Ahojte myslíte že dve detské izby v rozlohe 12m2 velkost saci ? Spálňa bude mať 14m2 .. stačí to? Viac nemôžme projekt domu mame 110 m2
@aalt my spálňa 14.. ono kvázi ked si to tak zoberiem ani viac nepotrebujem ved tam netancujeme len tam spíme sme tam len večer lahneme a dovidenia skôr dávam priestor obývačke a kuchyne veľkostne to bude dokopy 35 m2 z roho mam tiež strach xi to bude dosť..
Pre jedno dieťa 12m2 stačí. Nie je to ani malé, ani veľké. Taktiež 14m2 na manželskú postel a skriňu je ok. Ale denná miestnosť kuchyna s obyvackou 35m2 je malo. Tam by som pridala par m2.
Toho sa bojím ci ro bude dosť
My mame kuchynu s obycackou 36m² a staci nam. Sme 6 clenna rodina. Treba to rozumne rozvrhnut a bude dobre...projekt nemas?
My mame kuchynu s obycackou 36m² a staci nam. Sme 6 clenna rodina. Treba to rozumne rozvrhnut a bude dobre...projekt nemas?
@zltalienka ešte nie mam len taky ručný za architektom ideme za týždeň.. ale tak vrámci veľkosti pozemku menší domcek ale zas chceme tam 3 izby no
@zltalienka vážne? Lebo čítam aj na modrej streche niekto ze strašne málo niekto ze dostacujuce
Mame podobne rozmery izieb a aj kuchyne, obyvacky. Nam to postacuje. Velmi dolezite je ako su umiestnené okna, dvere a aj tvar miestnosti
my máme projekt z prodomu...
pozri na nete. prodom .sk
izba 12 štvorcov je dosť malá...
my máme najmenšiu izbu 14,6 ... aj to máme my s mm ako spálňu... deti majú väčšie izby.
obyvačka s jedálňou 35,7 a kuchyňa 10 štvorcov... otvorený priestor.
@zltalienka vážne? Lebo čítam aj na modrej streche niekto ze strašne málo niekto ze dostacujuce
@anonym_author vsak sa chod pozriet do nejakej novostavby, ktora ma podobne rozmery izieb. Sama zhodnotis.
12m detska je standardna izba v panelakoch a aj sucasnych novostavbach bytov a ludia tam maju bezne aj 2 deti. Aj ostatne vymery, ktore spominas, su typicke skor pre byty ako pre domy, preto ti ludia pisu, ze na izbe v dome je to pomenej.
Pri planovani bude treba co najpraktickejsie vymysliet umiestnenie dveri, okien, sanity, kuch. linky a pod., tak si popozerajte viacero projektov na nete pre inspiraciu.
kto to bude upratovať jasné že stačí... hlavne sa nerozveďte keď postavíte
pri spalni by som dala pozor na to , aby ani jeden z rozmerov nebol mensi ako 3,5 m, pri 3 m sirke, neumiestnis vstavanu skrinu efektivne , detske izby by som volila rozmer 3,5x3,5 m , ak nechcete velmi prekrocit 12 m2, nie 4x3 m, a pozor na polohu dveri... obyvacka s kuchynou 35 m2 nie je malo-opat pozor na rozmery...a pozor na velkost chodieb, aby sa tam nestracalo vela m2, ale zaroven sa dali umiestnit ulozne priestory... taktiez by som nezabudla na techn. miestnost na odlozenie cohokolvek od vysavacov, mopov, susiaky a vacsie veci...
a mas niekde podorys nakresleny, ako to mate navrhnute teraz?
a mozno este na spajzu nezabudnut s okienkom a policami...tak budes mat vlastne vsetko ulozene a nebude to vidiet...
Za mna sa mi nepaci spalna z obyvacky. Ja by som dal spalnu vedla vchodu a hore dve detske aj vstupy z tej jednej chodbicky. Osobne by som tiez samostatne wc (nie z kupelne), ale to uz je individualne.
A nemas komoru ... v byte sme tiez nemali a bolo to neprakticke. Obzvlast pri malej kuchynke.
Samozrejme ze to staci
A to je od coho dobry taky "dom"? Tie izby su nakuskovane a male. Zvazte, ci vobec do toho ist. Alebo aspon zvate iny podorys.
Baby co hovorite na toto.. je to male ?
@anonym_author keď píšeš, že viac sa nedá tak s nedá, ale nezdá sa mi to veľmi malé
@anonym_author toto nieje moc dobre riesenie... Z ktorej svetovej strany mate vstup?
Tak ako tu už bolo písané, dve detské dať hore vedľa seba, ale aj keby nie, tak určite nie vstup do spálne z obývačky. Už len kvôli kúpeľni. Bude u Vás návšteva a ten kto bude v spálni bude prechádzať hore dole. Lepšie je mať oddelenú dennú časť od nočnej. WC určite samostatne a plus ešte jedno do kúpeľne. Toto je úplne nepraktické. Kuchyňu by som tiež riešila ináč. Ako máte svetové strany? Susedov a pod.?
A to je od coho dobry taky "dom"? Tie izby su nakuskovane a male. Zvazte, ci vobec do toho ist. Alebo aspon zvate iny podorys.
suhlasim s tym co uz pisal aalt, a len dodam:
- ta spalna za obyvackou - fakt nie. Cez noc/nadranom/po sexe budes chodit cez obyvacku do kupelne/wc? Bolo by dobre dodrziavat dennu a nocnu cast.
- samostatne wc s umyvadielkom, do kupelne by ti mala vojst vana aj sprchac a idealne este jedno wc
- docela male zadverie
- ta miestnost 4.8 - to je myslene ako satnik? V tom dome chyba technicka miestnost, resp nejaka komora kde budu skladovane upratovacie potreby, dlhotrvajuce potraviny, sezonne oblecenie apod. a vy tam chcete satnik s okienkom, hoci v kazdej izbe mate su navrhnute velke skrine? trochu nelogicke
- na nete je kopec volne dostupnych projektov bungalovu vo vasej zelanej velkosti, fakt sa tym najprv preluskajte a uvazujte prakticky
@anonym_author na tomto nakrese pekne vidno, ze nie su m² a m² to iste. Vo vchode sa ani nezohnes, aby si si hlavu nebuchla a hned vedla pri jed. stole mas "tanciaren" teda zbytocne vela volneho miesta. Do wc cez kupelnu je velmi hlupy napad. Gauc vyzera byt siroky "az" 2 metre, usudzujem podla sirky satnika a velkosti manz.postele.
Spalna ako taka ma napriklad idealne rozlozenie, aj 13m² staci. Len ten vstup z obyvacky...
Chodte za architektom, ked je moznost.
my tak máme a mám tam obidve dievčata a to nemaju ani poschodovku, pekne to vyšlo postele do L velký dvojmiestny stôl pod okno, vstavana skrina a ostalo miesto na poličku kuchynku a ličiaci stolik ideal
Mne by vadil vstup do spalne z obyvacky
Kotol je oproti wc?už sa nevyznám v tých znackach.
Dcera mala 12m2 (stvorec) v byte. Bolo to myslim akurat, urcite zalezi aj od dispozicie, ale bolo to ok. My sme mali taku aj spalnu, tam uz bola iba vstavana skrina, postel a nocne stoliky a teda iba maly prechod okolo postele