icon

Kde kúpim kvalitnú farbu na nábytok?

26. feb 2025

Prosím vás, ti, čo s tým máte dobrú skúsenosť, kde ste kupovali farbu a akú presne? Ďakujem ...

lelelienka
26. feb 2025

Premalovala som pred par rokmi celu obyvackovu zostavu aj kuchynske skrinky, farby som vzdy pouzila vodou rieditelne akrylove myslim ze Balakryl konkretne a na to matny Pamlak, to je lak vhodny aj napriklad na detsky nabytok. Dolezite je mat poriadne odmasteny povrch, ja som v oboch pripadoch natierala bez odstranenia povodnej farby. Natierala som tiez stary kredenc, tam samozrejme isla stara farba dole a novy nater bol kriedovymi farbami, uz si ale presne nepamatam znacku.
Ak natieram nieco mensie, napriklad nejaku zrestaurovanu tacku, stolik alebo podobne, tak to poriadne osmirglujem a bud namorim alebo natriem kriedovymi farbami, ja mam rada od Pentart dekor paint soft. Na to bud lak, alebo este lepsie pre krajsi povrch specialny vosk na tieto farby,

anavixy
26. feb 2025

Podla toho aky nabytok, aky odtien a aky efekt chces aby to malo. Vyborne su, z tych lepsich/drahsich, farby fusion, ja mam dobru skusenost aj s frenchic.

autor
26. feb 2025

@anavixy ďakujem vám obom 👍