som sama a darí sa mi a v druhom som sama a v ri.i. 😏 Prof. Stránský hovorí, že tuším 80% ľudí sa díva na svet len zo svojho pohľadu a riešia len seba. Nikdy neprekročia túto hranicu optiky a nemyslia na niekoho pohodlie, radosť... Vlastne ich nikto reálne nezaujíma... aj keď sa to tak môže javiť 😏

@maya_hi tak potom tých zvyšných 20% ľudí je okolo mňa. 😅

dvanastka
23. máj 2025

Že máš totálne falošné a závistlivé kamarátky. Také by som nechcela ani za nič. Radšej sama, ako mať takýchto ľudí okolo seba. Naozaj by som toto nemala v živote za potreby.

maya_hi
24. máj 2025
@sickynickyobsadene

@maya_hi tak potom tých zvyšných 20% ľudí je okolo mňa. 😅

@sickynickyobsadene to zistíš keď budeš naozaj vo vážnych problémoch 😉

lanka999
27. máj 2025

napis mi sukromne ak chces uplne som sa nasla v tom co pises ale nelamem si nad tym hlavu tak ako ty 🙂