Kde kúpim kvalitnú farbu na nábytok?
26. feb 2025
Prosím vás, ti, čo s tým máte dobrú skúsenosť, kde ste kupovali farbu a akú presne? Ďakujem ...
Podla toho aky nabytok, aky odtien a aky efekt chces aby to malo. Vyborne su, z tych lepsich/drahsich, farby fusion, ja mam dobru skusenost aj s frenchic.
autor
•
26. feb 2025@anavixy ďakujem vám obom 👍

Premalovala som pred par rokmi celu obyvackovu zostavu aj kuchynske skrinky, farby som vzdy pouzila vodou rieditelne akrylove myslim ze Balakryl konkretne a na to matny Pamlak, to je lak vhodny aj napriklad na detsky nabytok. Dolezite je mat poriadne odmasteny povrch, ja som v oboch pripadoch natierala bez odstranenia povodnej farby. Natierala som tiez stary kredenc, tam samozrejme isla stara farba dole a novy nater bol kriedovymi farbami, uz si ale presne nepamatam znacku.
Ak natieram nieco mensie, napriklad nejaku zrestaurovanu tacku, stolik alebo podobne, tak to poriadne osmirglujem a bud namorim alebo natriem kriedovymi farbami, ja mam rada od Pentart dekor paint soft. Na to bud lak, alebo este lepsie pre krajsi povrch specialny vosk na tieto farby,