Tipy na zvládnutie prachu v byte s malým dieťaťom

20. mar 2025

Ahojte baby, bývame 3 roky v novom byte, problém však je, že máme extrémne množstvo prachu. Naozaj a doslova na druhý deň od povysávania sú všade chumáče a keďže máme čierny interiér vidieť ho neuveriteľne hneď aj na stoloch, skrinkách a pod. Je to príšerné, máme málé dieťatko, ktoré lozí a všetok prach zbiera na ručky 🙈 Nejake tipy ako sa zbaviť toho šialeneho prachu? Ja nerozumiem kde sa to tu berie.

kitycat
20. mar 2025

Okrem vysavania aj utieras prach mokrou handrickou? Vysavac sice povysava ake aj rozviri. Tak aj pretret mopom podlahy, to mas zase dalsi prach ani nevies ako.
Ak ste niekde pri ceste, tak vam nafuka, ak ma muz chlpaty hrudnik aj nohy ako ten moj, tak chumace za 2 dni 🤣
Este ze nie ste alergici

ikonica
20. mar 2025

Nemam skusenost, ale mozno cisticka vzduchu by pomohla...

autor
20. mar 2025

@kitycat práveže ano, po povysávaní vždy pozmývam, všetko zotriem na sucho a tak na mokro..ja som už totálne zúfala😭večný bordel z toho je. Aj to minimum doplnkov čo som mala som už aj skryla, nikde nič nemám, aj napriek tomu kopu prachu…pri ceste práveže ani nie sme 😭

lucik194
20. mar 2025

kde sa berie su viacere príčiny:
- nemate inu stavbu na okoli ? (staci 500-1000 metrov vzdialenost a vietor k tomu ...... cely byt je biely zo stavby, cisty priklad BA elektricka, spravny vietor a okna, parapeny a podlaha je biela stale
- polia na okoli (ak su poorane a sucha hlina napovrchu plus vietor) detto , vrchny jemny prach mas hned doma.
- velka cesta pod oknom (prach z cesty)

autor
20. mar 2025

@ikonica tiež to zvažujem práve. Ďakujem❤

kavasmliekom
20. mar 2025

Včera večer som zmyvala, teraz sedím v kuchyni a pozerám ako krásne mam zaprašené podlahy. Teraz keď slnko svieti do okien a svieti na podlahy, pekne to vidno 🙄 ale tak ja nie som otrokom, že budem behať s mokrým mopom každú hodinu. 😄

januska12323
20. mar 2025

Zastri žalúzie a bude po prachu 😎

13uzivatelka11
20. mar 2025

Cisticka vzduchu pomôže ale filter budete meniť častejšie...ale ak nie je dieťa alergik, nevidím dôvod z toho robiť dáku tragédiu 🤷‍♀️

autor
20. mar 2025

@13uzivatelka11 no popravde ja sa tu celkom hanbim aj niekoho zavolať, lebo musim pred tym tesne vypucovať byt, inak je tu totalny prach, vyzera to strašne…

lulu0123
20. mar 2025

Roboticky vysavac som pustala kazdy den,ked sme boli doma. Tiez mame tmavy nabytok a katastrofa,uz par hodin po utreti je tam prach zas.Ale to ma az tak netrapi.

hopatko
20. mar 2025

Pre mna je uplne normalne a bezne vysavat kazdy den, a duplom ak boli deti mensie a stvornozkovali, nechapem co je na tom divne, ze mas na druhy den prach...a to mam aj cisticku vzduchu, aj roboticky vysavac.

lucia13022023
20. mar 2025

Čistička vzduchu je life changer. U nás v byte sme ju mali od začiatku ako sme sem nasťahovali, čiže posúdiť neviem, ale u mojich rodičov v mojej starej detskej izbe bolo extrémne veľa prachu. Povysavala som a do hodiny zas chumace prachu. Nechápem ako. Aby ta izba bola čistá, musela by byť vysavana 4x do dňa. Rodičia si kúpili čističku co mame my, a ani zrnko prachu.
Ešte je vekmi dobrý pomocník roobtociky vysávač, hlavne pri malých deťoch. Povysava a aj dieťa sa zahrá 🤣🙈🙈🙈

sisska96
20. mar 2025

Divné...... to som ešte nikdy nezažila. Po týždni vidno prach, ale ani vtedy nie extra.... Ale my máme veľa rastlín, tie čistia vzduch a eliminujú prach

anos18
20. mar 2025

@lucia13022023 ahoj, prosím ťa, akú máte čističku?

alenka58
20. mar 2025

jednoznačne čističku a robotický vysávač aj s vlhkým zotieraním, tieto 2 veci eliminujú prach parádne

kiwi3
20. mar 2025

my mame zase skoro vsetko biele a ten prach je cierny. najhorsie to je v kupelni, umyvadlo a vana su zaprasene za pol dna. chumace na podlahe 1-2 dni. toto je treti byt, v ktorom byvam a inde to takto urcite nebolo. a ano, muz je chlpaty, nosi vacsinou cierne veci a nemame ziadne koberce, takze sa to nema kde zachumlat.
poznam ludi, co si kupili cisticku a vsetci tvrdia, ze nepomohlo, takze je som ciastocne rezignovala

snowflakenel
20. mar 2025

Mame podlahove kurenie, to viri prach este viac. Kazdy druhy den ide robot

bielasovicka
20. mar 2025

No na čiernom je prach vidieť stále.

lucia13022023
20. mar 2025

@anos18 mame túto ☺

anos18
20. mar 2025

@lucia13022023 ďakujem, ja som ju tiež mala no dala som ju synovi alergikovi. Asi načase kúpiť novú 😁

aalt
24. mar 2025

Nedalo mi ...